reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

aga - moze popatrz na konkretne modele i porownaj cenowo. Bo jak dobrą spacerówkę kupisz to możesz ją rozłożyć do pozycji leżącej i też będzie mieć budkę i pokrowiec na nózki i w zasadzie w takiej wersji niedużo się bedzie różnić od gondoli. Tylko tego typu spacerówki sa na ogół w wózkach 3-funkcyjnych, czyli tak czy siak bedzie tam i gondola. Zreszta sama gondola to duzo nie kosztuje chyba, wiec w cenie wozka nie ma specjalnej roznicy. Też rozważałam taką opcję spacerówka+fotelik, bo wydaje mi się, że jak się nie dużo wozi dziecko to rozłożona spacerówka podobnie jak gondola się sprawdza, no i foteliki też sa z rozkladanymi do pozycji leżącej oparciami, ale ostatecznie kupiłam komplet 3 funkcyjny, więc tak czy siak mam gondolę. Nie wiem jak dużo będę jej używać,ale może kolejne dziecko urodzi się w innej porze roku,wiec wtedy sie przyda ;)

reklama
Aga zdecydowanie gondola!!!!!!!
Zima moze bys dluga i potrzymac do marca i mimo ze twierdzisz ze nie bedziesz przez miesiac z dzieckiem wychodzic( a dalczego nie???? tak pytam z ciekawosci )to zostaja cie jeszcze ponad 2 miesiace.
Uwazam ze dziecko w spacerowce moze zmarznac bo podwozie nisko i bedzie chlodno od spodu, po drugie slabo jest chronione od deszczu i sniegu co na spacerze moze cie zaskoczyc. Generalnie jestem za gondola bo w koncu trzeba chronic kregoslup maluszka. Ma czas pozniej go nadwyrezyc noszac ksiazki w tornistrze:))))))
Wiec ja zdecydowanie ZA gondola zwlaszcza dla ziomowych dzieci

Ostatnia edycja:
gondola jak nic. I to nie jakaś taka "przewiewno - letnia" którą możemy zastosować u dzieciątek wiosenno-letnich tylko bardziej "masywna" tzn. dobrze chroniąca przed wiatrem, mrozem, śniegiem itp. - ja na to w tym momencie zwracam szczególnie uwage. Musi być też odpowiedniej wielkości - żeby oprócz dzidziusia opatulonego w kombinezon zmieścił się też kocyk.

ja sobie nie wyobrazam trzymac dziecka cała zime w domu. Toc nawet jak jest snieg to cudownie jest pospacerowac Nawet 30 minut.

Ja na poczatku nie planowałam kupowac wózka z gondola tylko spacerowy z wkładka dla niemowlat ale jednak mysle ze dla naszych dzieci urodzonych w okresie jesienno zimowym musimy miec gondole bo jakos nie wyobrazam sobie ze nie wychodzilabym z dzieckiem na spacer przez tyle miesiecy, jest to dla niego niezdrowe. co do wielkosci gondoli az taz duzego znaczenia dla mnie to nie ma bo bede miec spiwor z autlasta z materialu ktory jest wykorzystywany w astronomi i sama jeszcze nie wiem gdzie, szczesliwie dostane od siostry bo jest dosc drogi nowy kosztuje okolo 330 zl ale wedlug mnie warto. Siostra używala dla swojego synka i nigdy nie byl zmarzniety ani przegrzany.ŚPIWOREK ZIMOWY OUTLAST ALVI cena 334.00 PLN

WYKONANY Z:

- tkanina zewnętrzna: poliamid wiatro – i wodoszczelny,
- ocieplony: miękka wata,
- materiał w technologii „Outlast”
- wewnątrz: miękka tkanina futerkowa,
- zapinany na zamek błyskawiczny z zabezpieczeniem przed samoczynnym
rozsuwaniem się,
aplikacja odblaskowa,
aplikacja antypoślizgowa – zabezpieczająca śpiwór przed wysuwaniem się z wózka

outlast_info1.jpg

Dzięki dziewczyny, chyba jednak zdecyduję się na gondolę:) Pisałam o tym że na spacerki nie liczę raczej, bo mieszkam poza centrum miasta na całkowitym zaciszu i nie mam wielkiego pola do manewru, tym bardziej że jak mnie śnieg zasypie (tak było w zeszłym roku) to nawet samochodem nie dojadę a co dopiero z wózkiem wyjść ... Ech... Ale z drugiej strony pogody nie przewidzę a dziecko chyba trzeba przyzwyczajać do różnych temperatur i warunków.

reklama
aga jeśli nawet nie będziesz miała szczególnych warunków do długich spacerów w zimie to dzieciątko trzeba wystawiać na powietrze, choćby na kilka rundek po ogródku w koło domu. Nie można "kisić" dziecka w domu do wiosny.

Do góry