reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

DAWIDOWE - ja właśnie mam w tym tygodniu dostać fotelik :D już się nie mogę oczywiście doczekać żeby go zobaczyć - wydaje się być taki mięciutki materiał prawda?

A tymczasem zapraszam do Kauflandu po pieluszki niecałe 35zł za HUGGIESY czy jak to się pisze :-p

Byłam tam i przypadkiem zauważyłam więc od razu kupiliśmy.

reklama
ja juz mam tyle pieluch 1 i 2 roznych firm ze przestałam kupowac bo nie wiem czy jak to sie skonczy nie przejde do 3 a szkoda zmarnowac kase bo pieluchy nie naleza do taniego towaru. Jak juz mała bedzie miała miesiac to bede z nia jezdziła na polowanie prmocji na kolejne miesiace. Juz mysle co ja zrobie z ubrankami.

ja juz mam tyle pieluch 1 i 2 roznych firm ze przestałam kupowac bo nie wiem czy jak to sie skonczy nie przejde do 3 a szkoda zmarnowac kase bo pieluchy nie naleza do taniego towaru. Jak juz mała bedzie miała miesiac to bede z nia jezdziła na polowanie prmocji na kolejne miesiace. Juz mysle co ja zrobie z ubrankami.

ubranka najlepiej wypożyczyć lub odsprzedać :) Ja tak zrobię możesz też skorzystać z szafki czy szafy pl
tam możesz powystawiać ciuszki.

Co do wiaderka jestem takie zdania jak smoniq – wg mnie jest ok. i faktycznie sposo osób chwali przy kolkach, poza tym rodzicom którzy niepewnie się czują kapiąc noworodka ono pomaga, bo żeby w nim malucha umyć trzyma się go jedną ręką podpierając plecki i kark z główką w taki sposób że większość rodziców czuje się pewniej. No i fajne rozwiązanie dla ludzi, którzy nie mają wanny tylko prysznic bo takie wiaderko tam na luzie się mieści.
Z kikutem przy kapieli pewnie jeszcze nie jeden temat się rozwinie ale nie należy się tym stesować, jak się zamoczy trzeba dobrze osuszyć i porzadnie spirolkiem przemyć i będzie ok. Pamiętajcie że jak za mało wody będzie dziecko zmarznie i szybko zacznie płakać, w zasadzie bardzo szybko…kapiel jest wtedy dla rodziców dużym stresem.

Podgrzewacz mam głównie z myślą o karmieniu wieczornym/nocnym, poza tym do rozmrażania pokarmu super się sprawdza i podgrzewania zupek w słoiczkach. Ja leń więc mi pewnie będzie łatwiej a co do oszczędności z prądem ostatnio robiłam test na kilku urządzeniach i najwięcej ciągnie czajnik elektryczny…więcej niż płyta indukcyjna co mnie zdziwiło no i więcej niż podgrzewacz. Laktator dla mnie niezbędny – pewnie się przyda do pobudzania laktacji i odciągania nadmiaru przy nawale pokarmu coby się cycki nie „zapaliły” bo to dramat, a poza tym ja bardzo mobilna i nie zawsze między karmieniami do domu zawitam… Moje kumpele bez niego ani rusz.

Natolin ja z tej „grupy wyznaniowej” co Twoja połozna z SR – nie przepadam za oliwkowaniem i raz na jakis czas może jak się skóra łuszczyć będzie a tak to stawiam na balsamy, oliwka zatyka pory bardzo.

Rzeczy pościelowe wyprać moim zdaniem należy – jest na tym tyle chemii że szok, poza tym ileś tam rak tego dotykało. U nas nie będzie ani poscieli ani poduszki, kocyki w które mały będzie zawijany i spiworek już wyprane, podobnie ochraniacz na łóżeczko – nic się z tym nie stało a ja mam pewność że pyłów poprodukcyjnych się pozbyłam.

Moriam do czasu Az dziecko nie będzie samodzielnie siedziało najlepiej żeby lezało na płasko bo jest najmniejsza ingerencja w rozwijający się wtedy bardzo szybko układ kostno stawowy, wiec jak dla mnie podnoszenie oparcia w gondoli nie jest niezbędne.

Materac mam taki, ale dostałam, cena jak dla nas zabójcza ale kumpela chciała strasznie zrobić prezent więc nie protestowałam :)

Materac Med Pali 64x124 cm hit

napewno bede sprzedawac bo nie ma zadnej ciezarnek kolezanki a szkoda wyrzucic bo 75 % mam nowe.

ja mam kolezankę - a raczej znajomą taką której oddam za darmo ciuszki bo ona ich potrzebuje poprostu
Jest dość biedna i w dodatku ją facet zostawił więc chcę jej zanieść ciuszki - ja tam ich za dużo sama nie mam bo tak skromnie się zaopatrzyłam no ale zawsze będzie miała wyprawkę :)
Ona dość jest samodzielna i nie chce pomocy i chce mi zapłacić ale wiem jak się jej żyje więc poprostu anonimowo je podrzucę :)

Witajcie,
A ja dalej nie mogę zdecydować się na wózek, czuję że czasu coraz mniej a ja ani wózka ani łóżeczka ani wanienki, no nic oprócz ciuszków których mamy dużo i pieluszek. A czas goni. M jak zostanie sam nic nie załatwi więc muszę się na coś zdecydować. Obstawiałam ostatnio za Espiro tylko ten co mi się bardzo podoba spacerówke ma kubełkową a ten drugi chyba Atlantic spacerówka strasznie szeroka więc nie wiem, coś mi się tez nie widzi. No i klapa dalej. Może napiszecie każda z was jaki ma wózek. Byłabym bardzo wdzięczna. :)

ja mam kolezankę - a raczej znajomą taką której oddam za darmo ciuszki bo ona ich potrzebuje poprostu
Jest dość biedna i w dodatku ją facet zostawił więc chcę jej zanieść ciuszki - ja tam ich za dużo sama nie mam bo tak skromnie się zaopatrzyłam no ale zawsze będzie miała wyprawkę :)
Ona dość jest samodzielna i nie chce pomocy i chce mi zapłacić ale wiem jak się jej żyje więc poprostu anonimowo je podrzucę :)

jak bym miała kogos w rodzinie albo kolezanke to bym oddał za darmow a tak bede miała zabawe w robienie zdjec.

Witajcie,
A ja dalej nie mogę zdecydować się na wózek, czuję że czasu coraz mniej a ja ani wózka ani łóżeczka ani wanienki, no nic oprócz ciuszków których mamy dużo i pieluszek. A czas goni. M jak zostanie sam nic nie załatwi więc muszę się na coś zdecydować. Obstawiałam ostatnio za Espiro tylko ten co mi się bardzo podoba spacerówke ma kubełkową a ten drugi chyba Atlantic spacerówka strasznie szeroka więc nie wiem, coś mi się tez nie widzi. No i klapa dalej. Może napiszecie każda z was jaki ma wózek. Byłabym bardzo wdzięczna. :)

Ja kupuję BOGUSIA na allegro - widziałam dziewczynę z tym wózkiem w biedronce i ją zapytałam o użytkowanie pochwaliła bardzo zadowolona i mówi że już 17 mies go używa i jest naprawde baaaardzo zadowolona więc nie zamierzam wydawać więcej jak 450zł mw.
:)

dawidove - masz rację a coś się zwróci zawsze i na następne będzie ..

reklama
ja mam bebetto vulcano i mam nadzieje ze lada chwila zawita z nim kurier. Z tej okazji siedze w domu i czekam. Tylko mam okropna chcice na maliny wiec moze wyskocze po nie na 10 minut bo bede siedziała i o nich myslała.

Do góry