Co do wiaderka jestem takie zdania jak
smoniq – wg mnie jest ok. i faktycznie sposo osób chwali przy kolkach, poza tym rodzicom którzy niepewnie się czują kapiąc noworodka ono pomaga, bo żeby w nim malucha umyć trzyma się go jedną ręką podpierając plecki i kark z główką w taki sposób że większość rodziców czuje się pewniej. No i fajne rozwiązanie dla ludzi, którzy nie mają wanny tylko prysznic bo takie wiaderko tam na luzie się mieści.
Z kikutem przy kapieli pewnie jeszcze nie jeden temat się rozwinie ale nie należy się tym stesować, jak się zamoczy trzeba dobrze osuszyć i porzadnie spirolkiem przemyć i będzie ok. Pamiętajcie że jak za mało wody będzie dziecko zmarznie i szybko zacznie płakać, w zasadzie bardzo szybko…kapiel jest wtedy dla rodziców dużym stresem.
Podgrzewacz mam głównie z myślą o karmieniu wieczornym/nocnym, poza tym do rozmrażania pokarmu super się sprawdza i podgrzewania zupek w słoiczkach. Ja leń więc mi pewnie będzie łatwiej a co do oszczędności z prądem ostatnio robiłam test na kilku urządzeniach i najwięcej ciągnie czajnik elektryczny…więcej niż płyta indukcyjna co mnie zdziwiło no i więcej niż podgrzewacz. Laktator dla mnie niezbędny – pewnie się przyda do pobudzania laktacji i odciągania nadmiaru przy nawale pokarmu coby się cycki nie „zapaliły” bo to dramat, a poza tym ja bardzo mobilna i nie zawsze między karmieniami do domu zawitam… Moje kumpele bez niego ani rusz.
Natolin ja z tej „grupy wyznaniowej” co Twoja połozna z SR – nie przepadam za oliwkowaniem i raz na jakis czas może jak się skóra łuszczyć będzie a tak to stawiam na balsamy, oliwka zatyka pory bardzo.
Rzeczy pościelowe wyprać moim zdaniem należy – jest na tym tyle chemii że szok, poza tym ileś tam rak tego dotykało. U nas nie będzie ani poscieli ani poduszki, kocyki w które mały będzie zawijany i spiworek już wyprane, podobnie ochraniacz na łóżeczko – nic się z tym nie stało a ja mam pewność że pyłów poprodukcyjnych się pozbyłam.
Moriam do czasu Az dziecko nie będzie samodzielnie siedziało najlepiej żeby lezało na płasko bo jest najmniejsza ingerencja w rozwijający się wtedy bardzo szybko układ kostno stawowy, wiec jak dla mnie podnoszenie oparcia w gondoli nie jest niezbędne.
Materac mam taki, ale dostałam, cena jak dla nas zabójcza ale kumpela chciała strasznie zrobić prezent więc nie protestowałam
Materac Med Pali 64x124 cm hit