reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
A ja w końcu doszłam do ładu z pokoikiem dla Jasia i Dawida.Ciuszki poprane i poprasowane(pierwszy raz sprawiło mi przyjemność prasowanie-bo normalnie tego bardzo nie lubię:))jeszcze tylko zakupić materacyk do łóżeczka no i jakąś fajną pościel.zastanawiam sie jeszcze nad wykładziną dywanową, bo wydaje mi się że moze jakoś przytulniej się zrobi w tym pokoiku, bo jak same panele to tak "zimno" i surowo.

To łóżeczko i komoda zakupiona dla małego.

Załączniki

• 082910200145.jpg
    082910200145.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 59
Nina też mam to łóżeczko,ślicznie wygląda. Moje jest jeszcze w kartonie ale teraz jak zobaczyłam na Twoim zdjęciu to podoba mi się jeszcze bardziej :) A jak Ty się czujesz i ta Twoja szyjka?

Co do wózka ja mam Jedo Bartatina alu classic plus ;)

Ostatnia edycja:
Natolin ja z tej „grupy wyznaniowej” co Twoja połozna z SR – nie przepadam za oliwkowaniem i raz na jakis czas może jak się skóra łuszczyć będzie a tak to stawiam na balsamy, oliwka zatyka pory bardzo.
:) właśnie położna mówiła o tym zatykaniu porów.
ja mam wózek bebecar stylo city
nina właśnie-jak się czujesz? miałaś leżeć, a nie meblowaniem się zajmować ;)

Hej Kochane Mamusie:)) Może któraś doradzi mi w kwestii zakupu wózka dla mojej przyszłej pociechy? Otóż mam mały dylemat, termin porodu mam na 9.12.10 , na spacerki pewnie będzie za zimno i nie wiem czy opłaca mi się kupować wózek z gondolą, czy wystarczy sama spacerówka... Wątpię, czy będę w te zimne miesiące wychodzić gdzieś z dzieckiem, a wszędzie i tak muszę przemieszczać się samochodem bo mieszkam na obrzeżach małego miasta i wszędzie jest daleko, więc pewnie mi na te pierwsze miesiące fotelik wystarczy, no i nie wiem czy w ogóle gondoli będę używać. Doradźcie mi proszę czy opłaca mi się inwestować w gondolę skoro do wiosny maluszek podrośnie do spacerówki?

Ja pieluszki to mam 3 rodzaje, ale 2 tzn huggies, papmpers i bella. Te ostatnie z powodu tego wycięcia na pępek. I będę testować, bo nie wiem jakie będą pasować więc po 1 paczce mam.
aga 2605 ja tobie nie doradzę, ponieważ to jest moje pierwsze maleństwo. I termin mam wcześniejszy. Chociaż ja bym wzięła z gondolą. Bo może zima być do niczego i będzie można iść na spacer, a takiego maluszka nie wsadziłabym do spacerówki. Raz z powodu tego, że jeszcze stabilnie nie siedzi, a dwa w gondoli jest dobrze okryte.

A co do wózka ja mam q12 camarello http://www.maked.pl/wozki-dzieciece-c-78/wozek-dzieciecy-wielofunkcyjny-q12-kol-04-foteli-p-691, ogółem u mnie nie ma chodnika w mojej dzielnicy bo to same domki dlatego mnie się podobały duże pompowane kółka. I gondola jest duża. Nam przywieść się wszystko udało w samochodzie. Obydwie budy, stelaż weszły do bagażnika. A mamy Astrę hatchback. Ja się przez pół drogi do zastanawiałam czy się zmieścimy:):)

reklama
monimoni ja mojego męża zmobilizowałam do skręcania mebli przez weekend, no ale niestety to że mój mąż w młodości nie bawił się klockami lego to teraz te braki wychodzą(on twierdzi że instrukcja montażu była źle napisana) ale w końcu się udało...:)u mnie na razie ok-jeszcze nie rodzę :D

Co do wózka to ja chyba zdecyduję się(po wielu poszukiwaniach)na ecoline z implastu z powodu głębokiej gondoli, a ja mam zamiar przez zimę wychodzić na dwór:) więc u mnie gondola to podstawa

Do góry