reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Dziewczyny!! W Lidlu są foteliki Hauck - ocena 4 w testach ADAC za... 119 zł!!

fotelik.info/pl/testy/wybrane_foteliki:424/grupa/rosnaco/index.html
link do całego zestawienia
fotelik.info/pl/testy/wszystkie/grupa/rosnaco/index.html

skusiłam się więc na drugi, mimo, że mam po starszej córeczce kompatybilny ze
stelażem w wózku... testy bardzo pomyślne, cena rewelacyjna, więc jak ktoś nie
ma jeszcze a nie chce wydać na fotelik 600-800 złotych to polecam.

a wygląda dokładnie tak

allegro.pl/nosidelko-fotelik-samochodowy-hauck-sklep-i1207989583.html

jaka cena na allegro też widzicie...

reklama

a wygląda dokładnie tak

wyglada na taki miekki i cieplutki. Ale one juz pare razy były bo mi rodzice kupili. Ja mam zestawie bo jak nie to moze bym kupiła chociaz duzoooooooooo bardziej mi sie podoba fotelik Sparokot cos pomyliłam jej nick.

a ja wlasnie sie zastanawiam czy prac ta posciel sklepowa czy nie ....

dziewczynki wybieram sie do jyska bo sa koszyczki na promocjach wolałabym zamykane ale chyba takich nie ma...

a wygląda dokładnie tak

O, w takim razie lece do lidla po ten fotelik. Nie mam jeszcze...

Ja też poprałam i pościel (chociaż mam zamiar ją używać później jak większość z Was) i ochraniacz i prześcieradło i rożek. Wszystko mam już poprasowane. A w przyszły weekend składamy łóżeczko i regał pod przewijak :)

wysłałam męża, żeby poszedł obejrzał ten fotelik w lidlu... wrócił bez fotelika... bo nie mógł się zdecydować... wydał mu się "lekki i za bardzo plastikowy oraz niewygodny" :baffled::baffled: tylko, ze on nie widział nigdy wcześniej żadnego innego fotelika z bliska :dry::dry: no i tu pytanie (do tych, które go nabyły), jak jest w rzeczywistości?? jakie są wasze odczucia?? bo jednak na zdaniu mojego M nie będę polegać :dry::dry:

Że lekki i tak świetnie wypada w crashtestach to dla mnie zaleta. Stary mam dużo cięższy i niezbyt fajnie się chodziło z dzieciem np. 7 kg plus fotelik kolejne prawie tyle. Nie jest zbyt obszerny to prawda, ale większość z zakresu 0-13 kg taka jest, no i ma wkładkę dla noworodka, która dodatkowo może potęgować uczucie ściśnięcia, prawda jest taka, że ma porządnie stabilizować, zwłaszcza główkę, dziecko nie może w nim latać. Plastikowy? No może przy maxi cosi bardziej na taki wyglądać;) ale i tak stylistyka nowoczesna. Fajna budka i rączka, nie obcykałam tylko w sklepie napinacza pasów, bo w starym było widać od razu jak działa, a kupiony fotelik w garażu w kartonie nieodpakowany, więc teraz nie zerknę niestety.

certyfikat ma taki

certyfikt.jpg

Ostatnia edycja:
zapomniałam z tego wszystkiego co chciałam Wam odpisać ;)
aha, już wiem - pokoik bardzo ładny i tak jak już dziewczyny pisały zdolna mamusia!
moriam wg mnie fajne jest to, że w gondoli można podnieść główkę ale, nie wydaje mi się żeby było to niezbędne.
natomiast pościel piorę, chociaż nie mam jej za wiele ;) tzn prześcieradło, ochraniacz na szczebelki no i śpiworki i rożki
a już wiem co miałam jeszcze napisać ;) któraś z Was mówi, że jej się czas dłuży, no przyznaję, że zazdroszczę ;) bo mi tak ucieka między palcami, że sama nie wiem kiedy...

reklama
ja nigdy nie wybiore wozka...:( z samochodem nie mialam tyle problemow.po prostu poszlam i kupilam.:)

a wracajac do tematu materacy-ja jestem bliska kupna tego:

HILDING | Twoja przestrzeń snu
wyscie pisaly negatywnie o gryce, a mnie pani w sklepie przekonywala, ze w dzieciecych materacach nie moze byc kokos, bo w polaczeniu z moczem daje jakies szkodliwe produkty reakcj.
wiec zostaje lateks albo pianka wysoceelastyczna.

Do góry