reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
SylwiaZG- wspominałaś, że masowałaś Córcię. Ja czytałam podręcznik Bettiny Schlomer o masażu dziecka i jestem zachwycona! Na pewno, jak tylko dzidzia będzie mieć te 6-8 tyg, będę jej tę chwilę luksusu zapewniać :) Stosowałaś jakiś specjalny program czy bardziej "na wyczucie"?

Tutaj jest filmik jak masować maleństwo, żeby było zdrowe i szczęśliwe ;):
How To Massage Your Baby For Health And Happiness (Family & Education: Baby Care)

No wlasnie jak to z ta posciela jest-trzeba prac czy nie? Ochraniacze tez? Nie wystarczy np uprasowac? Ja to juz glupieje powoli z tym wszystkim co trzeba a czego nie :)

rykiavik - jeździłam z Olą na masaże z instruktażem położnej i w domu wg podobnego schematu masowałam. Z tego co pamiętam dziecko można masować szybciej, ale trzeba omijać klatkę piersiową, więc i tym razem wyczekam do bezpiecznych 6 tyg.
Niewiele więcej tu napisane, ale to dokładnie link do miejsca, gdzie chodziłyśmy

Szkoła Rodzenia Ksenia

Olka nie miała kolek, ładnie się rozwijała, jest bardzo otwarta. Poza tym, że była masowana i przytulana, była także chustowym dzieckiem, więc pewnie wszystko to razem dało taki efekt:)

gratulacje za pokoik;)

u nas pościeli nie będzie, tylko śpiworek i zgodnie z zaleceniami neonatologów i innych fachowców do 2 rż. bez poduszki. Olka też tak spała, dopiero od niedawna ma podusię płaską jak naleśnik. Aaa klin wkładałam przez jakiś czas w okresie ulewania, teraz mamy kołyskę z podnoszonym podgłówkiem, więc nie będzie on potrzebny:)

reklama
Do góry