reklama
frecklis
Zaciekawiona BB
SylwiaZG- wspominałaś, że masowałaś Córcię. Ja czytałam podręcznik Bettiny Schlomer o masażu dziecka i jestem zachwycona! Na pewno, jak tylko dzidzia będzie mieć te 6-8 tyg, będę jej tę chwilę luksusu zapewniać Stosowałaś jakiś specjalny program czy bardziej "na wyczucie"?
Tutaj jest filmik jak masować maleństwo, żeby było zdrowe i szczęśliwe :
How To Massage Your Baby For Health And Happiness (Family & Education: Baby Care)
basienka2807
Zaciekawiona BB
No wlasnie jak to z ta posciela jest-trzeba prac czy nie? Ochraniacze tez? Nie wystarczy np uprasowac? Ja to juz glupieje powoli z tym wszystkim co trzeba a czego nie
dawidowe
Fanka BB :)
No wlasnie jak to z ta posciela jest-trzeba prac czy nie? Ochraniacze tez? Nie wystarczy np uprasowac? Ja to juz glupieje powoli z tym wszystkim co trzeba a czego nie
ja tam upiore. nie wiem tylko jak z ochraniaczem moze wystawie na balkon i poprasuje
ale rozek i reszte upiore
SylwiaZG
rykiavik - jeździłam z Olą na masaże z instruktażem położnej i w domu wg podobnego schematu masowałam. Z tego co pamiętam dziecko można masować szybciej, ale trzeba omijać klatkę piersiową, więc i tym razem wyczekam do bezpiecznych 6 tyg.
Niewiele więcej tu napisane, ale to dokładnie link do miejsca, gdzie chodziłyśmy
Szkoła Rodzenia Ksenia
Olka nie miała kolek, ładnie się rozwijała, jest bardzo otwarta. Poza tym, że była masowana i przytulana, była także chustowym dzieckiem, więc pewnie wszystko to razem dało taki efekt
gratulacje za pokoik
u nas pościeli nie będzie, tylko śpiworek i zgodnie z zaleceniami neonatologów i innych fachowców do 2 rż. bez poduszki. Olka też tak spała, dopiero od niedawna ma podusię płaską jak naleśnik. Aaa klin wkładałam przez jakiś czas w okresie ulewania, teraz mamy kołyskę z podnoszonym podgłówkiem, więc nie będzie on potrzebny
Niewiele więcej tu napisane, ale to dokładnie link do miejsca, gdzie chodziłyśmy
Szkoła Rodzenia Ksenia
Olka nie miała kolek, ładnie się rozwijała, jest bardzo otwarta. Poza tym, że była masowana i przytulana, była także chustowym dzieckiem, więc pewnie wszystko to razem dało taki efekt
gratulacje za pokoik
u nas pościeli nie będzie, tylko śpiworek i zgodnie z zaleceniami neonatologów i innych fachowców do 2 rż. bez poduszki. Olka też tak spała, dopiero od niedawna ma podusię płaską jak naleśnik. Aaa klin wkładałam przez jakiś czas w okresie ulewania, teraz mamy kołyskę z podnoszonym podgłówkiem, więc nie będzie on potrzebny
aga12/1979
Zaangażowana w BB
mi wlasnie tez tak mowiono ze te poscielowe rzeczy w pierwszych miesiacach zycia sia nie potrzebne i sa malo bezpieczne.....
daaa
rykiavik super kącik!! :-):-) gratuluje uzdolniona mamusiu
ja po zastanowieniu się stwierdziłam, ze na sam początek stawiam na otulaczek Otulaczek - kup Otulaczek | Motherhood.pl i śpiworki plus kocyki
potem pojawią się te wszystkie inne bajery
ja po zastanowieniu się stwierdziłam, ze na sam początek stawiam na otulaczek Otulaczek - kup Otulaczek | Motherhood.pl i śpiworki plus kocyki
potem pojawią się te wszystkie inne bajery
reklama
aga12/1979
Zaangażowana w BB
ja narazie zakupilam takie kocyki i mysle ze na poczatek wystarczy
mothercare - pushchairs, nursery, car seats, feeding, bathing, toys & gifts, maternity, bedding, safety
pozniej bede sie bawic w takie piekne posceilowe komplety jak niektore z was juz maja
mothercare - pushchairs, nursery, car seats, feeding, bathing, toys & gifts, maternity, bedding, safety
pozniej bede sie bawic w takie piekne posceilowe komplety jak niektore z was juz maja
Podziel się: