reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

ja już widzę takie maleństwo wyginające i wyślizgujące się na wszystkie strony i moje przerażenie w oczach... :baffled: ale w końcu kto jak nie my, mamy, sobie najlepiej poradzi ;-)

reklama
ja mojego też nastawiłam że od początku to on będzie kąpał :) na pewno na początku będzie mu ciężko ale chce żeby się czuł ważny tak samo jak mama a przecież takie kapanie to bardzo trudna i odpowiedzialna sprawa. Więc z dumą stwierdził że da radę :p

Dokładnie przecież na szkole roddzenia nawet namawiają do tego aby to była taka działka dla NIEGO :) to nie znaczy rzecz jasna że my już wogóle hihi ... ale tak żeby to jego takie zadanie było które on kontroluje - chociaż mój powiedział że teraz się boi bo to dziewczynka to on nie wie... chyba nie będzie przewijał itakie tam .. a ja mu na to jassssne chcesz się wymigać !!! Nie ma takich !!! heheh

ja też o tym myślałam, że pielęgnacja córci może być dla mężczyzny kłopotliwa/wstydliwa ale myślę że jak mu parę razy pokaże co i jak to może się przełamie. Ja mam wrażenie że facie to są takie małe dzieci trochę - trzeba ich podstępem i tyle. Więc myślę że jak mu parę razy pokażę ze ledwo stoje i on MUSI mi pomóc i małą przewinąć to chcąc nie chcą w końcu raz, drugi trzeci to zrobi i już nie będzie miał oporów :p

Może ciągle to nie ale po kąpieli tak :) Tak robiłam z moim dzieckiem i jest teraz delikatny i ma ładną cerę kiedy inne dziecei tak nie mają ...
i mamy się zalą że nie olivkowały .. tego się dużo nie nakłada ..

A co do pielęgnacji córek przez ojców - to jest dla nich kłopotliwe ale wiesz .. jak ja mogłam synka to on może córę i już !! Przełamie się :D

no nie wiem, ona mówiła, żeby nie smarować właśnie zawsze po kąpieli, chyba, że ma bardzo wysuszoną skórę i nie chodzi mi tu o zużycie oliwki, bo to nie majątek, ale nie wydaje mi się, żeby oliwkowanie było takie super dla skóry, ale oczywiście każdy robi jak uważa i jak mu wygodnie.

no ja miałam olivkę bambino i sobie chwalę to że smarowałam przez pół roku chyba non stop .. a przynajmniej 4 mies ..
to zobaczysz sobie przecież poznasz po skórze jak by było za wiele już smarowania :D
skóra robi się fajna elastyczna :)

reklama
Dadzą radę Wasi panowie:) mój mąż sobie super dawał radę, przez pierwsze pół roku tylko on kąpał:) W sr namawiają głównie dlatego, żeby tatuś miał więcej okazji do budowania więzi z dzieckiem, bo przeważnie mama na macierzyńskim, a on większość dnia w pracy, więc kąpiel to taki wspólny czas tylko dla dzieciatka i tatusia. A że przy okazji ma większe ręce i łatwiej mu utrzymać malucha...;) ;) Ja super wspominam ten czas, bo w początkowym okresie ssaka-cycoholika mogłam przynajmniej w spokoju zjeść kolację;)
Ja nie oliwkowałam, bo kąpałam w Oilatum, ale za to od 2 miesiąca do roku masowałam córeczkę, wtedy to koniecznie z oliwką.
Teraz odchodzi się od codziennych kąpieli noworodków, ale ja nie zdecydowałam jeszcze:)

Do góry