reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

jak mowilam zrobilam porzadek ubrankowy i chyba nic juz kupowac nie bede, chyba ze zobacze cos w czym sie totalnie zakocham, a mam tak
11 par spiochow
14 par pajacow
19 koszulko-kaftanikow
10 sztukow body dl rekaw
21 sztukow body kr rekaw
8 par spdenkow w tym jedne polarkowe
3 kombinezony
1 bluza polarowa przez glowe
2 bluzy polarowe na zamek
psiworek
becik
rozek
te ubranka to tylko w rozmiarze 56 oczywiscie:) 62 tez mam ale w znacznie mniej pokaznej ilosci, lecz tez sie pewnie uzbiera:)

reklama
a matko ladygab - to chyba nie jest obowiazkowa wyprawka, ja nawet polowy tego w najmniejszym rozmiarze nie mam. spiochow i kaftanikow nie posiadam wcale bo tu nie ma, pajacykow z 10 sztuk... przerazilas mnie - lece do sklepu!

jakbym nie oszczędzała na wszystkim to bym takie kupiła ;) szczególnie, że słyszałam, że te lateksowe materace najlepsze.
lolisza ja na prawdę bym chciała tę odpowiednią temperaturę do spania dla malucha, ale nie sądzę by to było u mnie możliwe, gdzie nie mam regulacji ogrzewania, a poza tym zastanawiam się co robią mamy dzieci letnich, gdzie u mnie np w tej chwili temperatura w pokoju, gdzie będzie spał mały to 27 stopni...
a fotelik też kupiłam na allegro...
wow! ladybag! to niezły masz zapas... coś czuję, że wszystkiego dziecku nie założysz ;)

ladygab pokaźny zbiorek :-)
ja jak na razie nie kupuję już nic z ubranek dla córci chyba że coś "na potem" bo wątpię żebym miała możliwość latania po sklepach jak mała będzie miała 3-4 miesiące :-D
Teraz rozglądam się za łóżeczkiem i odpowiednim materacykiem. Z pościeli na razie rezygnuję - kupię tylko ochraniacz i prześcieradełko. Uważam że małej w śpiworku będzie dostatecznie ciepło

ja kupilam posciel, psiworek mam po starszej corci, raz uzyty i tez z tego tytulu obrzygany, moze tym razem sie uda go uzywac, chociaz nie przepadam za tymi wynalazkami.

A co do ubranek, to mam tylko kilka sztukow nowych bodziakow, to jest to co zostalo po mojej corci, pewnie pokupuje jeszcze jakies ubranka typu bluzy i moze jakies nowe typowo na wyjscie zeby bylo, chociaz pewnie w pajacu do ludzi nie puszcze:)

Ale ogolnie musze wam powiedziec ze ja mam manie ubraniowa i jak mam czegos malo znaczy np 4 sztuki to wpadam w panike, musze miec zapas ubran przynajmniej na 2 rozmiary do przodu, teraz Zos ma wszytsko w jeszcze wiekszej ilosci niz malutka, np bluzeczek na krotki rekaw ma 20 sztukow, tyle tez na dlugi...i to tylko wyjsciowe sa bo po domu sa osobne sterty

Po sobie zaobserwowałam jedno: jak już się zacznie kupować ubranka dla dzidzi to ciężko jest przestać :-D ja zaczęłam w chwili kiedy poznałam płeć maleństwa i teraz niemal z każdych zakupów wracam z czymś dla małej :-) dlatego teraz wzięłam się na sposób i kupuję ubranka "na wyrost" tak do 12 m.ż.

Ja w sumie boję się kupować na wyrost, bo nie wiem jak szybko mały będzie rósł i jaki rozmiar na jaką porę roku mu się przyda.

reklama
Po sobie zaobserwowałam jedno: jak już się zacznie kupować ubranka dla dzidzi to ciężko jest przestać :-D ja zaczęłam w chwili kiedy poznałam płeć maleństwa i teraz niemal z każdych zakupów wracam z czymś dla małej :-) dlatego teraz wzięłam się na sposób i kupuję ubranka "na wyrost" tak do 12 m.ż.

ja z kazdych zakupow wracam albo z ubrankiem, albo z zabawka, a teraz bedzie podwojnie bo dla 2 dzieci:), nawet pies zawsze cos dostaje jak wracam, szkoda ze sobie tak nie kupuje jak dzieciom...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

jutro w leclerc pampersy cena dnia za 39,90, cena taka tylko w tym dniu

a tu akademia pampersa http://www.pampers.pl/pl_PL/active_baby/akademia_zdrowego_rozwoju

Ostatnia edycja:
Do góry