reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
Ja też mam łóżeczko sosnowe i bardzo mi się podoba :-)
Co do ochraniacz rykiavik wydaje mi się, że będzie ciężko kupić go solo, ale w sumie nie wiem czy ten ochraniacz jest takim dobrym rozwiązaniem - ja kupiłam, a potem wyczytałam, że bezpieczniej jak go nie ma bo ogranicza to dopływ powietrza do dziecka. Nie wiem czy to prawda, ale mój mały będzie chyba spał "w nogach" łóżeczka a ochraniacz będzie pełnił funkcję ozdobną :-)

A poza tym to wygrałam wczoraj aukcję na ebayu niemieckim na wózek - TEUTONIA Lambda - nowy w sklepach kosztuje coś pod 3 koła, a ja kupiłam za 250 Ojro :-) Mam nadzieję tylko, że jego stan faktyczny będzie zgodny z tym ze zdjęć :-)

na allegro dużo takich samych ochraniaczy, u siebie w sklepie takim z materiałami i pościelą też widziałam no i w carrefourze też widziałam same. też będę kupowała sam, bo pościeli nie będę używać póki co.
a z łóżkiem to chyba stanie na takim sosnowym zwykłym

ja miałam kupioną kołyskę od razu z pościelą oraz ochraniaczem :) A pościele dodatkowe sama sobie szyję więc jeden ochraniacz wystarczy .. przy Natanie tez miałam ochraniacze i jakoś nie tamowało mu to dopływu powietrza ;/
No ale różnie to ludzie godeją ;pp

dziewczyny, a orientujecie się może czy można kupić sam ochraniacz na łóżeczko, bez pościeli? Bo pościel już mam, sama haftowałam, tylko ochraniacza na szczebelki mi brakuje, ale go już nie chcę szyć sama i haftować, wolałabym gotowy. Chodziłam po sklepach ale tam ochraniacze są w zestawach pościeli, a mi cały zestaw niepotrzebny ;/

Można kupić. Widziałam na allegro.

Dzisiaj znowu byłam w dwóch tesco szukać pampków 108 szt za 39,99. No i znów, dzięki mojemu kochanemu synkow("co ty byś mamuś beze mnie zrobiła"?);-) udało nam się dorwać ostatnią pakę. Do tego dokupiliśmy nożyczki do paznokci.

Ostatnia edycja:
a ja dziś zakupiłam w rossmanie pieluchy bo wychodzi naprawdę taniocha - 35gr za sztukę mw wyjdzie więc się nie zastanawiałam
A do tego olivka taniutka bo 4zł za 250ml.
Szukałam w carefoure tych staników do karmienia ale nie ma :( Niestety...
Teraz siedzę i dalej kończę dziergać kocyk :D

reklama
Rykiavik same ochraniacze sa tez w Ikei za 39,90 ale tak jak pisze Juaska nie są super bezpieczne dla małych niemowląt czyli tak do ok. 6-7 miesiąca życia, kiedy to jest największe zagrożenie SIDS. I ja robie tak jak Juaska, ochraniacz zakładam taki na mniej niż 1/2 łóżeczka żeby było przytulniej a maluch będzie spał troche nizej, nie na samej górze łóżeczka, tak żeby ochraniacz nie ograniczał cyrkulacji powietrza, a jak minie ten newralgiczny okres to może założymy taki po całym obwodzie łóżeczka, wtedy też maluch będzie znacznie bardziej mobilny i większe ryzyko ze się w łepetynkę palnie.

Do góry