reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

nasza wyprawka:
rożek
polarowe opakowanie na dziecko :p czyli śpiworek x 2
dwa kocyki polarowe
pościel x 5 ( ale wszystko w spadku, więc sama nie kupowałam)
ręczniczki miękkie kąpielowe x 3 (w tym jeden z kapturkiem)
skarpeteczki x kilka par milusich takich
body dł rękaw: 12 sztuk
body kr rękaw: 6 sztuk
śpiochy: 5 sztuk w tym 2 welurowe ciepłe
pajace: 4 welurowe, 4 bawełniane
kaftaniki: 10 sztuk
koszulki wiązane na troczki, te których nie trzeba przez główkę zakładać, zwykłe białe, z bawełny: 10 sztuk
koszulki przez głowę dł rękaw: 5 sztuk
spodenki cienkie: 4 pary
spodenki ciepłe: 2 pary
czapeczki: 3 cienkie 2 grubsze
dres welurkowy ciepły
no i jeszcze 3 kombinezony zimowe (spadkowe więc mamy w czym wybierac)

to z ciuszków. zamierzam tylko dobrać coś ciepłego jeszcze jakiś komplet bluza spodenki x 2 np.

wszystko w większości na 62, bo te maleńkie na 56 bardzo krótko służą, jak widzę po córci szwagierki. zresztą te 62 co mam wydają się małe.
no i połowa z tych ciuszków w spadku. część tylko kupowałam sam, wiadomo wedle gustu. większe rozmiary też parę sztuk mam ale narazie popakowane na strychu

reklama
Fajne te wasze wyprawki :D
Ja mam 56 dokładnie 5 komplecików w skład których wchodzi śpioszek i kaftanik
A resztę mam 62 i 68 bo nie opłaca się mieć więcej tych maleństw :D

acha i mam jedne półśpioszki jeszcze 56

A tak to mam same używki odkupione od pewnej dziewczyny z mojej miejscowości. w sumie za jedną sztukę ciuszka płaciłam jej 1zł więc :) się opłaciło.

I dowiedziałam się że łóżeczko dostanę w spadku - narazie mam kołyskę śliczną o której już pisałam ale potem się przyda łóżeczko :D

A ja wczoraj w Tesco załapałam się na fajną promocję :)
Pampers new baby 2 - 108 szt za 39.99, wzięłam od razu dwie paczki bo cena chyba niezła :)
do tego chusteczki i Huggies 1 małą paczuszkę, którą wezmę do szpitala.

A od teściowej, która pracuje na oddziale noworodkowym dostałam próbki pampków z różnych firm. Tak po parę sztuk, akurat przetestuje sobie, które fajne :)

fajna ta promocja w tesco .. w rossmanie są po 44zł za 94chyba sztuki także nie bardzo to wychodzi chociaż też taniej niż zwykle .. ale kupiłam z rossmana - czy któraś ich używała tych rossmanowych pieluch?
Wg mojej opinii są całkiem fajne - a czytałam w internecie że są dobre ...

Tych rossmanowskich pampersów też chyba kupie jedną paczkę bo są w dobrej cenie i też słyszałam, że dobrej jakości. Przetestuję jak się dziecko urodzi

ojej, ja w rozmiarze 58 to mam jedno 1 body, 1 pajacyk i 1 dresik :> Resztę brałam już na 62, bo bawełenka i tak się w praniu może skurczyć, a poza tym niektóre pajacyki i bodziaki są takie śliczne, że wolałam wziąć te 62, żeby mała włożyła kilka razy, a nie raz i już za małe :)
Próbowałam dziś "upolować Jelenia", że żel intymny w sensie że ;) ale w rossmanie mają tylko minisy i za taki 50ml liczą sobie 2,99, kiedy za 500ml mydła w płynie chcieli 3,69 zł :| ale takie duże też produkują, nie? Może któraś z Was ostatnio dorwała w jakiejś sieciówce?
tak zagłębiam się w te wasze wyprawki i zastanawiam się czy moja nie za skromna... Najbardziej to nie wiem jak z butelkami i podgrzewaczami do pokarmu czy laktatorem. To duże wydatki i nie wiem w ile sztuk i czego powinnam zainwestować, bo długo piersią karmić nie będę mogła ;| Jak wy robicie?
No, ale dziś dowiedziałam się, że dostanę w spadku kołyskę i jestem tak szczęśliwa, że normalnie pod sufit skacze. A jeszcze możliwe ze do tego dojdzie jeszcze leżaczek- bujaczek Fishera to normalnie Zuzka w brzuchu mi z radości już wariuje :) tylko żeby do tej kołyski za bardzo się nie spieszyła. Ma jeszcze dziewczyna czas ;)

moja cora jak sie urodzila miala 55cm, a wiekszosc 56 i tak byla za duza, wiec w moim wypadku nie ludze sie ze wskocze odrazu w 62:), tym razem tez sie nie zapowiada, bym miala szczegolnie duzego dzieciaczka:)

a ja dzis dostalam 2 przesylki z ciuszkami jedna od siostry a druga ktora byla niespodzianka od kolezanki i jak podliczylam wszystkie ciuszki z tymi co juz mialam to okazalo sie ze mam tego strasznie duzo ale dobrze bo w roznych rozmiarach. samych body z krotkim i dlugim rekawem mam 60 szt pajacykow i spioszkow az 90 kaftanikwow i koszulek ponad 50 do tego dwa spiworki do spania kombinezony 4, dresiki 2 sweterki, nie licze czapeczek i skarpetek :) odetchnełam z ulgą :)

reklama
Ja ostatnio też robiłam takie przeliczenia ile czego mam mniej więcej i jeśli chodzi o ciuszki to mam w różnych rozmiarach od 0-3, 3-6, 9 miesięcy. Myślę, że na pierwsze pół roku dziecka starczy spokojnie. Część jest nowa a część używana, dostałam wszystko od rodziny i znajomych.

pajacyki - 21
śpiworki - 4
kurtki, bluzy, swetry - 15
body - 53
bluzki - 17
spodnie - 32
skarpetki - 24
czapki - 15
śliniaczki - 14
rękawiczki - 4
buty - 6

W sobotę czeka na mnie kolejna "dostawa" od znajomych, więc jestem bardzo zadowolona :)

Do góry