reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

natolin, na taki przewijak kładzie się albo ręcznik, albo właśnie pokrowiec, żeby dzidziuś nie leżał na gołej ceracie :)

dawidowe- a ten linomag stosuje się na co dzień czy jak jest odparzenie?

i mam do was pytanie: czym będziecie myć dzidzię? w sensie jakimiś specjalnymi myjkami czy tetrą? Mi w szpitalu położna polecała kupić dużą gazę w aptece, ale ja już sama nie wiem ;/
No i czy może któraś z was polecić mi jakiś dobry podręcznik o pielęgnacji dzieciątka? W empiku tego tyle, że mi się aż słabo zrobiło, w bibliotece pożyczyłam kilka, ale wydania jeszcze przedpotopowe i jakoś nie uśmiecha mi się obsypywanie pupci dziecku mąką ziemniaczaną :D

moja kolezanka smaruje tylko troszke przy kazdej zmianie pieluszki i dzidzia jak na 4 miesiace całkiem zdrowa.
a co do mycia sama nie wiem mam jedna myjke rekawiczke która była w komplecie z recznikiem ale wydaje mi sie zbyt szorstka jak na takie malenstwo, druga mam stara swoja rekawiczke która wyprałam i zewzgledu na uzycie jest strasznie mieciutka i dtego mam jeszcze dwie gombki z wkładu do wanienki ale ich nie macałam

reklama
natolin, na taki przewijak kładzie się albo ręcznik, albo właśnie pokrowiec, żeby dzidziuś nie leżał na gołej ceracie :)

ok, dzięki, to coś wykorzystam zamiast tego pokrowca chyba.

zostaje kwestia łóżeczka.
może któraś z Was kupowała na allegro?? jeśli tak to błagam o jakieś linki.

Ja kupiłam kołyskę na allegro :D łóżeczko dostanę od znajomej bo będzie już dziecku kupowała łóżko a więc narazie sobie pobujam w kołyseczce ślicznej :D

reklama
mój synek miał podrażnienia od tego proszku i prałam poprostu w Dosi ... teraz też narazie nie kupuję tych wynalazków i będę prała w normalnym proszku.

Do góry