reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Na pierwsze 2-3 dni po porodzie to pewnie szkoda kasy bo się lejeeee, ale później myślę że to dobry pomysł :) Te podpaski sprzedaja w mojej szkole rodzenia za 20zł za opakowanie ale na Allegro widze taniej bo 14zł przesyłka gratis :) Chyba też się skuszę:)

reklama
Wanienka super - także w czwartek pojadę do biedronki :-)

My wczoraj kupiliśmy pościel ~13-CZ POŚCIEL 90X120 GRATIS przybornik+poszewka (1136317066) - Aukcje internetowe Allegro ze wzorkiem różowy reksio :-) już nie mogę się doczekać kiedy ją przywiozą.

Lolisza dziękuje za radę odnośnie fotelików znaleźliśmy sklep gdzie są niedrogie i dobre foteliki i będziemy kupować właśnie ten Maxi Cosi - Fotelik Maxi Cosi 2010 CabrioFix kolor Red&Blue - Maxi Cosi Jeszcze raz dziękuje za radę :-)

Słyszał ktoś może o czymś takim ?? Bo powiem szczerze że najbardziej z całego porodu to boję się tego nacięcia krocza jak będzie konieczne :/

WELEDA-OLEJEK DO MASAŻU, PORÓD BEZ NACIĘCIA (1160938999) - Aukcje internetowe Allegro

Tak, podobno efekty daje, ale mi znajoma położna powiedziała że takie samo działanie ma olejek ze słodkich migdałów OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 50ml - Apteka internetowa e-zikoapteka.pl znacznie tańszy a ponoć równie skuteczny.

Dziewczyny proszę o radę.
Wypatrzyliśmy dzisiaj sobie wózek z abc design ( ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: ABC 3TEC głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CABRIO FIX + baza EASYBASE 2 ). Bardzo lekki, bardzo sterowny i wygodny sie wydaje. Jest tylko jedno ALE - spacerówka jest kubełkowa - nie spotkałam się wcześniej z takim wóżkiem i nie do końca jestem przekonana czy to jest dobre rozwiązanie.
Miała może któras z Was taki kubełkowy wózek? Czy to dla dziecka jest na pewno zdrowe?
Z góry dzięki za podpowiedź :-)

Juaska wg mnie takie siedzenie to nie jest dobre rozwiązanie. Sami takie mamy dla małego ale tylko dlatego, że wózek dostaliśmy i nie mieliśmy mozliwości sugerowania czegokolwiek w kwestii wyboru bo to miała być niespodzianka, teściowa zdradziła nam tylko dlatego sekret zebyśmy przypadkiem nie polecieli kupować wcześniej. Sami byśmy jednak takiego nie kupili a prawde mówiąc nie sadzę abysmy i tego użyli. Dostaliśmy zestaw 3w1 i prawdopodobnie skorzystamy jedynie z gondoli i całość sprzedamy jak już gondola nie będzie nam potrzebna, Moim zdaniem takie siedzenie nie jest dla dziecka wygodne - to taka inna forma fotelika samochodowego ale pozycja dziecka w nim taka sama - tzn jak siedzi jest ok bo siedzi prosto tak jak w każdym innym wózku natomiast jak juz chcesz malucha położyć to nie ma możliwość aby w takim siedzeniu był całkiem wyprostowany, nie bedzie więc miał jak połozyć sie na płasko czy na boczku lub brzuszku. Wszystko kwestia tego jak duzo zamierzasz z maluchem spacerować - my np jestesmy dość mobilni, juz planujemy wstepnie wakacje przyszłoroczne (rezerwacje biletów itd) i nie wyobrażam sobie byc gdzieś z dzieckiem w plenerze przez cały dzień lub chocby większość i żeby ono nie miało możliwości położyć się w dogodnej pozycji. Dlatego okres jesionno-zimowy i wczesną wiosnę myślę przejeździmy w gondoli a ja Franek zacznie siadać to kupimy spacerówke-parasolke ale rozkładana na płasko (maclaren lub silver cross pop) - myśle ze to będzie przełom marca i kwietnia.
Zastanówcie sie ile maluch będzie spędzał w tym siedzeniu czasu w pozycji leżącej, jesli wiecej niz 2 godziny to wydaje mi sie to niezbyt wygodne i zdrowe.

Dzięki Lolisza!
Mnie się też tak własnie wydaje, że to nienajlepsze wyjście. Faktycznie my też jesteśmy bardzo "ruchliwi" jeśli chodzi o wyjazdy weekendowe i nie tylko. I też już przyszłe wakacje planujemy, a w zasadzie mamy już zaplanowane ;-) Oczywiście to ile czasu dziecię będzie spędzało w wózku nie do końca można przewidzieć bo to zależy też od niego i jego zamiłowania do spacerów, ale zakładać muszę jednak, że dość sporo - przynajmniej tak bym chciała.
Kurcze no... jak już znajdę fajny wózek to zawsze coś nie pasi :baffled:

Dziewczyny, a co do apteczki dla malucha, leko podobno są sztywne do pępka, jaki to ma być ten spiryt do pępka?

Przy cyckowaniu wit. K i D, a jeszcze jakieś?

A co na kolki? Krople, herbatki?

Możecie coś polecić?

Coś jeszcze warto mieć w razie W?

reklama
Do góry