Na pierwsze 2-3 dni po porodzie to pewnie szkoda kasy bo się lejeeee, ale później myślę że to dobry pomysł Te podpaski sprzedaja w mojej szkole rodzenia za 20zł za opakowanie ale na Allegro widze taniej bo 14zł przesyłka gratis Chyba też się skuszę
reklama
Aniolek2310
Fanka BB :)
Wanienka super - także w czwartek pojadę do biedronki :-)
My wczoraj kupiliśmy pościel ~13-CZ POŚCIEL 90X120 GRATIS przybornik+poszewka (1136317066) - Aukcje internetowe Allegro ze wzorkiem różowy reksio :-) już nie mogę się doczekać kiedy ją przywiozą.
Lolisza dziękuje za radę odnośnie fotelików znaleźliśmy sklep gdzie są niedrogie i dobre foteliki i będziemy kupować właśnie ten Maxi Cosi - Fotelik Maxi Cosi 2010 CabrioFix kolor Red&Blue - Maxi Cosi Jeszcze raz dziękuje za radę :-)
My wczoraj kupiliśmy pościel ~13-CZ POŚCIEL 90X120 GRATIS przybornik+poszewka (1136317066) - Aukcje internetowe Allegro ze wzorkiem różowy reksio :-) już nie mogę się doczekać kiedy ją przywiozą.
Lolisza dziękuje za radę odnośnie fotelików znaleźliśmy sklep gdzie są niedrogie i dobre foteliki i będziemy kupować właśnie ten Maxi Cosi - Fotelik Maxi Cosi 2010 CabrioFix kolor Red&Blue - Maxi Cosi Jeszcze raz dziękuje za radę :-)
Słyszał ktoś może o czymś takim ?? Bo powiem szczerze że najbardziej z całego porodu to boję się tego nacięcia krocza jak będzie konieczne :/
WELEDA-OLEJEK DO MASAŻU, PORÓD BEZ NACIĘCIA (1160938999) - Aukcje internetowe Allegro
WELEDA-OLEJEK DO MASAŻU, PORÓD BEZ NACIĘCIA (1160938999) - Aukcje internetowe Allegro
Słyszał ktoś może o czymś takim ?? Bo powiem szczerze że najbardziej z całego porodu to boję się tego nacięcia krocza jak będzie konieczne :/
Tak, podobno efekty daje, ale mi znajoma położna powiedziała że takie samo działanie ma olejek ze słodkich migdałów OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 50ml - Apteka internetowa e-zikoapteka.pl znacznie tańszy a ponoć równie skuteczny.
juaska
Dziewczyny proszę o radę.
Wypatrzyliśmy dzisiaj sobie wózek z abc design ( ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: ABC 3TEC głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CABRIO FIX + baza EASYBASE 2 ). Bardzo lekki, bardzo sterowny i wygodny sie wydaje. Jest tylko jedno ALE - spacerówka jest kubełkowa - nie spotkałam się wcześniej z takim wóżkiem i nie do końca jestem przekonana czy to jest dobre rozwiązanie.
Miała może któras z Was taki kubełkowy wózek? Czy to dla dziecka jest na pewno zdrowe?
Z góry dzięki za podpowiedź :-)
Wypatrzyliśmy dzisiaj sobie wózek z abc design ( ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: ABC 3TEC głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CABRIO FIX + baza EASYBASE 2 ). Bardzo lekki, bardzo sterowny i wygodny sie wydaje. Jest tylko jedno ALE - spacerówka jest kubełkowa - nie spotkałam się wcześniej z takim wóżkiem i nie do końca jestem przekonana czy to jest dobre rozwiązanie.
Miała może któras z Was taki kubełkowy wózek? Czy to dla dziecka jest na pewno zdrowe?
Z góry dzięki za podpowiedź :-)
Juaska wg mnie takie siedzenie to nie jest dobre rozwiązanie. Sami takie mamy dla małego ale tylko dlatego, że wózek dostaliśmy i nie mieliśmy mozliwości sugerowania czegokolwiek w kwestii wyboru bo to miała być niespodzianka, teściowa zdradziła nam tylko dlatego sekret zebyśmy przypadkiem nie polecieli kupować wcześniej. Sami byśmy jednak takiego nie kupili a prawde mówiąc nie sadzę abysmy i tego użyli. Dostaliśmy zestaw 3w1 i prawdopodobnie skorzystamy jedynie z gondoli i całość sprzedamy jak już gondola nie będzie nam potrzebna, Moim zdaniem takie siedzenie nie jest dla dziecka wygodne - to taka inna forma fotelika samochodowego ale pozycja dziecka w nim taka sama - tzn jak siedzi jest ok bo siedzi prosto tak jak w każdym innym wózku natomiast jak juz chcesz malucha położyć to nie ma możliwość aby w takim siedzeniu był całkiem wyprostowany, nie bedzie więc miał jak połozyć sie na płasko czy na boczku lub brzuszku. Wszystko kwestia tego jak duzo zamierzasz z maluchem spacerować - my np jestesmy dość mobilni, juz planujemy wstepnie wakacje przyszłoroczne (rezerwacje biletów itd) i nie wyobrażam sobie byc gdzieś z dzieckiem w plenerze przez cały dzień lub chocby większość i żeby ono nie miało możliwości położyć się w dogodnej pozycji. Dlatego okres jesionno-zimowy i wczesną wiosnę myślę przejeździmy w gondoli a ja Franek zacznie siadać to kupimy spacerówke-parasolke ale rozkładana na płasko (maclaren lub silver cross pop) - myśle ze to będzie przełom marca i kwietnia.
Zastanówcie sie ile maluch będzie spędzał w tym siedzeniu czasu w pozycji leżącej, jesli wiecej niz 2 godziny to wydaje mi sie to niezbyt wygodne i zdrowe.
Zastanówcie sie ile maluch będzie spędzał w tym siedzeniu czasu w pozycji leżącej, jesli wiecej niz 2 godziny to wydaje mi sie to niezbyt wygodne i zdrowe.
juaska
Dzięki Lolisza!
Mnie się też tak własnie wydaje, że to nienajlepsze wyjście. Faktycznie my też jesteśmy bardzo "ruchliwi" jeśli chodzi o wyjazdy weekendowe i nie tylko. I też już przyszłe wakacje planujemy, a w zasadzie mamy już zaplanowane ;-) Oczywiście to ile czasu dziecię będzie spędzało w wózku nie do końca można przewidzieć bo to zależy też od niego i jego zamiłowania do spacerów, ale zakładać muszę jednak, że dość sporo - przynajmniej tak bym chciała.
Kurcze no... jak już znajdę fajny wózek to zawsze coś nie pasi
Mnie się też tak własnie wydaje, że to nienajlepsze wyjście. Faktycznie my też jesteśmy bardzo "ruchliwi" jeśli chodzi o wyjazdy weekendowe i nie tylko. I też już przyszłe wakacje planujemy, a w zasadzie mamy już zaplanowane ;-) Oczywiście to ile czasu dziecię będzie spędzało w wózku nie do końca można przewidzieć bo to zależy też od niego i jego zamiłowania do spacerów, ale zakładać muszę jednak, że dość sporo - przynajmniej tak bym chciała.
Kurcze no... jak już znajdę fajny wózek to zawsze coś nie pasi
agrafa
Dziewczyny, a co do apteczki dla malucha, leko podobno są sztywne do pępka, jaki to ma być ten spiryt do pępka?
Przy cyckowaniu wit. K i D, a jeszcze jakieś?
A co na kolki? Krople, herbatki?
Możecie coś polecić?
Coś jeszcze warto mieć w razie W?
Przy cyckowaniu wit. K i D, a jeszcze jakieś?
A co na kolki? Krople, herbatki?
Możecie coś polecić?
Coś jeszcze warto mieć w razie W?
reklama
Aniolek2310
Malutka dziękuje :-)
Podziel się: