reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

reklama
Body to carters na 3 miesiace wiec chwile beda musialy poczekac. Chcialam takie same tylko newborn ale nie ma ich na allegro w tych rozmiarach. A reszta rzeczy z mojego ulubionego sklepu z odzieza dunska. Tam sa cudne rzeczy. Drogie jak cholera. Ponizej 100 zl za jedna rzecz ciezko cos kupic? Ale dwa razy do roku jest wyprzedaz 80% i wtedy korzystam ile sie da.A firmy to fransa, another world i I do. Powiem wam ze w rzeczywistosci sa o wiele piekniejsze niz na zdjeciach.:-)

Hello:)
Udało mi sie właśnie wylicytować fajową nianię
Niania Babymoov expert Care

więc piszę, żeby się podzielić ta wiadomością:)

Ostatnio koleżanka zachwalała chustę bebelulu że tak sie jej sprawdziła, i udało mi się wylicytować taką za 39 zł z przesyłką:)

Ale mój listonosz już się uśmiecha, gdy przynosi kolejną paczkę, więc może to znak, żeby się pohamować z zakupami na allegro...:-p

Ostatnia edycja:
120218_142137.jpg całe 50gr. - tak mało a tak strasznie cieszy moje oczy !

dzis dotarl do mnie przewijak dla dziecka, zupelnie zbedna rzecz ale sobie pomyslalam- a jak to bedzie jedyny dzieciaczek jaki mi Bog da?
i zamowilam
zawsze przeciez moge go uzyc dla drugiego dzieciaczka:-p

ostatnio tez spotkalam sie z kolezanka co urodzila 3miesiace temu coreczke, powiedziala zebym nie bawila sie w zadne koszulki, kaftaniki ani inne takie. Mowi ze najwygodniejsze sa bodziaki i spiochy plus jeden kombinezon z grubszego materialu (nie zimowy) i tyle.
Odradzila mi kupowanie ciazowych ciuchow bo potem sie nie przydaja.......
uznalam zatem ze mam juz wszystko dla noworodka jesli chodzi o ubrania. jutro kupuje ciuszki 3-6mcy co by miec, zostanie mi tylko wanienka, materac do przewijania, posciel , kocyki i pieluchy plus jeden krem do kapieli dla dziecka ktorym mozna umyc i natluscic skore bobiczka:dry: mysle i mysle co tu jeszcze dodac aaa juz wiem fotelik do auta
dla siebie to tak nie mysle bo wezme co tam mam w domu i tyle.

a wozek masz juz? czy nie doczytalam. i po co materac do przewijania jak kupilas przewijak? chyba ze kupilas miekki przewijak nie taki na lozeczko.
no w sumie dla takiego malucha to niewiele trzeba

a kupujecie juz karuzelki do lozeczek czy pozniej. bo mi sie ostatnio przypomnialo ze oddalam kolezance:/

wozek dostane uzywany od kolezanki, wiec nie pisalam o nim. Co do karuzelki to slyszalam ze to jest super sprawa tak powiesic nad lozeczkiem, jeszcze jak gra i sie kreci to juz wogole wypas.
Napewno cos takiego kupie, im bardziej kolorowe i sie kreci i gra tym lepsze :)
co do materaca do przewijania to ja mam taki przewijak

Aruba Changer - Best Sellers - Mamas & Papas

i do tego potrzebuje mate co by dzidzi bylo miekko i wygodnie

reklama
Ja mam karuzelę, tylko ostatnio się jorgnęłam, że nie mam do niej pałąka/stelaża, na którym ją powieszę. Na allegro widziałam tylko takie do baldachimu :cool:. Gdyby któraś widziała coś takiego, to byłabym wdzięczna za informację. :happy2:
Co do przewijaka, to też planuję coś na zasadzie takiego jak mamina, tzn. komoda z przewijakiem, a nie taki na łóżeczko.

Do góry