reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Nie kupowałam jeszcze tu nic, przypadkiem trafiłam na stronę, ale wydaje się godna polecenia, bo ubranka ładne i dość tanie.
Kolekcja ubranek dla noworodków i niemowląt, śpiworki, śpiochy, kombinezony, wyprawki niemowlęce | dzieckolandia.pl
Ja jeszcze nie szaleję z ubrankami za bardzo,bo nie dość, że 1 partia jeszcze nie przejrzana, to czekam od innej koleżanki pod koniec marca, nie chcę przesadzić, nie wiem co będę miała. Ale jak już przejrzę wszystko to od kwietnia będę kompletować garderobę;-)
W ulubionych mam mnóstwo stron z poprzedniej ciąży, kilka sprawdzonych sklepów. Zbieram się by podać Wam.

Z Kubą nie miałam żadnej chusty czy nosidełka. ale teraz myślę o tym, bo np. czasem by wyskoczyć na spacer, czy małe zakupy, to może by się przydało, by nie taszczyć wózka. Któraś z Was jest zorientowana co dobre?
Czy w takim nosidełku nie będzie za gorąco latem? Mi i małej?
Mam ten wózek wozek.jpgna wspólne wyprawy, ale nie będę chyba zabierać go wszędzie. Dlatego szukam innego też rozwiązania, wygodniejszego. Stąd pomyślałam o nosidełku takim na klatę czy plecy;-)

A i jeszcze pytanie, chyba juz było zadawane, ale nie pamiętam. W co ubrać małą po urodzeniu? Czy body na krótki jak będzie gorąco? Co na nogi? też gołe nóżki, tylko skarpetki czy całe śpiochy jak uważa moja teściowa???
Chodzi mi o pobyt w szpitalu, nie wyjście na zewnątrz.

reklama
Niby czerwiec ale wiecie jak u nas jest z pogoda. Ja chyba do torby zapakuje 3 opcje. Tj rampersik na upały, pajacyk bawełniany z niedrapkami, i 3 wersja body + półspiochy. Bo równie dobrze moze być stopni 10 jak i 30.

Będzie baba! Kciuki trzymane! :)

Dzieki :-)

Chyba mi się źle wyświetla...albo kupiłaś całą fuuuuuurę uranek You might also like...?
Poprawiaj natychmiast i pokazuj, co dokładnie :)

Szczyt szczytów...e-mail od mamy (może zadzwonić, ale woli wysłaś 10 maili)..."Jadłaś kolację? Pamiętaj - Żywisz naszą wnuczkę Matyldę proszę jeść tylko to co potrzebne wnuczce (...) Znalazłam takiego sprzedawce (...) u niego są fajne rzeczy i mi się podobają może się na coś skusimy, mam doła źle się czuję i tylko zakupy dla wnuczki mnie trzymają przy życiu"
No to dzwonię przerażona do mamy...dlaczego ma doła, dlaczego źle się czuje...a mama na to..."bo przelicytowali mi niańkę Angelcare'a!!!!!" :szok:
Jak ja mam być normalna?! Przy takiej rodzicielce?!

Dobra masz mame :-D przynajmniej zyciowa kobieta :tak:

Nie wiem czemu te podpowiedzi wyskakuja. Ale jak zjedziesz nizej to pod tymi " You might also like " sa te aukcje ktore wygralam. Dziwne ale bladego pojecia nie mam czemu sie tak robi.:-)

Tak jest na ebay, zawsze trzeba zjechac nizej zeby sprawdzic co kupilas , wiesz taki marketing kupilas to a zobacz podobne rzeczy moze i je tez zechcesz kupic :-D

Sunshine szkoda bo była naprawdę śliczna

A jednak sie skusilam za piekna byla, zeby ie byla moja :-D i jeszcze inne rzeczy tez mnie skusily :-)
$(KGrHqQOKnEE7D8TqIgvBP(S!LKeO!~~60_12.jpg Zobacz załącznik 447441 $(KGrHqR,!lgE8iceHDsgBP(P-K!7)Q~~60_12.jpg

Zaza - niezla cena jak za takie ciuszki i to jeszcze z przesylka :szok:to Ci sie udalo :-D

Niby czerwiec ale wiecie jak u nas jest z pogoda. Ja chyba do torby zapakuje 3 opcje. Tj rampersik na upały, pajacyk bawełniany z niedrapkami, i 3 wersja body + półspiochy. Bo równie dobrze moze być stopni 10 jak i 30.
Na oddziale i tak będzie ciepło...jednak nie zmienia to faktu, że jakoś nie wyobrażam sobie dziecka w krótkim rękawku...tak więc pajace rozpinane na przodzie z niedrapkami wydają się mi być odpowiednie...po pierwszej selekcji ubrań stwierdzam, że część kupiłam bezmyślnie...po co mi np zestaw body z krótkim na 6m albo misiowy kombinezon na 0-3m? Fuck...Muszę udać się do mamy...bo Ona pewnie ma tego więcej niż ja...

Ja tez mysle, ze pajacyki sa najlepsze, choc moja siostrzenica jak urodzila mala rok temu to pierwsza dobe po cesarce nie miala malej przy sobie i wtedy pielegniarki wymagaly aby dziecko mialo koszulki- kaftaniki- cos krótkiego do pępka i rozek.
Carla body caly rok sie sprawdzaja i te z krotkim rękawkiem tez, a na to bluzeczke, a jeden misiowy kombinezonik tez mam i mysle, ze przyda sie na chlode wieczorki itp.

Na oddziale i tak będzie ciepło...jednak nie zmienia to faktu, że jakoś nie wyobrażam sobie dziecka w krótkim rękawku...tak więc pajace rozpinane na przodzie z niedrapkami wydają się mi być odpowiednie...po pierwszej selekcji ubrań stwierdzam, że część kupiłam bezmyślnie...po co mi np zestaw body z krótkim na 6m albo misiowy kombinezon na 0-3m? Fuck...Muszę udać się do mamy...bo Ona pewnie ma tego więcej niż ja...

Nie martw się :) ja tez ma cześć zakupów bezmyślnych. Z bodziakami tak jak pisze Aga nie ma problemu bo ubierzesz pod cokolwiek. Szkoda tylko tyche cieplejszych. Ale z drugiej strony wrzesień wieczorami upalny juz nie jest a to akurat 3 m :) Więc moze miska raz załozysz. A potem allegro w druga strone. Czyli sprzedajemy.

Nie martw się :) ja tez ma cześć zakupów bezmyślnych. Z bodziakami tak jak pisze Aga nie ma problemu bo ubierzesz pod cokolwiek. Szkoda tylko tyche cieplejszych. Ale z drugiej strony wrzesień wieczorami upalny juz nie jest a to akurat 3 m :) Więc moze miska raz załozysz. A potem allegro w druga strone. Czyli sprzedajemy.

Albo dać Kai mogę...teraz w sam raz by miała :)
Są siaty :D
1 - szpital
2 - 0-3m
3 - 3-6m
4 - 6-12 i większe
5 - chłopiec

hihi
Ja już się nie mogę doczekać, az pojadę i zobaczę co ja mam- mamuśka twierdzi, ze pół pokoju mam zawalonego :D

Ja siaty wywiozę jutro do mamy właśnie i zobaczę co Ona ma...wtedy rozmiarami chyba siaty trzeba będzie zamienić na pudła :D Ale my głupiutkie jesteśmy...większości pewnie dzidzia nie zdąży nałożyć nawet...hihi

reklama
Ja tez bede musiala w pudla rozmiarami i na szafe, przed wyjazdem tyko naliczylam, ze dostalam 30pajacykow i tyle samo bodów 0-3mies nie licze tego co kupiłam i co babcia kupiła nowego do szpitala. Mam to szczescie, ze u mojego szwagra brata jest maluch z sierpnia i wszystko po nim dostałam, a reszte od znajomej i kuzynki, ale ciuszki juz od roku wzwyż.

Do góry