reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

dla mnie niezbedna nie jest bo to moje pierwsze dziecko i nie miałam okazji próbować ... a żadna z kuzynek czy kolezanek chusty nie miała ... ale mi sie podoba pomysł noszenia maluszka tak blisko siebie mając wolne ręce :) a po za tym chciałabym ją wykorzystac do sesji brzuszkowej (o ile ten pomysł wypali), zamówiłam już chuste z pentelki, zobacze co przyjdzie :p

reklama
Ja z mojej wsi mam wszędzie daleko. Do najbliższego sklepu mam 1 km więc łatwiej mi będzie iść z wózkiem niż chusta. Do przedszkola mamy 2,5 km więc i tak musimy jechać autem :)
Albo na piechotę i w drodze powrotnej z Zuzka zaliczyć plac zabaw :) powiem Wam, że najbardziej się boję tego jak rano będę musiała ubierać siebie, Zuzke i Bartusia żeby odstawić Zuzke do przedszkola :/

mi bardziej chodzi o noszenia młodego w domu przy róznych czynnościach :p ale też szybki wypad do sklepu żeby z wózkiem na 4 pietro sie nie szarpac, a tak to nie chce cały czas go nosic po miescie bo * mam extra wózek * kręgosłup mi wysiądzie (ta chusta chyba do 10kg jest * nie chce z niego zrobić maminsynka :D ale oczywiście jak wszystko ... wyjdzie w praniu ;) znajac mój zapał do wszystkiego to uzyje 2 razy (o ile dam rade to zamotać) i będzie tyle z chusty :D

A mi przyszlo dzis rano zamowienie z Gemini a zamawialam w srode 10 i juz wczoraj wyslali i dzis jest. Myślałam ze dluzej bedzie to trwalo.

Co do chusty to niemialam wiec niemoge sie wypowiedziec a poza tym u nas Mały na nesien sie urodził i zaeaz zimno bylo i w gondoli leżał na spacerach ;)

Ja mam nosidełko chicco i dla mnie porażka :sorry: strasznie ciężko się dziecko wsadzalo, jak już zasnelo to w pojedynkę ciężko było to ustrojstwo zdjąć i jeszcze wyplątac mała bez budzenia, no i ja sobie jej długo nie ponosilam bo kręgosłup mnie bolał, bardziej mąż. Teraz może będzie w częstszym użyciu bo i będzie cieplej (Lalka z końca września jest, więc jedyne co nam się przydało to na jeden wyjazd i kilka razy po domu), no i z 2 dzieci może będzie wygodniej wychodzić gdziekolwiek... chociaż kto wie ;) z drugiej strony ja to na każde wyjście to jak wielbłąd zaladowana rzeczami musze być, także wózek chyba będzie częściej w użyciu. .. więcej gratów zabiorę w wózku niż w rękach :sorry:

Nosidla wszsytkie sa nie zdrowe dla dzieci. Albo chusta albo nosidlo ale ta tula.
Dla mnie w innych nosidlach dziecko wisi strasznie i nie jest podtrzymywane odpowiednio

reklama
Ania no właśnie mi nosidlo nie do końca podpasowalo, nawet myślałam na wcześniej żeby tym razem kupić chustę, ale jak mam ja 2 razy założyć i ma leżeć w kącie to chyba bez sensu kasę wydawac ;)

Do góry