reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

Oglądałam wczoraj maty edukacyjne na allegro. Na szczęście M przyniósł dzisiaj mate z piwnicy po Zuzce i nadal działa a baterie w niej są już 6 lat :)

reklama
Dziewczyny muszę kupić lezaczek albo huśtawko-lezaczek.... Co polecacie bardziej? Chodzi mi o cosik takiego żebym mogła karmic Bartusia tymi wszystkimi marchewkami czy jabłkami i żeby to było poręczne i wygodne.... albo jeszcze bujaczek-leżaczek

Na reszcie udalo mi sie dodac zdjecia :)
dzis obrabowałam lidla :D

to są staniki do karmienia - jeden usztywniany jeden miękki, całkiem dobre jakosciowo jak na 28zł :p

a to już szaleństwo dla młodego - skarpetki po 10zł (3pary) spodenki 20zł (2pary) body 20zł (2pary) i rajstopki 10zł
tylko kupiłam rozmiar 62/68 bo nastepny 74/80 to chyba juz w lecie bedzie ? tak jakoś mi się wyliczyło :p

Kamila jak z obwodem tych staników? Faktycznie tak jak napisali, czy może jednak w rzeczywistości są węższe?
Ty docelowo szczupła czy plus size ;) ?

Kamila jak z obwodem tych staników? Faktycznie tak jak napisali, czy może jednak w rzeczywistości są węższe?
Ty docelowo szczupła czy plus size ;) ?

ja jestem duża wziełam 90D (bo zawsze biore 90DD w esotiq) i troche przeszacowałam się - w obwodzie wychodzi jakies 95 czyli jeszcze wiekszy a miseczka jest ok - mniejszych staników praktycznie nie było, jakies C i 85 w obwodzie to były najmniejsze, ale to tylko na pare miesiecy karmienia wiec ewentualnie haftki sie doszyje ;)

Isia ja mialam u corki lezaczek i do karmienia die sprawdzil. Mislam tez wtedy osobna bujaczke i ona ja uwielbiala. Tez bede chciala kupic, ale chyba używaną bo te co ki sie podobaja to sporo kosztują. Pocsfksm do czasu tzw. Carboot sale.

Isia jak dla mnie karmienie w leżaczku czy bujaczku było cholernie niewygodne, możesz zainwestować w coś takiego http://dino.sklep.pl/nowy/krzeselko...blSPdW3RSAxxLOAf0ZGMZ4lBvPh69dQZTQaAjj58P8HAQ ja mam takie krzesełko bez pałąka z zabawkami i córka do tej pory się mieści (inna sprawa że jest już "duzia" i ona będzie na normalnym krześle siedzieć ;) )

Arusiowa ja rano wysłałam chłopa po ten stanik, kazałam mu wziąć 85c bo teraz taki noszę i jest wielgaśny! W obwodzie jest luźny, nic nie pije, a miski duże, zostawiłam go bo przy karmieniu i tak się spodziewam większego wypełnienia, niż jest teraz :sorry: W poprzedniej ciąży też miałam ten sam rozmiar z lidla i jakoś bardziej przyległy, tzn mniejszy mi się wydaje.

Kamilaasami te ciuszki z lidla mają takie pokręcone rozmiary, że trzeba patrzeć na ten większy rozmiar, tzn jak masz 62/68 to spokojnie wypada jak większość 68 ubranek, do końca wakacji wystarczą ;-) ;)

Ostatnia edycja:
reklama
hihi wiem własnie :p tylko nie wiem czy mi sie dzisiejsze zakupy upieką ... rachunek schowam bo jak to wszystko sie dodało to i tak 200zl wyszło :p a jak tak powyliczam ze to 10 tamto 20 to moze nie dostane zjebki :p A u was tez jest takie lidlowe szaleństwo ? ja na otwarcie nigdy nie ide bo sie boje stratowania przez staruszki :) poważnie walka o ogień i raz dostałam kulą od niepełnosprawnego tak ze mi sie gwiazdki w oczach pokazały :p dlatego czekam do 8:30 jak ten wielki szturm przejdzie tylko w tedy juz prawie nic nie ma :p ale dzis co 2ga babeczka w lidlu to ciezarna :D

Do góry