reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
ale numer...moje dziecko już się poci w tych czapkach co na wiosnę jej kupiłam :angry:
muszę kupić jeszcze cieńsze, ale dziś oglądałam w sklepach i nic takiego nie było, ech :baffled:

w aucie na 5 minutową przejażdzkę obowiązkowe jest rozbieranie, rozpinanie bo zaraz cała mokra :rolleyes2:

Agutku a córcia twoja tak się poci:szok: bo powiem ci że u mnie w aucie mam zawsze tak chłodno i młoda siedzi ubrana ale czapkę ma ściągniętą:tak: myślałam że u was tak grzeją i chodzicie z krótkim rękawkiem :tak: u mnie podzielniki są więc trochę oszczędzamy i nie grzejemy na full:baffled:

kupiłysmy butki pierwsze z lewej na samym dole
1zzjrsp.jpg

Agutku a córcia twoja tak się poci:szok: bo powiem ci że u mnie w aucie mam zawsze tak chłodno i młoda siedzi ubrana ale czapkę ma ściągniętą:tak: myślałam że u was tak grzeją i chodzicie z krótkim rękawkiem :tak: u mnie podzielniki są więc trochę oszczędzamy i nie grzejemy na full:baffled:

No właśnie nie grzejemy mocno, mimo, że mamy ogrzewanie w ryczałcie.
W kuchni non stop skręcony, w jej pokoju na dwójce ustawione - co oznacza, że kaloryfer jest ledwo letni, u nas w sypialni tak samo dwójka albo mniej, więc prawie w ogóle nie grzeje, tylko w dużym pokoju jest między dwójką a trójką, jak robi się już nam bardzo chłodno :tak: A mieszkanie mamy całe szczytowe, tylko sypialnia graniczy z pokojem sąsiadów, reszta na wygwizdajewie :confused2:

No moja gorąca dziewczyna jest strasznie, całą noc śpi na kołdrze śpiąc w rampersie z krótkim rękawkiem i krótkimi nogawkami :-D

Fredzik my przymierzaliśmy małą do rowerka ale takie na dwóch kołach z dołączonymi bocznymi. Sięgała pedałów ale ciężko w takim rowerku się pedałuje i nie miała siły i uznaliśmy, że albo kupimy na 3 urodziny, albo jeśli w te lato jakiś rowerek dopadnie i udowodni, że potrafi jeździć :-D
Co do tych trójkołowych co pokazałaś to czytałam opinie, że ponoć wymuszają nienaturalną pozycję kręgosłupa, przez to, że pedały są na przednim kole - powinny być pod dzieckiem tak jak w normalnych rowerach to jest. Dlatego my zrezygnowaliśmy z trójkołowca.

Co do tych trójkołowych co pokazałaś to czytałam opinie, że ponoć wymuszają nienaturalną pozycję kręgosłupa, przez to, że pedały są na przednim kole - powinny być pod dzieckiem tak jak w normalnych rowerach to jest. Dlatego my zrezygnowaliśmy z trójkołowca.

też kiedyś o tym czytałam ale tak sobie myślę, ze przecież nie będzie godzinami na tym jeździł, pchacza ani nic podobnego nie ma i nie miał a rowerek ewidentnie mu się spodobał a to zawsze jakaś forma wysiłku (a w jego przypadku to ważne, musi się zmęczyć - pozytywnie:tak:)
wczoraj z chłopakami w nogę grał an boisku ale miałam ubaw :-D

Nie no pewnie Fredzik. Jak mu przypadł do gustu to nie ma co dyskutować :-)
Mi to troszkę też szkoda kasy, bo za rok pewnie i tak kupowalibyśmy ten dwukołowy ;-)

roksi ładne buciki :tak: Gdybym miała dużo kasy to pewnie też tak często kupowałabym ciuszki młodej ;-)

U nas z ciuszkami sprawdza się system kupowania większych rozmiarów. Wtedy starczają nawet na 2 sezony. Zawsze biorę większy ciuszek - nigdy na styk - podwijam rękawki i potem nosi je długo.I tak teraz na wiosnę ma płaszczyk i kurtkę z zeszłego roku, a przejściową miała nawet kurtkę, którą nosiła jesienią 2007! Zawsze to oszczędność.

Nie no pewnie Fredzik. Jak mu przypadł do gustu to nie ma co dyskutować :-)
Mi to troszkę też szkoda kasy, bo za rok pewnie i tak kupowalibyśmy ten dwukołowy ;-)

roksi ładne buciki :tak: Gdybym miała dużo kasy to pewnie też tak często kupowałabym ciuszki młodej ;-)

U nas z ciuszkami sprawdza się system kupowania większych rozmiarów. Wtedy starczają nawet na 2 sezony. Zawsze biorę większy ciuszek - nigdy na styk - podwijam rękawki i potem nosi je długo.I tak teraz na wiosnę ma płaszczyk i kurtkę z zeszłego roku, a przejściową miała nawet kurtkę, którą nosiła jesienią 2007! Zawsze to oszczędność.

ja tak samo z ubrankami robię :tak:

reklama
Roksi buty śliczne :tak:
Rowerek mamy bardzo podobny i moja potrafi jeszcze rano będąc w piżamie, zaraz po przebudzeniu wybierać się na dwór żeby na nim pojeździć. Ciekawe kiedy jej się znudzi :baffled:

Do góry