reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Kakaw zalezy jaką chcesz kupić od góry ładowana czy normalnie?
Ja sobie chwalę Electroluxa EWt 1316 - mam go od 2 lat i bez problemu, moi znajomi mają identyczna ale rok dłużej i oni mi ją plecili jest do góry ładowana,
Natomista moja mama ma tak jak Ania hovera ale nie pamiętam modelu i mówi że to cudo :-)

reklama
Ja mam od 5 lat Amice i w sumie sprawdza sie dobrze...z tym że udało mi sie 2 razy narazić ją na śmierć poprzez przeładowanie ;) ale jak się coś psuje to mój mąż i tata sobie z tym sami radzą
Co do wyprzedaży - ja wczoraj skusiłam się w Orsayu na spódnicę i dwie bluzki...w sumie u nas nie ma aż tak wielu firmowych sklepów i jakoś najbardziej pasuje mi właśnie Orsay - najlepiej mi rzeczy leżą i jakoś bez problemu rozmiary dobieram...wczoraj nawet kartę stałego klienta dostałam :)

Ja mam Amice i sobie chwale ma juz kilka lat i ani razu sie nie zepsuła, a nie oszczedzam jej jakos szczególnie piorę w niej wszystko - łacznie z butami i kurtkami puchowymi.
Ale chyba teraz wybralabym Beko:-) bo ma najdłuzsza gwarancję albo AEG

Kakaw, my mamy Arisona - 3 lata i jak na razie bezawaryjna. Jaki model, to nie mam pojęcia - mogę sprawdzić jak wrócę do domu. Aha, jest z tych "cieńszych" :-)

Kakaw, my mamy Candy (modelu nie pamiętam) ponad 3 lata i sprawdza się świetnie.
Irmaa, wygląda fajnie. Ciekawe jak Wam się sprawdzi.

Dzięki dziewczyny za porady, ale w sumie, jaki model nie kupie to będzie dobry :-D
pojawiły się sie prawie wszystkie modele :-D z czego sie ciesze bo
przegladlam tez neta i tam nic tylko polecają MIELE i MIELE a droga jak.......... •nie powiem, co :baffled: a inne odradzaja .....ale na szczescie jestescie WY :-D
My mieliśmy Whirlpoola przez 8 lat i tez nie narzekałam ( na ale jak jak poszlo pierdziu to....... juz byl koniec :-D)
Swoja droga to przez myśl przechodzi mi również pralko- suszarka tylko nie wiem jak sie spisują ( ma ktoś???) Bo pomimo 3 pokoi niestety nie ma gdzie suszyć -- przydąłby sie czwarty (taki gospodarczy):-D
Gdzie nie powieszę tego prania (mam taka suszarkę stojącą) to Sandrulec zaraz mi pościąga i podepta :confused: ach?.. Tak mi ten mój skarb pomaga :-D
Tak w sumie to wszystko sie zaczyna sypać, bo my z racji dość długiego stażu małżeńskiego mamy wszystko, co najmniej kilkuletnie a bywają tez rzeczy kilkunastoletnie :szok:
Pralkę chciałam naprawić, ale koszt duży 500- 600 zl no i nie wiadomo, kiedy sie znowu zepsuje wiec trzeba kupić nowa, ale pan, który naprawia pralki powiedział mi ze niestety robią teraz rzeczy takie,. żeby starczały na krótki czas -----nie tak jak dawniej a to po to żeby trzeba było częściej wymieniać:confused:

IRMA Fajne to polaczenie kuchenki ze zmywarka,. kurcze u mnie zmywarka to pól kuchni zajmuje.

Pralkę chciałam naprawić, ale koszt duży 500- 600 zl no i nie wiadomo, kiedy sie znowu zepsuje wiec trzeba kupić nowa, ale pan, który naprawia pralki powiedział mi ze niestety robią teraz rzeczy takie,. żeby starczały na krótki czas -----nie tak jak dawniej a to po to żeby trzeba było częściej wymieniać:confused:

No właśnie, nie wiem jak Wy, ale ja jestem przyzwyczajona do sprzętów z czasów naszych rodziców i z naszego dzieciństwa, które służyły po 20 lat. A teraz wszystko po kilku latach trzeba kupować nowe, bo nie opłaca się naprawiać. Ciężko się przestawić.

No wlasnie Mamoot ja tez :tak:
tylko ze na nieszczescie temu panu chodzilo o to ze teraz jak kupie nowa pralke to niestety ale 8 lat jej juz miec na pewno nie bede :-D

reklama
Pewnie producenci tak liczą, że 5 lat i koniec.
Ja się tak z kranem zdziwiłam. 3 lata temu robiliśmy generalny remont łazienki. I przy kupnie kranu facet mi powiedział, że pewnie za jakieś 5 lat będzie coś tam do wymiany. A ja jestem przyzwyczajona, że krany są długoletnie i tylko się uszczelki wymienia. A tu klops! Na razie działa, ale nie zdziwię się jak coś się zepsuje.

Do góry