reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Rusalko ja tez nie moge sie doczekac! :D
to jest podobno typowy objaw konca ciazy!
do tej pory to jeszcze staralam sie delektowac ostatnimi tygodniami sam na sam z mezem, ale jakos w tym tygodniu wlaczyl mi sie jakis inny "program" hihi
pomijam rozmiary brzucha, kombinacje jak by tu wygodnie zasnac i brak odpowiedniej garderoby hehe, poprostu mam ochote rodzic ;D
no ale czekam na malucha, on ma jeszcze troche czasu na leniuchowanie w mamusinym brzuszku ;D ;D ;D

reklama
Sumka a jakie kupilas koszule do szpitala i gdzie???
Ja sobie chyba kupie jedna specjalnie do szpitala a tak w domu bede nosic taka pizamke bez ramionczek i krotkie spodenki - H&M ze Snoopym, widzial i chyba soebie cos takiego kupie, tez bedzie wygodnie karmic, prawda???

Sumka i napisz jeszcze jaki lezaczek bujaczek kupilas, bo tez zastanwaiam sie nad kupnem i nie wiem jaki.

Planuje tez kupic stanik do karmienia ale to jakos w 9 miesiacu, zebym znala rozmiar miseczki, chyba Naturana, widzialam i fajnie wygladaja...

Ja sobie kupilam ostatnio spodnie, i pewnie jak sie zrobic cieplo tez cos trzeba bedzie sobie kupic....A plaszcyk wiosenny zapinam na jeden guzik

Tez sie nie moge doczekac juz Mateuszka:))

Aniu koszulki kupowałam w sklepie na bazarku bo lubię sobie poprzymierzać i całe szczęście, bo te co mi się podobały "na oko" to na mnie wyglądały tragicznie. Jedną kupiłam z takimi otworkami na biust, ale muszę sobie w nie wszyć rzepy bo sie moje maleństwa wysmykują, a drugą rozpinaną z przodu. Ja podobnie kupiłam je tylko do szpitala, bo w domku bedę chodzić w swoich ukochanych piżamkach.
A co do leżaczka to też miałam dylemat i kupiliśmy Fisher Price taki od 0-18 kg. Zobaczymy jak sie bedzie sprawować, bo przy Bartusiu mielismy taki najzwyklejszy i był w użyciu od pierwszych dni życia. Słyszałam jeszcze dobre opinie o Primi Sogni  ;D ;D
fisherprice2118xh.jpg

Sumka, dziekuje za informacje:))
Koszulke kupie sobie na allegro, chyba L, bo mysle ze jak piersi mi urosna to M bedzie na mala.
A lezaczek Twoj jest sliczny:))) Nie widzialam takiego. Ogladalam tak w przelocie lezaczki i ten ktory mi sie podobal to byl chyba wlasnie Primi Sogni:))
Byl taki slicznie zolty....

Ola K ja swój kupiłam na allegro za 120 zł. a jak go rozpakowałam, to mi sie wierzyć nie chciało że jest używany. I ma takie śmieszne wibracje które podobno działają uspokajająco na bobo.
Aniu76 ja też kupiłam koszule rozmiar większą, ale niektóre są tak szerokie w ramionach, że ja niezbyt wątła kobitka miałam ramiona prawie w łokciach, wiec uważaj. Ja w końcu kupiłam taką z jakby reglanowymi rękawami ;D

Pojechalismy dzisiaj do Ikei i kupilismy komode dla malucha :D
nie moglam juz zniesc tego, ze wszystkie ubranka lezaly w torbach hehe
teraz ciuszki sie piora, a potem jak wyschna to wyprasuje i bede sie bawic w ukladanie ;D
narazie maz skreca nowy nabytek, ale jak skonczy to zamieszcze jakas fote :D

ja ciagle czekam na lozeczko, ale za 3 tygodnie przyjedzie razem z mama ;D
miejsce juz wlasciwie ustalone :D
po wozek tez pojade z mama chyba bo samochodu nie mamy i jakos tak glupio z pustym wozkiem jechac autobusem z centrum handlowego hehehe
nie moge juz sie doczekac, a ubranka sie susza i susza, a ja juz chce prasowac i pakowac do szuflad!!!!
juz widze, ze jeszcze jedna jakas szafka sie przyda, taki maluch niezle miejsca zajmuje hehe ;D

reklama
AGATJE slonce ty moje
powiedz no mi w jakim proszku pierzesz ciuszki bobo?bo ja jakos tutaj nie moge znalezc zadnego specjalnego proszku dla nich:(
aha i dostajesz moje majle? hahaha wiem ze jestes zajeta wszytkimi mamymi obowiazkami hahaha na odpowiadanie nie no to jest no problem schat tylko jestem ceikawa czy dochodza:)
my juz mamy duza rzecz dla naszego bobo wanienke ze stelazem,kosz na brudne pieluszki i pojemnik na wode do mycia dzidzi:)
czekamy tez na komode ktora musimy przetransportowac od znajomej ale to kwestja zalatwienia samochodziku:)
pozdrawiam

Do góry