reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Agaciulka, dzieki za info:) Fajny ten stojak.
Moi rodzice stawiali wanienke na dwoch wysokich taboretach i bylo im tak wygodnie.
Moze bedziemy stawiac na lawie..
Bo blat w kuchni jest za wysoki - odpada a poza tym nie nagrzeje kuchni d odpowiedniej temperatury bo mam polaczona z salonem
Mysle ze bedziemy kapac maluszka w jego pokoju, jest malutki, szybko sie nagrzeje - mowie o zimie.

Olu - sliczne te rolety!!I oczywiscie kubusiowe!!!!:))))))))))

reklama
A ja kupiłam już ostatnią rzecz z grubszych zakupów, czyli leżaczek bujaczek i teraz zostały mi już same drobiazgi typu butelka, smoczek i pieluchy. Tak mnie zmobilizowałyście że dziś poleciałam kupić sobie garderobę do szpitala i tym sposobem mam dwie śliczne koszulki nocne i topik, cobym gołym biustem po oczach w szpitalu nie świeciła ;D ;D ;D ;D A co do kosmetyków dla bobasa, to położna radziła aby kupić tylko linomag i mydełko, a zamiast oliwki lepiej podobno używać oliwy z oliwek (nie uczula), a zamiast pudru mąkę ziemniaczaną. Tylko że taki bobas po oliwie z oliwek chyba strasznie śmierdzi? A i kosmetyki podobno najlepiej rodzimej produkcji.

Do kąpieli Maluszka mnie mój ojciec chrzestny - doktor pediatra polecał oilatum. Powiedział, że jest najlepszy dla Maluch i nie ma po nim potrzeby używać oliwki - przynajmniej po kąpieli, bo w ciągu dnia pewnie będę potrzebować... Podobno jest jakaś specjalna emulsja do kąpieli, czy coś takiego, bo oilatum to podobno cała seria. I bez problemu do dostania w aptekach. Mam do niego zaufanie, więc zamierzam takie cudo kupić...

Olu, gdzie można kupić takie śliczne rolety ??
Aniu, faktycznie taborety są niższe i na bank na nich byłoby wygodnie stawiać wanienke :))

No i ja mam juz pierwszy powazniejszy zakup: Fotelik samochodowy (MaxiCosi CabrioFix blue mist reflection) ze wszystkimi akcesoriami i chwilowo prowizoryczny pojazd do pzrewozenia fotelika - czyli QuinnyZappp.
Maz przywiozl tez w koncu zakupione ciuszki i tekie tam drobne rzeczy. W koncu jest na co popatrzec i czym sie zajac.

Co do kapilei to tez zastanawiam sie gdzie to zrobic - czy w lazience (wanienke zawsze moge postawic na blat pomiedzy zlewami) - ale wtedy trzeba bedzie malucha transportowac do pokoju na rekach do pzrebrania itp, albo tez wstawie stolik do pokoiku i wanienke bede tam wnosic (prawde powiedziawszy licze, ze maz to bedzie robil :) choc na poczatek wiele wody w niej nie bedzie wiec sie da. wtedy wszystko bedzie przynajmniej w jednym pomieszczeniu.
Zobaczymy jak zaczniemy meblowac ( a to nie wczesniej jak poczatej maja).

Ola.K widzisz ja nawet nie pomyslalam o roletkach do samochodu a to latem to jednak podstawa. dobrze, ze o tym wspomnialas. no i zakup fajniutki.

Ja juz kupilam Oilatum mydelko ( plyny niewskazane dla noworodka ) i krem z serii dla niemowlat. Reszta w calosci Nivea . Zobaczymy jak sie beda sprawowac :)

Aha no i oczywiscie biustonosz laktacyjny - ładny ale jak dla mnie trochę zbyt "pancerny " :D ja lubię czuć totalny komfort w tych rejonach - tak jakbym nic nie miala na sobie a ten staniczek, no coz , chociaz jest bardzo dobry jakosciowo to jednak kawal zbroi :D

wiecie co, ja to ostatnio marze, zeby sobie buty kupic.....
normalnie duzo na obcasach chodzilam i najfajniejsze na zime byly wysokie, ale w tym roku nie bylo mowy o niczym innym niz plaskie podeszwy, a teraz to nie moge wytrzymac w zadnych ciezkich bucikach!
okropnie mi sie stopy mecza, najlepsze co mam to takie pumy, ale sa w calosci ze skory wiec duzo waza....jejku, zeby juz cieplo bylo!!!!!
u nas ostatnio spowrotem paskudna pogoda, a do tego PADA, a u mnie przyszedl definitywnie czas kiedy nie moge zapiac ZADNEJ kurtki......a jakos nie ciagnie mnie zeby nosic rzeczy meza, niezbyt sexy to by wygladalo ;)

reklama
my wczoraj włąsnie byliśmy u naszych znajomych i - było praktyczne przygotowanie - czyli przewijanie, kąpiel itd ich Malutkiej:)(7 miesiecznej córeczki:) i tak - to z tą większa wanienką - prawda- dzieci bardzo szybko rosna i mała jest na bardzo krótki czas.. Oni też używają tego stojaka pod waniennkę - m.in. dlatego, ze ma regulowana wysokość - super sprawa jak dla nas- bo mąż jest wyzszy ode mnie jakies 20 cm. aai faktycznie do kąpieli wlewali taki białawy płyn - i to chyba było własnie - mleczko do kąpieli oilatum - po nim tylko Malutką zawinęli w ręczniczek (polecali taki z kapturkiem - większy- ze względ na to też, ze dzidzia rosnie bardzo szybko:) i oliwkę - bobas jedynie używaja do ciemieniuchy.

acha- i tak koleząnka - co jeździliśmy razem do lekarza wczoraj o 23 urodziła córeczkę- Julke:):) mala wazyła 2,65kg i mierzyła 47 cm:)
Śmiałam sie do mezą, jak wracaliśmy po 22 od znajomych, ze nie widzę samochodu Ewci- i ze moze rodza?:) (miała termin na 9 kwietnia)..ha zajechaliśmy do domku- wykąpaliśmy sie i lulku- a tu nagle sms- ok 23.30 - urodziłam! :)
jejuś - czuję już nosem i swój poród...łajajajaj i wiecie co - nie mogę sie doczekac!!:)..a to tym samym skłania mnie do rychlych ostatnich zakupów:)

Do góry