u nas tez jesienno-zimowe zakupy : mlodemu koszulki z golfem pod sweter, jeden bardzo cieply sweter, kurtke zimowa brazowa cala, czapka i szalik - doszla moja paczka z marese, buty - ale nieocieplane tylko skorzane, w tym dziwnym kraju nie robia coieplanych kozakow, chyba ze na narty (!!!!!), jeszcze dwie cieple pizamy bo w mieszkaniu juz nam sie zaczelo chlodno robic...
sobie sweter zimowy w jesiennych kolorach, korektor i pierwszy raz od 4 lat podklad fluid ( wracam do tapety.... ale wygladam jak zombie i trzeba troche koloru twarzy dodac i zamaskowac choc w minimum zmeczenie...), serum z jablka szwajcarskiego - bardzo tanie Marionnaud a super! nie chcialo mi sie wizryc w nie, ale mowie sobie, ze drugiego Orlane nie kupie, to co mi szkodzi sprobowac... i wiecie co ??? w kasie patrze a 3 inne babki maja to samo serum!!!! i jest naparwde super!!!!!!! 30ml za 30 euro, normalnie serum jest 3 i wiecej razy drozsze! ale to jets naparwde dobre, daje efekt natychmiastwoy ( niewiadomo tylko jak na dluga mete, no ale wydaje sie byc naparwde w porzadku!)
no i zcazelam kompeltpwac wyprawke do szpitala i dla bejbika
talk smoki kosmetyki + dla mnie kosmetyki na porodowke, kilka pizamek welurkowych, czapeczki, 1 grzech powazny : sweterek burberry... nie moglam sie powstrzymac ...
polkowi bajke i auto cars bo byl zazdrosny ze dzidzius dostal smoczki i reszte... ( swoja droga zaczyna mowic ze tez chce smoczka a od 2,5 roku ssie palec... ciekawie sie zaczyna robic)
i z innych wydatkow : nowy laptop i aparat...ale o tym nie chce mowic szczegolowo... bo mi znow cisnienie skoczy... powiem tylko ze maz nie powinien byl konczac projekt w nocy w piatek zostawiac kompa na ziemi, wiedzac ze rano maly nam sie w ciemnosciach bo opuszcamay rolety do lozka przyciaga...laptop mial kilka m-cy raptem... pekniety ekran nie objety gwarancja... koniec historii ... bez komentarza...
rusia : wiem ze u was mundurki i czarne buty
bardzo mi sie to podoba, ze wszystkie dzieci tak samo i na dodatek elegancko !!!!
wiecie ze u nas jest zakaz noszenia w przedszkolu SZALIKA ???? nie wiem co ja zrobie zima.... ale nie mozna... tak samo jak zadnych lancuszkow i bizuterii... szok...