reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Wczoraj obkupilam troche mloda...kilka bluzek,dresik,koszula,spodnie,majtki i podkoszulki oraz buty na zimniejsza jesien i poczatek zimy...dzis jeszcze po jedna pare jade...
Sobie kupilam plaszczyk i jeansowe legginsy;) i sweterek...dzis moze tez cos wyhacze bo zamierzam udezyc na kolejna ture zakupow :) Dla mlodej jeszcze jakas kurtke musze kupic...

reklama
ja tez ostatnio pokupowalam rzeczy dla dzieci - Dusi bluze, jeansy i sukienke jeansowa, a Gracuniowi 3 pary spodni, wczoraj wyskoczylysmy tez z Dusia na wieczorne zakupy;) i mloda skorzystala -kupilam jej czarne pantofelki - typowe do szkoly(bo tu dzieci jak widzialyscie chodza w mundurkach i czarnym obuwiu)

u nas tez jesienno-zimowe zakupy : mlodemu koszulki z golfem pod sweter, jeden bardzo cieply sweter, kurtke zimowa brazowa cala, czapka i szalik - doszla moja paczka z marese, buty - ale nieocieplane tylko skorzane, w tym dziwnym kraju nie robia coieplanych kozakow, chyba ze na narty (!!!!!), jeszcze dwie cieple pizamy bo w mieszkaniu juz nam sie zaczelo chlodno robic...

sobie sweter zimowy w jesiennych kolorach, korektor i pierwszy raz od 4 lat podklad fluid ( wracam do tapety.... ale wygladam jak zombie i trzeba troche koloru twarzy dodac i zamaskowac choc w minimum zmeczenie...), serum z jablka szwajcarskiego - bardzo tanie Marionnaud a super! nie chcialo mi sie wizryc w nie, ale mowie sobie, ze drugiego Orlane nie kupie, to co mi szkodzi sprobowac... i wiecie co ??? w kasie patrze a 3 inne babki maja to samo serum!!!! i jest naparwde super!!!!!!! 30ml za 30 euro, normalnie serum jest 3 i wiecej razy drozsze! ale to jets naparwde dobre, daje efekt natychmiastwoy ( niewiadomo tylko jak na dluga mete, no ale wydaje sie byc naparwde w porzadku!)

no i zcazelam kompeltpwac wyprawke do szpitala i dla bejbika :)
talk smoki kosmetyki + dla mnie kosmetyki na porodowke, kilka pizamek welurkowych, czapeczki, 1 grzech powazny : sweterek burberry... nie moglam sie powstrzymac ...:zawstydzona/y:

polkowi bajke i auto cars bo byl zazdrosny ze dzidzius dostal smoczki i reszte... ( swoja droga zaczyna mowic ze tez chce smoczka a od 2,5 roku ssie palec... ciekawie sie zaczyna robic)

i z innych wydatkow : nowy laptop i aparat...ale o tym nie chce mowic szczegolowo... bo mi znow cisnienie skoczy... powiem tylko ze maz nie powinien byl konczac projekt w nocy w piatek zostawiac kompa na ziemi, wiedzac ze rano maly nam sie w ciemnosciach bo opuszcamay rolety do lozka przyciaga...laptop mial kilka m-cy raptem... pekniety ekran nie objety gwarancja... koniec historii ... bez komentarza...

rusia : wiem ze u was mundurki i czarne buty :) bardzo mi sie to podoba, ze wszystkie dzieci tak samo i na dodatek elegancko !!!! :)

wiecie ze u nas jest zakaz noszenia w przedszkolu SZALIKA ???? nie wiem co ja zrobie zima.... ale nie mozna... tak samo jak zadnych lancuszkow i bizuterii... szok...

Ostatnia edycja:
Zakaz szalka-poje-balo chyba ich? a co jakies samobojstwo bylo czy moze zabojstwo? Rozumiem lancuszki,koraleale szal?

Ja dzis bylam ogladac meble :)wynalazlam lampe,stol i chyba krzesla...kanapy jeszcze nie...komode mam tez na oku...kupilam tylko smietnik nowy dokuchni,mise taka niklowanai wieszak na klucze ;) reszte bede kupowala jak bede zdecydowana na wszystko... jak zobaczylam lampeto zakochalam sie...jest taka z tych diemencikow na dlugich sznureczkach ;)

pati : a ty remont robisz???? czy jakie szmiany deco...? podziwiam za odwage :)

a ten szalik i medalik : nie wiem jak w podstawowce, ale u malych dzieci jest normalnie ZAKAZ we wszystkich szkolach !
rok temu jakas dziewczynka sie powiesila ( niechcaco, biegnac...) na medaliku... no i szalikow tez zakazali jak np dzieci sie bawia razem zeby ktory nie pociagnac albo nie spadl np. z zjezdzalni (jest na boisku taka mala specjalna 3-5 lat) a szalik gdzies tam zawieszony...
no niby rozumiem i racja... zreszta ja sama bym sie w wieku 10 lat powiesila na lince od kurtki przeciwdeszczowej.... ( skoczylam z plotka do ogrodka... linka sie zawiesila na plotku... szczescie ze nogami do ziemi dotknelam: i wstalam ale slad mialam 2 tygodnie ponad...)
ale KURKA co ja zrobie zima jak bedzie -10??????????????? no wezme szal na droge i bede z nim wracac... ale nie podoba mi sie ze dzieciak pojdzie na pol godziny na dwor bez szala.... jedyne wyjscie widze w kominiarce ktora troche przykrywa szyje... tylko czy ktos tam wogole pilnuje zeby je dobrze zalozyc??????????????? zeby ten dol kominiarki ladnie rozlozyc wokol szyi POD kurtka, a nie na i zawiewa... ehhhhhhhhhhhhhhhhh ........

pati : na jakie meble sie czaisz ????

Ostatnia edycja:
No ja chce calkowicie umobloanie w duzym pokoju zmienic...od kolorow po meble i dekoracje... ;)))) szol wybralam na wysoki polysk bialy...taki na 8 osob jest jak zlozony ale mozna tez rozlozyc... komoda tez bedzie biala ny wysoki polysk ;9 do tego maly sztoliczek przed kanape...

Zamiast szalika mozna tez nosictaki ala golf-czyli sam golf bez rekawow i calej reszty... ;)

mamoot : dzieki za pomysl !!!! nie wiem czy zabronia... ale warto sprawdzic... tylko czy ja tu tu dostane??? poprosze z polski moze!!!???!!!
czy mozesz mi pwoiedzec prosze gdzie to mozna nabyc? bo tautaj czegos takiego nigdy nie widzialam, jedynie takie zwykle apaszki z H&M dla chlopcow w czachy itp :)

a tutaj dzisiejsi "my" i poczatek III trymestru, ostatnia prosta :)

pati : dziex :) bede szukac choc nie kojarze zebym takie cos tu widziala... ale tu ogolnie na zime nie ma nawet ocieplanych kozakow dla dzieic poza kauczukami na narty z decathlonu... takze nie ma co sie dziwic nawet...

uwielbiam bialy kolorek mebli, bialy lakowany :)))))

Josephine, fajny brzuszek :-) Taki nie za duży.

Nie pamietam gdzie kupiłam tą chustke, bo to było dawno temu. Zawsze możesz pójść do sklepu z materiałmi i kupic kawałek polaru, wycinasz trójkącik i juz. Nawet obrebiać nie trzeba, bo sie nie pruje.

reklama
kupilam sobie sweter z golfem sliwkowy z takiego nie wiem jak wytlumaczyc - rozciaganego materialu :) wchodzi na brzuch :) i granatowa bluzke z rekawkiem 3/4 taka bardziej elegancka bp mam chwilolo dresow i basicow z H&M... ale ta bluzka bedzie na "po brzuchu" :)
mlodemu jeszcze 2 bluzki golfiki (wiem chora jestem na punkcie golfikow...), bluze z kapturem ciepla taka owieczka czy czums podpinana, w H&M dresik z tygryskiem, gazetke jego ulubiona z misiem i fartuchem do gotowania... teraz chce mi w kuchni pomagac i sam wyciaga rzeczy z szafek ://////
a bejbikowi 2 czapeczki
tacie bluzke na dlugi rekaw na prezent :) przyjezdza jutro na 11 dni :)))))))))))))
i chyba to wszystko...

Do góry