reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

model kangalu jest o wiele tanszy, 59zl i tez maja fajne kolorki!
my juz oszalelismy na punkcie jednego modelu ;D
sumko, tu mnostwo mam i tatusiow nosi dzieci w takich chustach i malenstwa wygladaja na ogromnie szczesliwe!jeszcze nigdy nie widzialam zeby jakies plakalo!

reklama
Super te chusty ale sie napalilam ::) ;D napewno kupie jak maz wroci to wybierzemy ktora ;D Chusta dla noworodka powinna byc bardzo wygodna dlatego ,ze jest blisko mamy i kregoslup ma ulozony w odpowiedni dla noworodka sposob.Tez widzialam babeczki z takimi chustami i wygladaly na zadowolone i one i dzieci ;)

Qrcze- ja podobnie jak Agaciulka28 - nie jestem do nich przekonana...hmmm..moze dlatego, ze nie widziałam "na żywca" . Mężowi pokazałam- wstrzymując się od opinii- to powiedział podobnie- czy oby dzidziusiowi w tym wygodnie, czy to bezpieczne - i wówczas powiedziałam, że raczej tak- ale mimo wszystko -ładnie to wygląda.., ale my raczej zrezygnujemy z tego zakupu.

My tez raczej takiej chusty nie kupimy, wole nosidelko takie w formie plecaka, tylko nie wiem ile to kosztuje.

widze, ze opinie podzielone hehe
ja akurat widzialam "na zywca" te wynalazki, wszystkie maluchy spaly w nich jak zaczarowane
moja kolezanka cale niemowlectwo nosila swoja dzidzie w chuscie i male wyroslo na zdrowe dziecko :D
mi tam sie podoba i wg mnie maluchom jest wygodnie (swoja droga nie widzialam Murzynki, ktora inaczej by malucha nosila)
ale rozumiem, ze ktos moze miec watpliwosci!

Ja nie kupie z bardzo praktycznego wzgledu - podwojny wydatek! Po prostu chce by moj maz tez mogl nosic dziecko a w chuscie go nie widze ;) i za zadne skarby nie przekonam. Wybor jest wiec prosty - nosidelko.
Prywatnie jednak chusty mi sie podobaja - szczegolnie jesli chodzi o malutkie dzieciaczki wydaja mi sie bardzo przytulne...

Nie jesteśmy murzynkami :D One też chodzą nago i robią dużo innych dziwnych rzeczy nie zawsze dobrych dla dzieci europejczyków :))

reklama
Agaciulka28 pisze:
Nie jesteśmy murzynkami :D One też chodzą nago i robią dużo innych dziwnych rzeczy nie zawsze dobrych dla dzieci europejczyków :))

Nie wiem, ale dosc dlugo juz mieszkam w Antwerpii.... murzyn to praktycznie prawie co drugi mieszkaniec tego miasta i jakos jeszcze zadnego "biegajacego nago" nie widzialem ;D

A co do chust, rzecz jak najbardziej wygodna, praktyczna... zreszta dlaczego mialoby to byc niby niewygodne dla dziecka skoro przez ostatnie kilka miesiecy bylo poskladane w brzuszku matki jak origamii ;) ;D

ot meski punkt widzenia ;)

Do góry