reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Czekaj, niech się tylko Twój mąż dowie - da Ci on juz popalić :)

A swoją drogą to matki dziewczynek maja o tyle lepiej, że dziewczynkę mozna i w sukienkę, i w bojówki... Z chłopcami mniejsze pole manewru... I kucyków nie można czesać... Ja już sobie wyobrażam moją córeńkę jako takiego maluszka-czarnulka z kucykami ciemnymi... Ech, byle do czerwca...

reklama
Oj Agatko :) żeby Olafkowi zbytnio się to nie spodobalo ;) :laugh:

To ja pochwalę sie równiez sukieneczkami jakie moja siostra kupiła w Anglii - Klaudysi. Jeszcze ich nie widzialam na "żywo"..przywiezie je dopiero w lipcu:) wysłała mi ich fotkę..a ja pokazuje je Wam:)- Straaasznie mi sie spodobały :)- powiedziała, ze to nie koniec :D i kazała nie przesadzać z zakupami dla Malutkiej, bo ona "ciutkę" przywiezie ze sobbą prezentów :D ach ta chrzestna ;)

oto one
sukieneczkibb6bb.png

Dziewczyny, dzieki bardzo za porady!!!Jestescie kochane, poszukam body rozpinanych z przodu albo boku:))))
Mowisz AniuS ze w H&M, to tam zajrze, bardzo mi sie podobaja ichciuszki dla dzieci. I widzialm ostatnio sliczne reczniki w zyrawki - pewnie zaraz kupie jak zaczne zakupy w marcu.

AniuS, Rusalko - sliczne, slodkie ciuszki dla Waszych coreczek..Urocze:))))

Moj maz tez sie smieje, ze jak bedzie chlopak to pewnie jak on wyjdzie zaraz mu sukienke zaloze....:))))))))))

Ha, ha Agatatje niezle sie usmialam z Twojego pomyslu ;D A swoja droga ciuszki dla dziewczynek  takie slodziutkie, ze trudno sie dziwic!  
Rzeczywiscie mamuski chlopakow moga tylko pozazdroscic.

No dziewczyny sukienki piękniaste. Jak sie napatrzę na te falbaneczki i kwiatuszki to troszke mi smutno że mnie to ominie  ;D (Kuba nie słuchaj to tylko kobieca natura która w jakiejś cześci zawsze pragnie dziewczynki).
Ja oczywiście też oszalałam na punkcie zakupów, choć miałam nic nie kupować. A w efekcie mam górę ciuszków.
W piatek odebrałam cudną kołyskę z dwoma boskimi kopmletami pościeli, dziś kupilismy wózek głęboki ze spacerówką i fotelikiem samochodowym.

Więc do kupna zostały mi juz chyba tylko pieluchy i kosmetyki. I jak ja wytrzymam bez zakupów do czerwca ?????

ja ostatnio troche przystopowalam jak zobaczylam, ze (szczegolnie po wizycie rodziny) mam juz dwie torby rzeczy dla malego ;D

sumka masz wozek!!!wow! my chyba jednak poczekamy na jakis przyplyw gotowki i wtedy sie na taki luksus szarpniemy :D
powoli jakas liste zrobie.....roznych drobiazgow typu kosmetyki,reczniki oraz widze, ze nie mam zadnych klapek do szpitala (chyba ze wezme goralskie kapcie ;) ) ani koszuli nocnej rozpinanej z przodu
polozna mowila, ze w szpitalu nie musimy miec na sobie caly czas pidzamki, ale mimo wszystko cos wygodnego sie przyda (nie bede chyba w dzinsach siedziec :p ) a i na noc cos odpowiedniego trzeba miec

rusalka, sukienki slodziaaaste :D

Ja przy okazji zakupowego tematu mam moze troche glupawe pytanie do naszych juz soswiadczonych mam - jak szybko tak naprawde rosna niemowlaki? Tzn. Ile centymetrow na miesiac mniej wiecej? (o ile mozna tak ogolnie powiedziec). Ja jak patrze na te ciuszki w sklepach to czasem rozmiar rozmiarowi nie rowny i juz glupieje. Mysle ze takie typowe ciuszki to oplaca sie kupowac od 3 miesiaca - ale nie bardzo wiem ile. Siedze wiec, ogladam i nie bardzo potrafie sie zdecydowac na jaki rozmiar i ile kupic. (Zimowe to juz na 74 czy 68? ) Chce troche kupic na wyrost w Europie aby maz mi je w marcu lub maju przywiozl i stad to pytanko. No i kiedy kupuje sie dziecku pierwsze buty lub jeszcze lepiej jak duze sa te stopki po urodzeniu jesli chodzi o rozmiary - bo te akurat zupelnie nic mi nie mowia. (17.18, 20???)
Sumko gratuluje zdecydowania i latwosci wyboru. U mnie nie bedzie z tym latwo bo ani ja ani maz nie jestesmy dobrzy w podejmowaniu decyzji. Na razie wiec niewiele mam i pewnie zaczne kupowac powaznie w kwietniu jak juz trzeba bedzie.
A co do szpitalnych ciuszkow to bede miala problem z koszula bo koszul po pierwsze nie lubie po drugie ciezko cos w miare taniego a przyzwoitego znalezc. Ja sie jedynie pocieszam, ze na jeden dzien to niewiele bede potrzebowala jesli chodzi o ciuchy.

Cicha Bobaski rosna bardzo bardzo szybko, ale mysle że jest to indywidualna sprawa każdego dziecka. ;D Mój Bartek urodził sie bardzo chudziutki , ważył 3330 i był strasznie długi i ciuszki rozmiar 56 starczyły mu na 2 tygodnie. Wiec chyba kupic coś większego i najwyżej np podwinać rękawki. Powiem ci tylko że przez 1 dzień od wyjscia ze szpitala przybrał pół kilo, więc chyba dużo. A co do rozmiarów to ja niestety musiałam kupować na oko ponieważ firma firmie nierówna. H&M ma np bardzo zawyżone rozmiary, Mój Bartek ma teraz 122 cm a chodzi jeszcze w spodniach na 110 i koszylce rozm 98

reklama
Ja mam dużo ciuszków pozostawionych po pierwszym dziecku więc z zakupami mam spokój wiadomo coś nowego też się przyda ale na to jeszcze trochę czasu.Takie maleństwa naprawdę szybko rosną i jak ktoś ma dużo ciuszków to dziecko tego nie obnosi.Ale wiem dobrze że nie idzie się obszeć tym małym,zgrabnym ciuszkom.Zyczę WAM udanych zakupów.Ja muszę kupić chyba to najdroższe tzn WÓZEK!!!!!!!!! ;)

Do góry