reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

AniuS ale sliczne, slodkie ciuszki. Jak sie okaze ze bedziemy miec dziewczynke, zaraz pojde kupic cos rozowego:)))
Agaciulka ale superowe ciuszki, jakie piekne skarpeteczki i takie malusie.
Ja tez bede kupowac rozmiary 56, 62 - tych pierwszych mniej niz 62, bo pewnie dzidzia spora bedzie, i ja i maz jestesmy wysoscy.

reklama
Olu trzymaj sie dzielnie i relaksuj zeby moze mniej bolalo. Dzidzia wtedy tez bedzie czuc ze mama jest spokojniejsza :) Trzymam kciuki!

Wszystkie ciuszki sliczne, ja narazie zakupow nie robie tylko zbieram pieniazki ;D

ja dzisiaj nie moglam sie powstrzymac i kupilam czerwone sztruksiki dla malego :D
no i nie moge sie doczekac jak sie jutro dorwe do ciuszkow co moja mamusia przywiezie!!!
maly bedzie komplet spioszkow posiadal zanim sie obejrzymy, szczegolnie, ze pojutrze przyjezdza tesciowa :D

a ja narazie tylko przegladam w sklepach i na allegro.
wozek ma jeszcze czas narazie w pierwszm planie remont i wyposazenie pokoiku a przewijaki, lampki, komody itd itp. no i jakies spanko dla dzidzi.mialo byc lozeczko ale przez Was zaczelam ogladac kolyski i kosze...
http://www.baby.com.pl/szczegoly.php?&grupa_p=1&przedm=3896220&__powrot=-1&pwd[1]=%2F1%2F100790%2F100805%2F138820&grp=&sortuj=
Taki kosz to by mi sie przydal na noc jak bedziemy chciali zeby male spalo z nami w pokoju a nie ja z nim w jednym a maz w drugim.koleczka ma i jakos tak mi sie kojarzy z moim dziecinstwem jak bawilam sie w dom i te sprawy i wlasnie moje lale "spaly" w czyms takim...Jednak co sobie czlowiek w dziecinstwie zakorzeni to mu potem na starosc wraca hihihi:D
Ale taki kosz to niepraktyczny wiec wybijcie mi go z glowy, prosze :D

Co do wprawki, nazwijmy, wposazeniowej to nie mam jeszcze nic poza taka "niania" co to sie przy dziecku montuje mikrofon a w innym pokoju glosnik z FisherPrice (dzidzia dostala pod choinke od mojej siostry)ale jade w piatek albo w przyszly poniedzialek do duzego sklepu tylko z rzeczami dla dzieci i tam wraz z przyjaciolka co ma 3-miesiecznego synka sobie poogladam.Jednak co doswiadczona mama to doswiadczona :)

A co do ubranek to u mnie powiem szczerze HORROR! przysiegam ze nie kupilam jeszcze ani jednego ciuszka, skarpetki ani sliniaczka!za to moja babcia, tesciowa, siostra meza i nie pytam nawet kto jeszcze maja juz chyba ze 2 reklamowki. malo tego, juz dostalam reklamowke ciuszkow od przyjaciolki bo jej synus juz powyrastal, a czesci nawet nie zalozl bo za zimno na takie a zanim cieplo sie zrobi to on juz 6 m-cy skonczy.obiecala mi juz kolejna reklamowke ale najlepsze ze jade za tydzien do Lublina do rodziny i tam mam juz obiecane 3 dupne worki po corkach kuzunki i kuzyna (to nie malznstwo oczywiscie :D)! Gdzie ja to wszystko upchne zanim meble kupimy to ja nie wiem.Tak wiec nawet nie bede miala szans chyba kupic czegokolwiek na te pierwsze tygodnie bo nie zdaze temu dziecku wszystkiego zalozyc! Ale nie myslcie sobie ze narzekam! tlko prosze tych chetnie kupujacych zeby rozne rozmiary kupowali a nie tylko 56 bo naprawde szkoda bedzie oddac to komus ani razu nie nalozone. jedne co sobie kupie sama na bank i chocbm i 10 takich kompletow miala darowanych to i tak naloze moje to wyprawka na wyjscie ze szpitala.jak ogladalam takie kompleciki na allegro to nie wiedzialam ktory mi sie podoba najbardziej!!! mozna rozum stracic!

teraz uciekam bo "na wspolnej" zaraz hihihi:D a poza tm dzidzia sie denerwuje chyba od siedzenia przy kompie bo pokopuje cos.

A ja muszę się pochwalić moim nowym nabytkiem dla mam karmiących. Jest naprawde fajowy!!!!!!!!!!!!

8335390515wn.jpg

Ja mam ten sam co Sumka tylko czarny - z allegro :D tylko boję się czy jak będę karmić to on będzie jeszcze na mnie dobry kupiłam go na początku ciąży i teraz jest tak ledwo akurat...ale co tam - i tak jest wygody, więc najwyżej...a może już nie urosną skoro tak od początku urosły i teraz tylko popłynie w nich rzeka ;)...
A jak któraś z Was jeszcze się na niego zdecyduje to polecam brać większy bo wg mnie rozmiary nie są zbyt duże i się za bardzo nie rozciąga - przynajmniej ten materiał z którego jest czarny...a te kwiatuszki na Sumkowym są śliczne :)

Monika ale sie obśmiałam ;D ;D ;D ;D ;D
Rzeczywiście Basiu ten mój też jakiś taki maławy mimo że wzięłam właśnie rozmiar wiekszy. Ten materiał jakoś malo rozciagliwy.Ale wogóle ta firma robi świetną bieliznę dla kobiet w ciąży i wykonana jest z materiałów antybakteryjnych (cokolwiek to znaczy) ::)
Tylko jak dla mnie to ramiączka są za szerokie ale ponoć to wygodniej. Pamietam swój nawał mleczny....... Oj dziewczyny będzie się działo!!!!!!!!!!!! Jak zdawałam egzaminy i musiałam prawie na caly dzień zostawiać Bibka to na samą myśl o nim moje piersi rosły a bluzka robiła się cała mokra mimo wkładek. Ciekawe jak będzie teraz?

reklama
Sumka - Super seksi komplecik!!!!!
Fajnie macie ze tak na Allegro kupujecie staniki, js musze przymierzac zawsze...
Ciekawa jestem ile mi jeszcze piersi urosna jak zaczne karmic...jej!

Do góry