reklama
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Udałam się do H&M do Sosnowca do Plejady- niestety z ubrań ciążwych wisiało kilka sztuk i wszystko w rozmiarach XL- pojedyncze sztuki S czy M. A ja już nie mogę patrzec na moja jedyną spódnicę i spodnie, które mi pasują- na zmianę ciągle w tym samym;((( A jakoś głupio mi chodzić po wszystkich sklepach i pytać, czy znajdę tutaj coś dla kobiety w ciąży. chyba będę musiala udać się do krawcowej, bo i tak już ledwo się mieszczę w to co mam(( albo zamówić w necie, boję się tylko, że potem to nie będzie pasowało......
Agatatje
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
mi brakuje jakiejs fajnej spodnicy :/
musze cos wymyslic, bo tak nudno w jednych spodniach caly czas chodzi
moze jak przyjade do Polski to pojde na zakupy z mama
teraz w niektorych zwyklych sklepach sa sukienki ktore moga sluzyc za ciazowe, np w Mango takie widzialam.
musze cos wymyslic, bo tak nudno w jednych spodniach caly czas chodzi
moze jak przyjade do Polski to pojde na zakupy z mama
teraz w niektorych zwyklych sklepach sa sukienki ktore moga sluzyc za ciazowe, np w Mango takie widzialam.
ell - probuj w zwykłych, ja tez tak robiłam, np. kupiłam spódniczke sztruksowa 2 rozmiary większą z lajkrą i myslę że będę ją długo nosić, drugą - polarową z gumką, tak samo - myślę że jeszcze długo ponoszę, poza tym jest teraz sporo bluzeczek odcinanych pod biustem i rozszerzanych w dół, nie musisz pytać - po prostu się porozglądaj na pewno coś znajdziesz
Ja dziewczyny dostałam jeszcze jedną fajną bluzke ciążową pod choinkę a potem zaszalałam w Gdyni - kupiłam sobie jeszcze 2 bluzeczki i dżinsy z "wyciągiem" (tak mi się kojarzą - taki wydłuzony przód a z tyłu ściągana gumka). Teraz na długo będę miała spokój a finansowo muszę się pilnować bo te ciuszki kosztują oczywiście 2 razy tyle co zwykłe
Ja dziewczyny dostałam jeszcze jedną fajną bluzke ciążową pod choinkę a potem zaszalałam w Gdyni - kupiłam sobie jeszcze 2 bluzeczki i dżinsy z "wyciągiem" (tak mi się kojarzą - taki wydłuzony przód a z tyłu ściągana gumka). Teraz na długo będę miała spokój a finansowo muszę się pilnować bo te ciuszki kosztują oczywiście 2 razy tyle co zwykłe
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Ja na razie szukam w szafie mamy większych rozmiarów)), a póki co znalazłam już jeden sklep w Katowicach z typowo ciążowymi ubraniami i mam zamiar się do niego wkrótce wybrać. Co do kupowania w zwykłych ubrań tylko troszkę większych- to powiem szczerze jakoś to do mnie nie przemawia- w późniejszych miesiącach te ubrania się z przodu podnoszą- a ubrania ciążowe zupełnie inaczej się układają. Jescze kroje niektórych bluzek ok, ale spódnice i spodnie- jak dla mnie zwykłe odpadają.
ell - masz rację co do większości ubrań ale właśnie ja szukałam i to różnie bywa - po prostu zalezy jaki fason, poza tym zdaje sobie sprawe że nie będę tego nosić do końca a raczej na taki okres przejściowy. Spodnie większe - jest najgorzej bo raczej kiepsko leżą, ale z elastyczną spódniczką i rozszerzaną bluzką (pod warunkiem że jest dobra w ramionach i biuście) nie ma najmniejszego problemu. Ale to chyba generalnie najgorszy okres do ubrania się - ten pośredni, moje spodnie ciążowe zjeżdżają mi z pupy (nawet jak ściągne maksymalnie regulację) idzisiaj w pracy zauważyłam jak śmiesznie wyglądam - one mają wydłużony stan i jak mi zjadą to wyglądam jak facet - jakbym coś w spodniach w kroku nosiła ;D a w zwykłe nie mam już dawno szans się zmieścić ale pewnie jeszcze trochę i ciążowe przestaną zjeżdżać... a na razie przerzucam się głównie na spódnice.
heh..a ja wciaz oprócz większej o rozmiar sztruksowej spodniczki nie zmieniłam ubran..mieszcze sie w stare..ale moj brzuszek sie zmienił..tylko tak wysoko no i talia prawie zanikła:/
Kupilam sobie sliczniunia bluzeczke..- nieby nie ciążowa..ale krój ma ciązowy :. Biała elegancka, z sliczna broszką-cuudo..i na pewno przyda sie w czerwcu na obronę..-pomyslłam przyszłosciowo
oprócz tego kupił mi mąż kurtałeczke- plaszczyk-dopasowany : (pewnie dł nie pochodzę..ale co tam..teraz ładnie lezy..a po ciazy bedzie wieksza motywacja by schudnac
Kupilam sobie sliczniunia bluzeczke..- nieby nie ciążowa..ale krój ma ciązowy :. Biała elegancka, z sliczna broszką-cuudo..i na pewno przyda sie w czerwcu na obronę..-pomyslłam przyszłosciowo
oprócz tego kupił mi mąż kurtałeczke- plaszczyk-dopasowany : (pewnie dł nie pochodzę..ale co tam..teraz ładnie lezy..a po ciazy bedzie wieksza motywacja by schudnac
reklama
Calo - ja tez chce kupic sobie malinowy sweterek, widzialam fajny w HM ale wtedy jeszcze mialam za maly brzuszek.
Dzisiaj kupilam sobie spodnie ciazowe - jeansy bojowki z pasem na brzuszek))
Fajne sa, troche mi zjezdzaja, ale tak jak piszecie pewnie niedlugo
W swoje jeansy sie miescialam ale jak siadalam to musialam rozpinac guziki i jak wstawalam w pracy to mi spadaly
a poza tym to sa super biodrowki i mi bylo zimno w plecy.
Jeszce bym sobie jakas blzueczke z dlugim rekawe i sweterek kupila - ciazowe, bo one rzeczywiscie dopasowuja sie do ciala fajnie, bo maja miejsce na rosnacy brzuszek.
Tez mi sie wydaje ze za jakis czas kupie nowe spodnie bo te beda za male - maja rozmiar S.
Dzisiaj kupilam sobie spodnie ciazowe - jeansy bojowki z pasem na brzuszek))
Fajne sa, troche mi zjezdzaja, ale tak jak piszecie pewnie niedlugo
W swoje jeansy sie miescialam ale jak siadalam to musialam rozpinac guziki i jak wstawalam w pracy to mi spadaly
a poza tym to sa super biodrowki i mi bylo zimno w plecy.
Jeszce bym sobie jakas blzueczke z dlugim rekawe i sweterek kupila - ciazowe, bo one rzeczywiscie dopasowuja sie do ciala fajnie, bo maja miejsce na rosnacy brzuszek.
Tez mi sie wydaje ze za jakis czas kupie nowe spodnie bo te beda za male - maja rozmiar S.
Podziel się: