reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Tajch - dzięki, jesteś kochana, ja już długo szukam, i nic... jeszce została ostatnia nadzieja u dystrybutora hauck - polska.

reklama
Aneta23 śliczny ten kombinezon :-) a czy oprócz takiego kombinezonu potrzebny jest też śpiworek do gondoli, wydaje mi się że nie bo by tego chyba za dużo było ale wolę spytać doświadczonych mam :happy:

DOMBAR - ja mysle ze do tradycyjnej gondoli wystarczy taki kombinezonik + kocyk cieplutki.....no i taki ten pokrowiec z gondoli na gore.....:tak:
Choc pewnie jak ktos bedzie mial jeszcze normalny spiworek to nic sie nie stanie....
Ale nie sadze ze bedziecie spacerowac w jakies straszne mrozy ;-)
U mnie jest troche inna sytuacja bo ja nie mam teraz wozka z gondola, tylko wozek dla rodzenstwa....Wiec maluszek jak sie urodzi bedzie jezdzil w wozku w takiej pozycji
npmnep.jpg

A jak starszy zechce rowniez to bedzie to wyglągało tak:
205b1jm.jpg
javascript:window.close();
No i zeby maluszkowi bylo cieplej i wygodniej mam do kompletu tzw kokon
29b12y1.jpg

Wiecie co, ja to Wam zazdroszczę tych zakupów... a dlaczego? poniewaz ja nic wogóle nie kupiłam jeszcze, mam tylko parę ubranek od koleżanki.. Dlaczego nic nie kupiłam choć zostało mi tylko 7 tygodni? Jest taki przesąd,żeby nie zapeszyć-lepiej nie kupować, dopiero jak dziecko się urodzi.. Jedni wierzą, inni nie przejmują się. I wcale nie piszę, żeby Was postraszyć, bo to tylko taki przesąd. Ja osobiście w przesądy nie wierzę, nie sprzeciwiam się im jednak i jak to mówią "dmuchać na zimne". Poza tym i moja mama i mąż i jego siostra są tego samego zdania, więc otaczają mnie ludzie którzy "dmuchają na zimne" i tak się to wszystko odwleka. Mama mówi, że się potem kupi, albo ona albo maż, a ja bym chciała być przy tych zakupach, a nie tylko patrzeć co mi inni dla Dzidzi kupili...
Dziś widziałam takie ładne kocyki!
Mąż wspomniał coś że wybierzemy się niedługo do sklepów, popatrzymy na łóżeczka,może uda się kupić też jakieś ubranko, coś na wyprawkę.... bo ja bym juz chciała chociaż tak powoli kompletować, kto wie kiedy trafię do szpitala?

ja tam nie wierzę w żadne przesądy. to moje pierwsze dziecko i chciałbym żeby miało wszystko przed urodzeniem żebym się potem nie musiała stresować że czegoś tam nie mamy, bo nie będę miała do tego głowy :-), ale każdy ma swoje przekonania :-)

ja tam nie wierzę w żadne przesądy. to moje pierwsze dziecko i chciałbym żeby miało wszystko przed urodzeniem żebym się potem nie musiała stresować że czegoś tam nie mamy, bo nie będę miała do tego głowy :-), ale każdy ma swoje przekonania :-)
Oczywiście jestem tego samego zdania co Carol_ka
Kosmetyki tym bardziej wchodzą w grę bo np. w moim szpitalu muszę mieć dla dzidzi pampersy, chusteczki nawilżane i kremik. A nie wyobrażam sobie zostawić rodzicom lub mężowi listy zakupów, po 72h jak wszystko będzie dobrze to będziemy już w domku i to wszystko będzie już potrzebne naszym skarbom :happy:

reklama
Do góry