reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Pan w sklepie dziecięcym jest innego zdania niż ten pediatra którego pytałam ostatnio o materacyk...Stwierdził że lateksowy materac to zbędny wydatek, że ktoś mi kitów nawciskał bo wcale nie jest najlepszy, że on zawsze sprzedaje tylko piankowo-kokosowe (gryka stwierdził że kiełkuje jak zamoknie :szok: ). Wogóle wciskał mi kity że po roku i tak trzeba zmienić materacyk na inny itd. itp. Nie lubie takich ludzi jak on... :baffled: Na siłe próbują wepchać to co im leży na składzie... :crazy: Aneta23 poważnie w tych kombinezonach jest zawyżona rozmiarówka?? Ja kupiłam z tej firmy rozmiar 62 bo nie wiedziałam... :sorry2:

reklama
Ja wogóle się przesądami nie przejmuję to moja trzecia ciąża poród będzie pierwszy i od pierwszego trymestru robię zakupy bo stwierdziłam że jak się teraz nie uda to kiedy, a i nie wyobrazam sobie nie wybierać szpargałów dla dziecka, a na niektóre rzeczy czekamy około 2/3 tygodni... jestem szczęśliwa że mogę kupować te wszystkie słodkości.
z kosmetyków mam oliwkę krem i żel do mycia...

Kiriam - właśnie wiem o tych problemach z adapterami-lipa na całego,ale może coś da się załatwić:tak:jak bedziesz coś wiedziala/widziala to daj znać
Tajchi-dzięki wielkie za sprawdzenie-jesteś super:tak: ale jak jeszcze gdzieś ci wpadną one w ręce/oczy to daj znac

Ja tam też w przesądy nie wierzę...

Wczoraj kupiliśmy łóżeczko i materacyk kokosowo - gryczany. Do tego kocyk i ręczniczki z kapturkiem. :) Jak Mąż poskłada łóżeczko, to zrobię zdjęcie i wkleję.
Teraz jeszcze pościel, kołderkę, ale to już zostawiam Babci do kupienia. Mówi się, że jedna Babcia kupuje wózek, druga łóżeczko, a że wózek dostaniemy, łóżeczko chcieliśmy sami wybrać, to niech pościel zakupią Babcie, a co. :)
A w przyszłym tygodniu chcę jeszcze kupić kosmetyki, bo mój Małżon na tym się nie zna, a bez sensu by było jak ja będę leżała w szpitalu, to jeszcze będę musiała mu listy robić jakie kosmetyki zakupić. Co będziemy mieli, to będziemy mieli.
A i tak, czy wszystko pójdzie dobrze nie zależy od zabobonów tylko od Boga, więc trzymam się tego i koniec!!!
Nie dajcie się zwariować!!!

jak po niedzieli czegoś nie kupię to chyba oszaleję!:angry: choćbym miała składnicę zrobić głęboko w szafie to wybieram się na zakupy i już!

Bo wierzę że będzie wszystko dobrze, a ja na miejscu Dzidziusia wolałabym żeby moi rodzice z niecierpliwością składali dla mnie rzeczy niż z roztargnieniem szykowali mi wszystko na ostatnią chwilę.....
Teraz mam szansę wybrać wśród wielu rzeczy to co mi się podoba, poszperać po sklepach a potem może będę musiała brać to co będzie, a nie to co bym chciała...

hey dziewczyny:) ja dzis pozwolilam sobie na "male" zakupy, wzielam swoja mame i ruszyłysmy w podroz po komisach dla dzieci, kupilam przecudowne spiszki, pajacyki i body, wanienke oraz wozek - zdecydowalam sie jednak na TAKO mimo jego wagi...

a teraz zadam wam dziwne pytanie, ale zaczełysmy sie zastanawiac z mama gdzie teraz mozna kupic pieluchy tetrowe, belam w niejednym sklepie dzieciecym i tam albo nie maja albo maja jedna za 3,50 zl, jedyne gdzie je znalazlam w ludzkich cenach to allegro...

:sorry2:Wiesz ja za tetrowki placilam po 1,50szt a i tak wydaje mi sie ze to drrogo i wykozystuja fakt ze trzeba kupic tetra z metra kosztuje grosze ale ja nie umniem i nie mam weny na szycie .... ale z metra kupowalam kocyki polarowe i mama mi je obszyla wyszlo fajnie a za 4duze kocyki 2/1,5 m zaplacilam 65zl w roznych kolorach i bardzo milutkie ... my nadal bez wozka i z coraz wieksyzm problemmem gdzie my to wszytko zmiescimy??? szafa dla malego pol komody dla malego a dla Malenstwa zostala jedna szuflada i dwie polki troszke malo bo juz prawie skonczylam zapelniac.... :tak: a mieszkanie nie chce sie rozerosnac jak na zlosc.... bububububu:dry:

A my w końcu zamówiliśmy dziś wózek ABC Rodeo :-) cieszę się bardzo, już nie mogę się doczekać jak już będzie do dobioru :happy:
Pieluszki tetrowe też kupiłam na allegro 14,80 za 10sztuk. Wiadomo dochodzi koszt przesyłki ale zamówiłam u jednego sprzedawcy jeszcze mnóstwo innych niezbędnych drobiazgów, więc opłaca się.

reklama
Hej, jestem w szoku jeśli chodzi o ceny pieluch tetrowych :wściekła/y: wczoraj w Auchan za 5 pieluch zapłaciłam prawie 23 zł !! szok normalnie, prawie taka sama cena jak za pampersy New Born sztuk 43 chyba:sorry2:

Asteria pieluch tetrowych szukaj w skepach typu Auchan właśnie ale porównaj ceny z tym co jest na allegro bo może będzie sie bardziej opłacać kupic przez internet. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry