reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Dombar- ja kupiłam wózek używany ale w zasadzie jak nowy bardzo mało używany to znaczy spacerówkę ze spiworkiem,fotelik Maxi cosi i uchwyt do mocowania w aucie(podstawa lub baza inaczej mówiąc) folia przeciwdeszczowa na spacerówke i na fotelik(gdyż jest możliwość zamontowania samego fotelika na stelaz, ale to pewnie wiesz)bez gondoli bo uważam, ze nie jest mi ona az tak bardzo potrzebna gdyż w zasadzie bardzo dużo korzystamy z auta i spacerki w gondoli byłyby sporadyczne a do tego pogoda w okresie kiedy rodzimy nie sprzyja temu. Zapłaciłam za to wszystko 180funtów. ok 700zł więc cena bardzo niska.
Kiriam i BigU moge poszukac Wam na ebay.co.uk takich mocowań(adaptorów) do Waszych wózków, ale nie obiecuję,że będą, ostatnio jak szukalam cos dla siebie to widzialam adaptory których nie ma juz w sprzedaży-koszt takich uchwytów było ok 5-10 funtów, dajcie znać

Ostatnia edycja:
reklama
Witam przyszłe mamusie! nie czytałam wszystkich postów na temat zakupów bo trochę ich jest....ale mam pytanko na jaki wózek się zdecydowałyście? ja myślałam nad wielofunkcyjnym np. Qunny Speedi SX, podoba mi się też z Bebe Confort High Trek (3w1) tyle ze jest trochę drogi, co myślicie? a może wy macie coś upatrzonego?pozdrawiam

Fabian122 mi kobieta w sklepie powiedziala zeby nie kupowac 3w1 bo to wydawanie bezsensu pieniedzy bo jak bedzie chlodno to i tak nie bedzie sie wychodzic z maluchem i nosidelkiem bo moze zmarznac... no i ma racje... dla tego ja sie decyduje jak juz na 2w1;] a i moja znajoma odradzala mi 3kolowe wozki bo sa malo stabilne w zimie...

Ostatnia edycja:
ASTERIA - z tym ze trzykolowe sa niestabilne to sie nie zgodze ;-) - jak zwykle wszystko zalezy od modelu wozka i od firmy.....Przekonalam sie o tym jak kupilam naszego podwojnego Phil&Tedsa - jest tak doskonale wywazony, ze Kuba moze w nim stanac, skakac i przechylac sie na kazda strone, a wozek ani drgnie :tak:

A spacery w foteliku wpietym w stelaz zdecydowanie odradzam - i to nie ze wzgledu na to ze bedzie zimno...ale po pierwsze dlatego ze to jest niezdrowe dla maluszka......Taka opcja raczej na krotkie zakupy w centrum handlowym sie nadaje, niz na spacery ;-)

CAROLKA - materacyk z pewnoscia twardy.....napewno nie sam piankowy, bo sie szybko odksztalca.....
Ja mam i dla jednego i dla drugiego dzieciaka gryka-pianka-kokos i jestem z nich bardzo zadowolona..........po 1,5 roku spania Kuby, materac nadal wyglada jak nowy :tak:

Ja też mam gryka-pianka-kokos:tak:Wydaje mi się całkiem niezły, ale nie mam jeszcze doświadczenia;-)

A ja jednak kupilam ten kombinezonik dla Filipka w Coccodrillo....
W
ybralam z rozmiaru 56, a wyglada jak 62 ;-) – ma material taki najbardziej delikatny w porownaniu do tych co ogladalam i lapki w calosci a nie osobno (tylko z przecieciem ze mozna wyjac dlonie z nich).
A wyglada tak (w rzeczywistosci ta zielen jest bardziej intensywna, zdjecie w necie jakies blade :sorry2:)

j74zuq.jpg

Czytam i zapisuję sobie wasze cenne informacje:-)
W następny weekend już jadę po ubranka do koleżanki, więc będę mogła w końcu się zająć wyprawką dla dzidzi wiedząc już konkretnie co jeszcze potrzebuję z ubranek, bo może się okazać, ze jak na razie wystarczy:-)
Może już teraz pojedziemy po wanienkę i akcesoria do kąpieli, bo na łóżeczko i jego wyłożenie poczekać muszę też do następnego weekendu, bo może się okazać, że to co ma koleżanka, też będzie dobre i nie trzeba będzie specjalnie kupować:-)
Już się nie mogę się doczekać, kiedy się za to wszystko w końcu zabiorę:-)

reklama
Kiriam i BigU-sparawdzalam na ebay-u ale niestey nie ma w tej chwili wystawionych uchwytów do Waszych wózków, sa różne, ale nie ma do Jaguara, będe miała je na uwadze i jak cos to Wam napiszę.

Pozdrawiam

Do góry