reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Ja będę miała drewniane łóżeczko. Ale które są lepsze nie wiem. Żadnych ne używałam.
Wczoraj posegregowałm ubranka po siostrzeńcu. Chyba nie wiele będę musiała dokupić. Kilka najmniejszych body i pajacyków, kombinezon. Chociaz co jest naprawde potrzebne okaże się dopiero jak będzie Iguś.

reklama
W sprawie łóżeczek jeśli mogę :) - tak jak Anecie , mi łóżko turystyczne służy tylko na wyjazdach , juz kiedys o tym pisałyśmy jeśli dobrze pamiętam. Nie mówię że są złe, szczególnie te z podnoszonym dnem ale trzeba się zastanowic na jak długo takie łóżko ma wystarczyc dziecince. Dopoki jest niemowlaczkiem - ok zadna różnica gdzie spi oby było bezpiecznie ale w poźniejszym okresie życia kiedy np. zaczyna siadac czy wstawac na nóżki....Załóżmy ze z siadaniem sobie dzidzia swietnie będzie radzic ale co ze wstawaniem w łóżku turystycznym? w drewnianym są szczebelki które ułatwiaja wstanie ale "za chiny" w turystycznym nie pomoże w tym siatka a zeby z pozycji siedzącej złapać za poręcze dziecko będzie porostu za małe. Dla starszego dziecka które już chodzi łóżka turystyczne maja wg mnie świetne rozwiązanie jeśli chodzi o otwierane wejście, przynajmniej szkrab nie musi sie przeciskac przez dziórę po dwóch wyjetych szczebelkach :) Hmmm ale sie rozpisałam jak nigdy :)
Dziewczyny jakiego zakupu nie dokonacie to będzie wasz wybór , zawsze można będzie sobie dokupic inne łóżko jakby się coś nie sprawdziło czyz nie ? ;))))

Ostatnia edycja:
Łozeczko to ja tez popieram Anete my mamy zwykłe i turystyczne na wyjazdy ale tam chyba dziecku nie jest najlepiej bo chyba w tym ortalonie ono dla mnie zabardzo szelesci i pozatym nie ma tam miejsca na fajna posciel a ja po Synku mam jeszce komplety gluca.... a teraz mamy zamiar kupic Synkowi taka kanapke z gabki na dwa lata zeby wystarczyla i zmiana na lozko pietrowe za male mieszkanie....:dry: jest taki wybor ze kazdy znajdzie cos dla siebie mi brakuje jeszce przewijaka , kosmetykow , pamperswo jeszce tez nie kupilam i chyba bedziemy musieli kupic nowy fotelik do auta bo satry niestety jest w kiepskim stanie.....:dry: zobaczymy... :dry:

Tajchi, Looleelay, Martynaag mam pytanko odnośnie quinny buzz, kupiłyście nowe czy używane i jak cenowo to wygląda w sklepie?bo ja to nie wiem, orientuję się tylko na allegro a też z M się na niego napaliliśmy ale cena zastanawia :confused:

BigU - fajnie że mamy takie same wózeczki :tak:. Maxi cosi pasuje i też chcę kupić. Niestety mam problem z dostaniem adapterów (przejściówek) do fotelika ponieważ już przestali produkowac jaguary i wyprzedają już końcówki. Więc nigdzie nie mogę dostać :-(. Gdybyś iwiedziała coś to daj znać ;-).
Pozdrawiam

reklama
Do góry