reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo

Ja kupiłam sobie na rynku 2 ładne koszule rozpinane do połowy na guziczki po 15zł. Moim zdaniem nie opłaca sie wymyslac i zamawiac na allegro takich rzeczy skoro na kazdym rynku praktycznie mozna je kupic za te same pieniazki i nie placic za przesyłke. Dodam ze za ładny szlafrok dałam tylko 25zł, za kapcie podajze 14zł :-) Trzeba troszke pochodzic i popatrzec, a na pewno cos sie trafi fajnego i taniego :-) Wole zainwestowac w rzeczy dla dzidzi niz dla mnie :-) he he

reklama
Uff ja mam od kilku dni dylemat. Byłam zdecydowana na polski wózek Treeco ma wszystko czego oczekiwałam WIELOFUNKCYJNY TREECO + FOTELIK, 3 GRATISY !!! (422998173) - Aukcje internetowe Allegro
Ale w piątek w sklepie zobaczyłam coś na styl Jane i się zakochałam. Niestety nie wiem, czy drugi wybór będzie praktyczny:baffled:W komplecie jest gondolo-fotelik. Czyli coś bardzo małego jako gondolka, ale super jako fotelik
http://www.bajka.istore.pl/sklep,3202,,,03,,pl-pln,604277,0.html
Nam podoba się ten zielony kolor

Ostatnia edycja:
to jest spacerowka dla dzieci od urodzenia bez gondoli , jest taki model maclarena mx3 ktory ma gondole , teraz widze czesto mlode may jak wpinaja foteliki dzieciece w stelaz wozka i tak wychodza z malenstwem na spacer jako fizjoterapeuta prosze Was nie robcie tak taki maluszek musi miec utwardzone podloze i jak najbardziej proste , w foteliku powinno przebywac nie dluzej jak 2h na dobe takie sa mniej wiecej wytyczne dla bobasow do 3m-ca bajernych wozkow jest mnostwo tylko co jak dziecko ma polroku i potrzebuje juz innego wozka lekkiego z fajnym daszkiem i taki ktory bedzie latwo wyczyscic...:sorry2: bo ja mam wszytkie takie brudne ze az wstyd a doprac sie juz nie bardzo chce,,,,,,,:-p

Dobrze, że mam jeszcze troszkę czasu;-)Mój M się śmieje, że pewnie jeszcze jakiś trzeci model mi wpadnie w oko. Co do rozmiarów gondoli rozmawiałam z lekarzem ortopedą u siebie w pracy i powiedział mi coś ciekawego. Podobno istotne jest by dno było dobrze usztywnione a zimą i tak maluchowi będzie bez znaczenia jaki rozmiar gondoli, bo ograniczę mu ruchy kombinezonem i i śpiworkiem. Mamy dzieci zimowych nie muszą bardzo się martwić amortyzacją wózka, bo te wszystkie ocieplacze łagodzą wstrząsy Byłam w szoku, bo wszyscy bardzo zwracają uwagę na rozmiar gondolki:szok: Powiedział również , że latem olbrzymie gondole dla noworodków nie są najlepsze, bo dziecko przelatuje z jednego boku na drugi. Dobrze wtedy założyć jakieś wałki, lub coś w tym stylu. Nas to jednak nie będzie dotyczyć;-):-) No i jestem nadal głupia, pewnie jeszcze kilka nocy nie prześpię zastanawiając się, jaką opcję wybrać:dry:

Antilia podoba mi się ten pierwszy wybór i w przystępnej cenie, muszę sobie popatrzeć za talim wózkiem, fajny, bo drugi jest trochę za bardzo juz jakby bardziej funkcjonalny dla większego dziecka.
Lucyann bardzo dobrze, że wspomniałaś o tym foteliku wpinanym w stelaż wózka, też widziałam bardzo duzo mam z maleństwami w takim nosidełku, jest to moze praktyczne dla rodziców np.w sklepach,bo zajmuje mało miejsca, itd., ale jak się dowiedziałam nie dla maleństwa na dłuższe spacerki.

Powiedział również , że latem olbrzymie gondole dla noworodków nie są najlepsze, bo dziecko przelatuje z jednego boku na drugi. Dobrze wtedy założyć jakieś wałki, lub coś w tym stylu.
Hihi....wybacz kochana...troche sie usmialam ze slow tego lekarza :-D
Ja poprzednio mialam spora gondole i dziekco mi w niej nie "latało" :-D Trzeba by chyba jezdzic jak rajdowiec zeby doszlo do takiej sytuacji ;-)

A odnosnie wozkow, ktore wkleilas to obydwa sa fajne - ale mysli ze lepiej sprawdzi sie ten pierwszy....W foteliku wozic dzidzi caly czas nie wolno.....choc tamten w sumie jest rozkladany na plasko - ale mysle ze do wiosny, zanim przerzucisz sie na normalna spacerowke moze byc w tym za ciasno....
No i pozostaje kwestia bezpieczenstwa tego "fotelika" podczas jazdy samochodem.....Jakos mam obawy ze maly fotelik z regulacja kąta nachylenia jest niezbyt bezpieczny.....

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry