reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Ja kupiłam sobie na rynku 2 ładne koszule rozpinane do połowy na guziczki po 15zł. Moim zdaniem nie opłaca sie wymyslac i zamawiac na allegro takich rzeczy skoro na kazdym rynku praktycznie mozna je kupic za te same pieniazki i nie placic za przesyłke. Dodam ze za ładny szlafrok dałam tylko 25zł, za kapcie podajze 14zł :-) Trzeba troszke pochodzic i popatrzec, a na pewno cos sie trafi fajnego i taniego :-) Wole zainwestowac w rzeczy dla dzidzi niz dla mnie :-) he he

reklama
Uff ja mam od kilku dni dylemat. Byłam zdecydowana na polski wózek Treeco ma wszystko czego oczekiwałam WIELOFUNKCYJNY TREECO + FOTELIK, 3 GRATISY !!! (422998173) - Aukcje internetowe Allegro
Ale w piątek w sklepie zobaczyłam coś na styl Jane i się zakochałam. Niestety nie wiem, czy drugi wybór będzie praktyczny:baffled:W komplecie jest gondolo-fotelik. Czyli coś bardzo małego jako gondolka, ale super jako fotelik
http://www.bajka.istore.pl/sklep,3202,,,03,,pl-pln,604277,0.html
Nam podoba się ten zielony kolor

Ostatnia edycja:
to jest spacerowka dla dzieci od urodzenia bez gondoli , jest taki model maclarena mx3 ktory ma gondole , teraz widze czesto mlode may jak wpinaja foteliki dzieciece w stelaz wozka i tak wychodza z malenstwem na spacer jako fizjoterapeuta prosze Was nie robcie tak taki maluszek musi miec utwardzone podloze i jak najbardziej proste , w foteliku powinno przebywac nie dluzej jak 2h na dobe takie sa mniej wiecej wytyczne dla bobasow do 3m-ca bajernych wozkow jest mnostwo tylko co jak dziecko ma polroku i potrzebuje juz innego wozka lekkiego z fajnym daszkiem i taki ktory bedzie latwo wyczyscic...:sorry2: bo ja mam wszytkie takie brudne ze az wstyd a doprac sie juz nie bardzo chce,,,,,,,:-p

Dobrze, że mam jeszcze troszkę czasu;-)Mój M się śmieje, że pewnie jeszcze jakiś trzeci model mi wpadnie w oko. Co do rozmiarów gondoli rozmawiałam z lekarzem ortopedą u siebie w pracy i powiedział mi coś ciekawego. Podobno istotne jest by dno było dobrze usztywnione a zimą i tak maluchowi będzie bez znaczenia jaki rozmiar gondoli, bo ograniczę mu ruchy kombinezonem i i śpiworkiem. Mamy dzieci zimowych nie muszą bardzo się martwić amortyzacją wózka, bo te wszystkie ocieplacze łagodzą wstrząsy Byłam w szoku, bo wszyscy bardzo zwracają uwagę na rozmiar gondolki:szok: Powiedział również , że latem olbrzymie gondole dla noworodków nie są najlepsze, bo dziecko przelatuje z jednego boku na drugi. Dobrze wtedy założyć jakieś wałki, lub coś w tym stylu. Nas to jednak nie będzie dotyczyć;-):-) No i jestem nadal głupia, pewnie jeszcze kilka nocy nie prześpię zastanawiając się, jaką opcję wybrać:dry:

Antilia podoba mi się ten pierwszy wybór i w przystępnej cenie, muszę sobie popatrzeć za talim wózkiem, fajny, bo drugi jest trochę za bardzo juz jakby bardziej funkcjonalny dla większego dziecka.
Lucyann bardzo dobrze, że wspomniałaś o tym foteliku wpinanym w stelaż wózka, też widziałam bardzo duzo mam z maleństwami w takim nosidełku, jest to moze praktyczne dla rodziców np.w sklepach,bo zajmuje mało miejsca, itd., ale jak się dowiedziałam nie dla maleństwa na dłuższe spacerki.

Powiedział również , że latem olbrzymie gondole dla noworodków nie są najlepsze, bo dziecko przelatuje z jednego boku na drugi. Dobrze wtedy założyć jakieś wałki, lub coś w tym stylu.
Hihi....wybacz kochana...troche sie usmialam ze slow tego lekarza :-D
Ja poprzednio mialam spora gondole i dziekco mi w niej nie "latało" :-D Trzeba by chyba jezdzic jak rajdowiec zeby doszlo do takiej sytuacji ;-)

A odnosnie wozkow, ktore wkleilas to obydwa sa fajne - ale mysli ze lepiej sprawdzi sie ten pierwszy....W foteliku wozic dzidzi caly czas nie wolno.....choc tamten w sumie jest rozkladany na plasko - ale mysle ze do wiosny, zanim przerzucisz sie na normalna spacerowke moze byc w tym za ciasno....
No i pozostaje kwestia bezpieczenstwa tego "fotelika" podczas jazdy samochodem.....Jakos mam obawy ze maly fotelik z regulacja kąta nachylenia jest niezbyt bezpieczny.....

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry