reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

reklama
Ja tam kupię 5 tetrowych na pewno wystarczą a jk nie to sklep ejst blisko nie ma problemu, ale skoro będę używać jednorazowych to po co więcej mi tetry??
A flanelowych nie wiem ile kupię zależy ile teściowa mi jeszcze uszyje, ale żybym z 5 razem miała.

I mam jeszcze jedno pytanie - ile wziąć dla siebie i czego - podpasek, podkładów? do szpitala? Chcę rodzic nz Żelaznej i nei wiem co kupić, a nauczona wydarzeniami ostatnich dni chyba wolę mieć to już w domu....

Magdusiekja jeszcze sobie do szpitala nic nie kupiłam, le zamierzam wziąść 2 koszule podkłady z 2 staniki do karmienia 2 pary majtek wielorazowych, ja mam mniejszy problem bo w szpitlu w którym będę rodzic jest sklep w którym wszystko możn kupić nawet koszule.

Hej, czy kupujecie rozki? A jak tak to usztywniane czy zwykBe? Moja znajoma, kotra jest zwieza upieczona mam mowi, ze wygodniesjze z usztywniniem, ale ja wyczytalam, ze pediatrzy radza bez usztywnien ze wzgledu na kregoslup dzieci, ale nie wiem czy to jest potwierdzona ifnormacja. A wy jak robicie? :D

Ida j inaczej rozwiąże problem, mam jeden normalny i kupię jeszcze jeden z usztywnieniem jak nie będzie dobry to usztywnienie wyjmę i po sprawie.

Ida pisze:
Hej, czy kupujecie rozki? A jak tak to usztywniane czy zwykBe? Moja znajoma, kotra jest zwieza upieczona mam mowi, ze wygodniesjze z usztywniniem, ale ja wyczytalam, ze pediatrzy radza bez usztywnien ze wzgledu na kregoslup dzieci, ale nie wiem czy to jest potwierdzona ifnormacja. A wy jak robicie? :D

Ja mam dwa - z usztywnieniem, w obu można to usztywnienie wyjąć, tylko dlatego kupiłam drugi - jest drewexu z serii ze śpiącym misiem, a ja mam taką pościel, przybornik i okrycie kąpielowe - będzie pasowało nawet jako kołderka czy kocyk. I ten drewexu jest z poduszką, więc na później też będzie dobry, może do wózka go wsadzę... Celuję w niebieskie, bo taką mamy sypialnię, ale czuję, że w któryms momencie i tak kolorowo się zrobi - na razie łudze się, że uda mi się utrzymać dośc jednolity wystrój pokoju :)

Lucky pisze:
Ja tam kupię 5 tetrowych na pewno wystarczą a jk nie to sklep ejst blisko  nie ma problemu, ale skoro będę używać jednorazowych to po co więcej mi tetry??
A flanelowych nie wiem ile kupię zależy ile teściowa mi jeszcze uszyje, ale żybym z 5 razem miała.

kupiłam 10tetrowych, bo one zawsze się przydają, jak maleństwu się ulewa, przy przewijaniu ochronisz sobie przewijak jak dzidzia niespodziewanie się skupka itp. tego nigdy za wiele, a wydatek przy innych rzeczach niewielki

Do szpitala na Żelazną, wkładek i podkładów higienicznych brać dla siebie nie musisz, chyba, że bardzo chcesz. Wyposażają mamy w takie rzezczy.
Co do rożków, mam jeden zwykłay i jeden z usztywnieniem. Też drewexu, ale z beżowym misiem. Strasznie mi się podoba.

reklama
Lucky 2 pary majtek to chyba trochę mało, ja mam przygotowane cztery i zastanawiam się czy jeszcze ze dwi pary nie dokupić. Wydaje mi się że po porodzie można nawet kilka razy pobrudzić bieliznę ;)

Do góry