reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

reklama
Karen one nie są foliowe. W dotyku są jak materiał, a wewnątrz mają taką specjalną wkładkę, kawalek foliijest tylko w kroku, ale tez obłożony takim specjalnym materiałem. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Pampers to tez folia. Nie da rady inaczej.

Pojechałam dziś do Ikei i kupiłam wanienkę.... jakoś najbardziej mi się ta niebieska podoba. Szukałam kombajnu, ale były niestabilne i wąskie, na dodatek wcale nie są tanie, więc uznałam, że wolę kupić tańszą i taką która mnie przekonuje. Jak wyciągnęłam z szafy ubranka dla małej (naiwnie myślałam, że wanienka z ubrankami w środku zmieści się do szafy - nie mieści się ) to okazało się, że z mniejszych rozmiarów mam raptem 3 body, 2 maleńkie kaftaniki, ale za to mam też ze cztery bluzy i cztery pary spodni. Dokupiłam siedmiopak early days z krótkim rękawem (bo pod te bluzy chyba starczy, nie? one są welurowe). Nie pamiętam wcale co kupiłam i jaki rozmiar i czuję, że to nie jest najlepsza opcja. Niby wszystko zapisuję w jednym miejscu, ale 62 i 56 w zasadzie się nie rózni. I z jednej strony te ubranka wydają mi się takie malutkie, a z drugiej jakw czoraj widziałam niemowlaka w sklepie to miałam wrażenie, że on by się utopił w tym co ja mam (no, może te kaftaniki byłyby dobre). Mam też ze trzy małe sweterki.... kurcze, z jednej strony wiem, że nie powinno się kuopwac dużo, a z drugiej strony skoro takiego malucha ciągle się przebiera... No własnie - jak to jest z przebieraniem? Mam zamiar używac pieluch jednorazowych...

Magdusiek ja tez zamierzam uzywać tetry-przynajmniej na początku i wydaje mi sie ze leepiej miec kilka ciuszkow wiecej w razie co. w ilosciach to Ci nie powiem ile, ale ja mam na razie standard i czekam jak duzy Maciek sie urodzi i potem ewentualnie cos dokupie.

lindsay pisze:
Magdusiek ja tez zamierzam uzywać tetry-przynajmniej na początku i wydaje mi sie ze leepiej miec kilka ciuszkow wiecej w razie co. w ilosciach to Ci nie powiem ile, ale ja mam na razie standard i czekam jak duzy Maciek sie urodzi i potem ewentualnie cos dokupie.

Lindsay, ja właśnie nie zamierzam używac tetry :) Natomiast pogubiłam sie całkiem jeśli chodzi o drobiazgi - sól fizjologiczną, gaziki, waciki i inne takie... co mi się przypomni to wpisuję na listę, ale słabo mi się przypomina.

Aaaa. Jednorazowe. Żle zrozumialam. Tzn, ze nie musisz miec wiecej niz sie zaleca czyli 4-6 komplecikow. Ja akurat mam bardzo duzo, ale to wszystko w spadku wiec problem sam sie rozwiazał i nawet nie licze ile mam ale na pewno wiecej niz 15.
Co do listy drobiazgow - to kiedys probowałyśmy z Efunia spisac apteczne rzeczy, chyba kilka stron blizej.

Hej dziewczynki wczoraj dostłam kilka ubranek na prawdę ślicznych, okurat mi się przydadzą bo tego najmniejszego rozmiaru miałam najmniej.
Teściowa mi poszyła z mteriału w myszki Micky pieluszki flanelowe na razie 2, ale powiedziła że zrobi więcej .

reklama
Lucky, to super! U mnie w rodzinie nikt nie potrafi szyć, więc klupiłam pięć czy sześć pieluszek flanelowych. Mam pytanie - jeśli chcę używac pieluszek jednorazowych to ile tetrowych powinnam kupić?

Do góry