reklama
Karen one nie są foliowe. W dotyku są jak materiał, a wewnątrz mają taką specjalną wkładkę, kawalek foliijest tylko w kroku, ale tez obłożony takim specjalnym materiałem. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Pampers to tez folia. Nie da rady inaczej.
magdusiek
Październikowa Mama 2005
Pojechałam dziś do Ikei i kupiłam wanienkę.... jakoś najbardziej mi się ta niebieska podoba. Szukałam kombajnu, ale były niestabilne i wąskie, na dodatek wcale nie są tanie, więc uznałam, że wolę kupić tańszą i taką która mnie przekonuje. Jak wyciągnęłam z szafy ubranka dla małej (naiwnie myślałam, że wanienka z ubrankami w środku zmieści się do szafy - nie mieści się ) to okazało się, że z mniejszych rozmiarów mam raptem 3 body, 2 maleńkie kaftaniki, ale za to mam też ze cztery bluzy i cztery pary spodni. Dokupiłam siedmiopak early days z krótkim rękawem (bo pod te bluzy chyba starczy, nie? one są welurowe). Nie pamiętam wcale co kupiłam i jaki rozmiar i czuję, że to nie jest najlepsza opcja. Niby wszystko zapisuję w jednym miejscu, ale 62 i 56 w zasadzie się nie rózni. I z jednej strony te ubranka wydają mi się takie malutkie, a z drugiej jakw czoraj widziałam niemowlaka w sklepie to miałam wrażenie, że on by się utopił w tym co ja mam (no, może te kaftaniki byłyby dobre). Mam też ze trzy małe sweterki.... kurcze, z jednej strony wiem, że nie powinno się kuopwac dużo, a z drugiej strony skoro takiego malucha ciągle się przebiera... No własnie - jak to jest z przebieraniem? Mam zamiar używac pieluch jednorazowych...
Magdusiek ja tez zamierzam uzywać tetry-przynajmniej na początku i wydaje mi sie ze leepiej miec kilka ciuszkow wiecej w razie co. w ilosciach to Ci nie powiem ile, ale ja mam na razie standard i czekam jak duzy Maciek sie urodzi i potem ewentualnie cos dokupie.
magdusiek
Październikowa Mama 2005
lindsay pisze:Magdusiek ja tez zamierzam uzywać tetry-przynajmniej na początku i wydaje mi sie ze leepiej miec kilka ciuszkow wiecej w razie co. w ilosciach to Ci nie powiem ile, ale ja mam na razie standard i czekam jak duzy Maciek sie urodzi i potem ewentualnie cos dokupie.
Lindsay, ja właśnie nie zamierzam używac tetry Natomiast pogubiłam sie całkiem jeśli chodzi o drobiazgi - sól fizjologiczną, gaziki, waciki i inne takie... co mi się przypomni to wpisuję na listę, ale słabo mi się przypomina.
Aaaa. Jednorazowe. Żle zrozumialam. Tzn, ze nie musisz miec wiecej niz sie zaleca czyli 4-6 komplecikow. Ja akurat mam bardzo duzo, ale to wszystko w spadku wiec problem sam sie rozwiazał i nawet nie licze ile mam ale na pewno wiecej niz 15.
Co do listy drobiazgow - to kiedys probowałyśmy z Efunia spisac apteczne rzeczy, chyba kilka stron blizej.
Co do listy drobiazgow - to kiedys probowałyśmy z Efunia spisac apteczne rzeczy, chyba kilka stron blizej.
magdusiek
Październikowa Mama 2005
lindsay pisze:Magdusiek str 101- moja lista co juz kupilam
Dzięki, tak mi się wydawało, że gdzies czytałam, ale tu tyle tego jest...
L
Lucky
Gość
Hej dziewczynki wczoraj dostłam kilka ubranek na prawdę ślicznych, okurat mi się przydadzą bo tego najmniejszego rozmiaru miałam najmniej.
Teściowa mi poszyła z mteriału w myszki Micky pieluszki flanelowe na razie 2, ale powiedziła że zrobi więcej .
Teściowa mi poszyła z mteriału w myszki Micky pieluszki flanelowe na razie 2, ale powiedziła że zrobi więcej .
reklama
Podziel się: