reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Frezyjko,
Krwawić solidnie, będziesz dobę po porodzie, trochę zwiekszone krwawienie bedziesz miała jeszcze w drugiej dobie. Potem tak jak okres, a czasmi nawet niezbyt obficie.
Majtki te wielorazowe z siateczki, schną dosłownie 15 minut, od momentu rozwieszenia ich.
Także może Ci się nie przydać zbyt wiele tej bielizny.

reklama
Ja myślę że nie ma co przesadzać 2 pary wystarczą jak by było mało to wyślę męża to sklepu kóry mieści sie w szpitalu i po kłopocie.

malgosia_76 pisze:
Do szpitala na Żelazną, wkładek i podkładów higienicznych brać dla siebie nie musisz, chyba, że bardzo chcesz. Wyposażają mamy w takie rzezczy.
Co do rożków, mam jeden zwykłay i jeden z usztywnieniem. Też drewexu, ale z beżowym misiem. Strasznie mi się podoba.

Dzieki, nie byłam pewna jak to jest z tymi podkładami i wkładkami.
A co do misi z drewexu - też mi się bardzo podobają. Udany wzór, moja Mama weszła któregoś dnia do jakeigoś sklepu internetowego i tez na nie zwróciła uwagę :)

co słyszałyście nt. kosmetyków z serii "skarb matki"?? jakie w ogóle polecacie, zwłaszcza doświadczone mamusie pytam, ale niedoświadczone też, bo może maja jakieś informacje od krewnych-i-znajomych...

Efunia,
Juz gdzieś o tym pisałyśmy.
Ja do Olki używałam głównie Penatenu + oilatum + linomag!
Teraz to nie wiem czy w ramach poparcia dla polskiego przemysłu nie będę używała Bambino. Faktycznie bardzo ładnie pachnie, a mamy z wcześniejszych miesięcy mówią, że nie uczula, więc czemu nie!

efunia pisze:
co słyszałyście nt. kosmetyków z serii "skarb matki"?? jakie w ogóle polecacie, zwłaszcza doświadczone mamusie pytam, ale niedoświadczone też, bo może maja jakieś informacje od krewnych-i-znajomych...

mam koleżankę na innym forum która jest bardzo zadowolona z tych kosmetyków, jej córeczka ma miesiąc
kosmetyki te są przy okazji bardzo tanie

malgosia_76 pisze:
Do szpitala na Żelazną, wkładek i podkładów higienicznych brać dla siebie nie musisz, chyba, że bardzo chcesz. Wyposażają mamy w takie rzezczy.
Co do rożków, mam jeden zwykłay i jeden z usztywnieniem. Też drewexu, ale z beżowym misiem. Strasznie mi się podoba.
Malgosiu chyba sie mylisz. Mi polozna z mojej szkoly rodzenia (polozna pracujaca na Zelaznej) kazala wziasc opakowanie tych pieluszek Belli (tych mega podpasek). Powiedziala, ze jak zapomnimy to jest tam kiosk i mozemy kupic. Czyli nie daja od siebie. :(

Patka,
To muszę jeszcze raz zapytać, bo mamy rozbierzne info. Mói lekarz i położna mówili, że nie trzeba, ale i tak sobie kupiłam.
Oni samych podpasek nie dają, tylko takie wkłady robione na miejscu, są miękkie i nie podrazniają, może w tym tkwi dezinformacja (moja oczywiście). ;)

Tak w ogole w weekend wyciagnelam małża do H&M, no i wpadl jak sliwka w kompot. Jak mu zaczelam pokazywac te malenkie ubranka to wyszlismy z pelna torba zakupow ;D
Grunt to miec podejscie do faceta ;D

reklama
Do góry