reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

reklama
Ja tam kupię 5 tetrowych na pewno wystarczą a jk nie to sklep ejst blisko nie ma problemu, ale skoro będę używać jednorazowych to po co więcej mi tetry??
A flanelowych nie wiem ile kupię zależy ile teściowa mi jeszcze uszyje, ale żybym z 5 razem miała.

I mam jeszcze jedno pytanie - ile wziąć dla siebie i czego - podpasek, podkładów? do szpitala? Chcę rodzic nz Żelaznej i nei wiem co kupić, a nauczona wydarzeniami ostatnich dni chyba wolę mieć to już w domu....

Magdusiekja jeszcze sobie do szpitala nic nie kupiłam, le zamierzam wziąść 2 koszule podkłady z 2 staniki do karmienia 2 pary majtek wielorazowych, ja mam mniejszy problem bo w szpitlu w którym będę rodzic jest sklep w którym wszystko możn kupić nawet koszule.

Hej, czy kupujecie rozki? A jak tak to usztywniane czy zwykBe? Moja znajoma, kotra jest zwieza upieczona mam mowi, ze wygodniesjze z usztywniniem, ale ja wyczytalam, ze pediatrzy radza bez usztywnien ze wzgledu na kregoslup dzieci, ale nie wiem czy to jest potwierdzona ifnormacja. A wy jak robicie? :D

Ida j inaczej rozwiąże problem, mam jeden normalny i kupię jeszcze jeden z usztywnieniem jak nie będzie dobry to usztywnienie wyjmę i po sprawie.

Ida pisze:
Hej, czy kupujecie rozki? A jak tak to usztywniane czy zwykBe? Moja znajoma, kotra jest zwieza upieczona mam mowi, ze wygodniesjze z usztywniniem, ale ja wyczytalam, ze pediatrzy radza bez usztywnien ze wzgledu na kregoslup dzieci, ale nie wiem czy to jest potwierdzona ifnormacja. A wy jak robicie? :D

Ja mam dwa - z usztywnieniem, w obu można to usztywnienie wyjąć, tylko dlatego kupiłam drugi - jest drewexu z serii ze śpiącym misiem, a ja mam taką pościel, przybornik i okrycie kąpielowe - będzie pasowało nawet jako kołderka czy kocyk. I ten drewexu jest z poduszką, więc na później też będzie dobry, może do wózka go wsadzę... Celuję w niebieskie, bo taką mamy sypialnię, ale czuję, że w któryms momencie i tak kolorowo się zrobi - na razie łudze się, że uda mi się utrzymać dośc jednolity wystrój pokoju :)

Lucky pisze:
Ja tam kupię 5 tetrowych na pewno wystarczą a jk nie to sklep ejst blisko  nie ma problemu, ale skoro będę używać jednorazowych to po co więcej mi tetry??
A flanelowych nie wiem ile kupię zależy ile teściowa mi jeszcze uszyje, ale żybym z 5 razem miała.

kupiłam 10tetrowych, bo one zawsze się przydają, jak maleństwu się ulewa, przy przewijaniu ochronisz sobie przewijak jak dzidzia niespodziewanie się skupka itp. tego nigdy za wiele, a wydatek przy innych rzeczach niewielki

Do szpitala na Żelazną, wkładek i podkładów higienicznych brać dla siebie nie musisz, chyba, że bardzo chcesz. Wyposażają mamy w takie rzezczy.
Co do rożków, mam jeden zwykłay i jeden z usztywnieniem. Też drewexu, ale z beżowym misiem. Strasznie mi się podoba.

reklama
Lucky 2 pary majtek to chyba trochę mało, ja mam przygotowane cztery i zastanawiam się czy jeszcze ze dwi pary nie dokupić. Wydaje mi się że po porodzie można nawet kilka razy pobrudzić bieliznę ;)

Do góry