reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Doxa, o ile dobrze pamietam, to ta Twoja kolezanka w Stanach mieszkala...
...a oni am przeciez nawet ciasto w mikrofalowkach pieka... ;)
w ogole u nich dom bez mikrofalowki do dom patologiczny.... ;)

... ale to nie jest roznoznaczne z tym, ze jak Amerykanie tak robia, to wszyscy powinni...
w Europie sa troche inne standardy zdrowotno-zywieniowe.... z reszta kobietom w ciazy tez zaleca sie trzymanie sie z dala od mikrofalowek... :)

reklama
Teddy dobrze pamiętasz, że przyjechała ze stanów, ale ona tam jest dopiero od jakiegoś roku (za miesiąc wraca do USA), a jej synek ma już 5 lat ;D

hmmm ja cały czas używam mikrofali w domu do podgrzewania ... jakoś mi do głowy nie przyszło, żeby w ciąży jej nie używać ;) A Wy macie zamiar kupować te pogrzewacze? Qrcze ja mam zamiar karmic piersią, nie przewiduję żadnych powikłań ;) więc żadne podgrzewacze sterylizatory itp. nie będą mi potrzebne ;D ;D ;D Ciekawe jak to wyjdzie w praniu??

DOXA JA NIE KUPUJĘ.PODGRZEWACZ TO EWENTUALNIE POTEM. JAK BEDZIE POTRZEBA TO GARNUSZEK Z CIEPŁA WODA ITP. JA TEZ NIE BIORE INNEJ MOZLIWOSCI JAK KARMIENIE PIERSIĄ. ;)

Może tu zatrącę trochę prehistorią , ale pomyślcie jak radziły sobie nasze mamy i babcie gdy nie było tych wszystkich rzeczy które są dostępne teraz np.sterylizatorów, elektrycznych odciągaczy , podgrzewaczy. Tutaj zgadzam się z Teddy mnie garnek z gorącą wodą wystarczy , mimo tego , że posiadam w domu mikrofalówkę. A sterylizacja , to już nie wystarczy wygotować czy wyparzyć?

ja kupie podgrzewacz jak w praniiu okaze sie naprawde niezbedny... a na poczatek to mamine sposoby.. ;D

i ja sie zgadzam z Tobą Magda.  czasami mam wrażenie ze my wspołczesne mamusie to zaczynamy wydziwiać. a przecież chodzi o to aby kochać jak najmocniej a nie o to gdzie wyparzymy butelkę :) i czasami jak sie łapię na tym czego to ja bym jesczce nie kupiła to tak sobie myśle, ze nie o to chodzi.
ale z drugiej strony każdy lubi ułatwienia w życiu ;)

a tak dla odmiany to taki wózek kupiliśmy. tylko bardziej malinową czerwień i bez tych srebrnych pasków. używany, ale cały komplet. zależało mi tylko na gondoli, spacerówkę kupimy inna - lekka ( ten niestety do lekkich nie nalezy, ale na szczescie nie zależało nam na tym)
implast9xo.jpg

Lindsay ładniutki wózeczek , my kupiliśmy 3w1 , ale to kwestia i gustu i finansów , u mnie jeszcze dochodził problem wąskich drzwi. Gdyby nie koleżanka która przyszła do mnie z dzieckiem to nie wiedziałabym , że część wózków nie przejdzie mi przez drzwi :laugh: Teraz jestem już mądrzejsza, mamy taki który się mieści ale bez mierzenia rozstawu kólek się nie obyło

reklama
Lindsay fajiutki wozek.

Magda dzieki za info o drzwiach, koniecznie zmierze swoje, chyba ze bedziemy zawsze z wozkiem przez taras wchodzic ;D ::) ;)

Do góry