reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
To może ja sobie zamiast sudocremu na wszelki wielki zakupie taki linomag z tlenkiem cynku. Pewnie wszystko to samo a może aż tak nie wysusza :rolleyes2:

Moja mama przy bracie stosowała Sudokrem regularnie, tak samo używałam go przy dzidzi jako niania- i niczego nie wysuszało:)

pewnie to zależy od skóry dziecka, bo mojej Zosi niestety bardzo wysuszał :sorry: i przy odparzeniu tyłeczka w ogóle się nie sprawdził :no: W końcu stan skóry poprawił gdy użyłam maści tranowej (tania ale śmierdząca) i 3 razy dziennie tormentiolu. Ale wtedy Zosia miała już skończony roczek, nie wiem czy te specyfiki można stosować u niemowląt. Do codziennej pielęgnacji jak dziewczynki były małe stosowałam linomag, a jak się coś działo to ratował nas bepathen - tyle że ta maść droga jest, no i jak kupować to bardziej się opłaca 100g tubkę a nie tę 30g.

Ja jako niania stosowałam u maluszka Linomag (ta zielona) i bardzo mu pomagała przy jakimś "ała" na pupci i czasami też Sudocrem po takim zastosowaniu wszystko ładnie wracało do normy więc tak na dobrą sprawę oba się sprawdzały i żaden skóry nie wysuszał...

reklama
Też dostałam dziś Sudomax 2 małe kremiki zakręcane i 5 saszetek a nie pamiętam kiedy zamawiałam :-DMysle,że jak by co to go użyję, ale tak na zaś napewno nie tylko jak pupa sie odparzy.

Do góry