reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Powiem Wam,że ja czasami używam sudocremu do wysuszenia pryszczy na twarzy i do tego sprawdza się rewelacyjnie ale przy kilkukrotnym użyciu z rzędu skóra się zaczyna łuszczyć. A nie jestem niemowlakiem :sorry:

reklama
Ania ja otrzymałam taki sam zestaw. Sudocremu nigdy nie używałam ale moja mama bardzo go chwali. Co prawda nie smaruje nim skóry niemowlaka tylko osoby starsze (pracuje w zakładzie opiekuńczo-leczniczym). Zgodnie z zasadą lepiej zapobiegać niż leczyć kupiłam z nivea baby krem przeciw odparzeniom. Dopiero jeśli zacznie się coś dziać będę używała sudocremu albo tego sudomaxu.

marta-l, Ania ja też dziś dostałam taki sam zestaw z sudomaxu i też za chiny ludowe nie umiem sobie przypomnieć gdzie zamawiałam...może z jakiejś strony jak się logowałam albo skądinąd mają adres i wysyłają ale takie reklamy to mi przysyłać mogą :D

Linomag kupiłam z serii dla dzieci przeznaczony do pielęgnacji całego ciała.
Sudocrem kupiłam ze względu na to, że wyczytałam że jest świetny na odparzenia i nie mam zamiaru stosować go "na codzień" :)
Chciałam kupić wszystko z Nivea dla mojej Mychy ale po zapytaniu Pani, która mnie obsługiwała czy to poleca, jakie są opinie powiedziała mi, że nivea są dobre ale nie od pierwszych dni życia tylko dla troszkę "starszych maluszków" a ludzie stosują to zbyt szybko i dlatego potem mówią, że uczula, wysusza itd - ja nie wiem jak to z tym jest bo nigdy dzieci nie miałam i nie znam się na tych "dzieciowych" rzeczach..
Dlatego z Nivea się wycofałam kompletnie po tym co usłyszałam.
ALE TAK JAK ZAZNACZĘ: ja nie mam żadnego doświadczenia w tego typu sprawach bo to moje pierwsze dziecko i moja wiedza opiera się na tym co wyczytam, co wysłucham i czego dowiem się od ludzi :) życie mi na pewno wszystko zweryfikuje..

sudocremu nie ma sensu używac na codzień, tylko jak się coś dzieje, smarować zaczerwienienia, szybciutko goi, a przy każdej zmianie można jakimś zwykłym natłuszczaczem,
marta ten nivea ma taką sama konsystencje jak sudocrem i jest biały z tlenkiem cynku jak dla mnie tez za ciężki, mam i ten i sudocrem, ale mam zamiar smarować najzwyklejszym linomagiem lub bambino na zdrową skórę.

Błękitna ale poszalałaś. Ja w smykusiu byłam raz i średnio mi się ceny podobały. Kupiłam o wiele taniej na allegro i w arpolu.

Chyba Akpolu? :-) Ha! Byłam tam parę razy, w Toruniu brakowało wcześniej takiego sklepu, w którym można kupić wszystko dzieciowe w jednym miejscu. Teraz jest smykoland- daje radę, ale chyba i tak się przejadę do Bydgoszczy.

jeżeli chodzi o sudocrem to wysuszanie wysuszaniem, ale skóra się przyzwyczaja, a to dosyć mocny środek więc co zrobicie jeśli np. dziecko dostanie rozwolnienie i mimo sudocremu dupcia się odparzy? bo to jest środek leczniczy, który wtedy będzie bezużyteczny... nie powinno się go używać na co dzień

ja mam wielkie opakowanie sudocremu i tylko miejsce zajmuje bo u nas jest bezużyteczny, na codzień nie używamy a gdy coś się dzieje to nie pomaga, podobnie jak nivea czy hipp na odparzenia. Pomaga alantan i maść przepisana przez lekarkę na sterydach po której momentalnie wszystko schodzi, wystarczy zastosować na noc a rano jest już super :)

reklama
wpadłam akurat w środek dyskusji o kremach pupowych.
czyli po kąpieli i zmianie pieluszki co robię z ta dupką malucha? czym smaruję (jak nie ma odparzen)? tłustym kremem np. bambino? czy pudrem zasypuję? bo juz kręćka dostaję.....

Do góry