reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Ja myślę,że laktator to jest bardziej trafny zakup niż butelki w tym momencie. Bo jak będą problemy z laktacją to często się laktator przydaje,żeby to ruszyć a jak jest nawał to można sobie w wyjątkowych sytuacjach trochę pomóc. Bo generalnie Nam babka z poradni laktacyjnej powiedziała,że przy nawale można odciągnąć pokarm tylko tak,żeby delikatnie ulżyć i żeby dziecko dało radę się przystawić inaczej taki nawał będzie trwał w nieskończoność. A często ludzie kupują butelki a potem albo dziecku nie pasuje albo okazuje się,że do niczego się nie przydają bo tylko cycek wchodzi w grę :-p

reklama
Agisan mam ręczny z aventa, na sporadyczne odciąganie jest ok, pewnie gdybym miała regularnie odciągać to był kupiła elektryczny, ale mam nadzieję, że poradzimy sobie znowu z cycem:tak::-D

No właśnie wypatrzyłam jakiś laktator TT raz używany plus dwie butelki nówki. Używaliśmy tych butelek wcześniej, więc szybko podjęłam decyzję. Ja bez laktatora bałabym się zosta
ć. Przeżyłam dwa zapalenia piersi i boję się zastoju pokarmu jak ognia. Tak jak pisze Nac_ik, czasem trzeba sobie trochę ulżyć ;)

Edit: Poszłam za ciosem i zakupiłam też majty siatkowe i inne gadżety do szpitala. Coraz bliżej luty, coraz bliżej luty... ;)

Ostatnia edycja:
bylam dzis na miescie i kupilam dla corci mojej przyjaciolki (mala urodzi sie w marcu) takie slodki kocyk, dla Ola mam niebieski malej wzielam blady roz i zapragnelam jeszcze jednej coreczki :-p
NAF-kocykrowy.jpg

dla Olka chcialam jakis grubszy koc i sluchajcie znalazlam w sklepie dzieciowym o taki, identyczny :szok:
KOC AKRYLOWY Bobas 80x110cm ciepły GRUBY (2811056689) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
za jedyne UWAGA UWAGA 85 zl !!!!!!!!!!!!!! :szok: laska z wielkim brzuchem robila w tym sklepie wyprawke ekspedientki wciskaly jej wszsytko a ona brala, ciekawe ile zaplacila ;-)
alleluja ze mamy internet ! :tak:
pajacyk bawelniany cienki w dzieciowym sklepie 32 zl sztuka :baffled: w tesco za tyle 3 mozna kupic ;-)

reklama
cortina ja na bazarkach taki upatrzyłam za 45zł tylko w misie, i też mam zamiar kupić... a po sklepach to aż strach chodzić, jak widzę ceny to wychodzę:szok:

Do góry