reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

wpadłam akurat w środek dyskusji o kremach pupowych.
czyli po kąpieli i zmianie pieluszki co robię z ta dupką malucha? czym smaruję (jak nie ma odparzen)? tłustym kremem np. bambino? czy pudrem zasypuję? bo juz kręćka dostaję.....

ja planuje wycierać doooopke i ogonek chusteczka i na to pielucha nowa :-) jak się coś dzieje to sudokrem albo tormentiol i po sprawie :-) poprzednio tak czynilam i było ok, tzn nie było ogonka ale toaleta tak właśnie wyglądała. :-D

reklama
wpadłam akurat w środek dyskusji o kremach pupowych.
czyli po kąpieli i zmianie pieluszki co robię z ta dupką malucha? czym smaruję (jak nie ma odparzen)? tłustym kremem np. bambino? czy pudrem zasypuję? bo juz kręćka dostaję.....
wszystko zależy od ciebie i od tego czego chcesz używać.
Ja dupcie czyszczę watą + woda, osuszam i pudruje mąką ziemniaczaną.
Na chusteczki bym sie nie zdecydowała bo to bardzo zimne i nie przyjemne, zawiera chemie i chyba bym zbankrutowała na nich przy kupie co 2 godz:rofl2:

No właśnie chusteczek nie powinno się używać non stop. Najlepiej woda... Ja używałam chusteczek + sudocrem i nic się nie działo, ale teraz zamierzam to ograniczać (przynajmniej sudocrem, bo z chusteczkami to jednak strasznie wygodnie- zobaczymy na ile mi zapału wystarczy ;) ).

Ja używałam linomagu zielonego do codziennej toalety, a jak coś się działo z pupą to mieliśmy maść robioną ze szpitala, która działa cuda. Oczywiście miałam dziś jak byłam w szpitalu zapytać o skład tej maści i czy mogę taką zamówić normalnie na receptę w aptece ale skleroza i zapomniałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Jeśli chodzi o pudrowanie, to nam zdecydowanie przy problemach z odparzeniami odradzali, zalecali tylko jak najwięcej wietrzyć pupę i używać tłustej maści.

Ja to ogólnie zielona jestem w tym temacie:szok:aż strach pomyśleć co to będzie:-Dale myślę, że w praktyce każda z nas znajdzie dobre rozwiązanie do pupci swojego maleństwa:tak:
Zamówiłam dziś łóżeczko na allegro z całym wyposażeniem, już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie:rofl2:

Wstawiam listę moich zakupów dzisiejszych (swoją drogą przez neta robionych i to w całkiem fajnych cenach:tak:). Może się komuś przyda. Jak któraś zauważy brak ważnej rzeczy to meldujcie!

wkłady poporodowe HARTMANN - 15 szt.
majtki wielorazowe siatkowe - 4 szt.
wkładki laktacyjne CANPOL - 30szt.
wkładki laktacyjne BABYONO - 30 szt.
podkład 90x170 (taki na łóżko) - 1 szt.
podkład 60x60 (na łóżko, do przewijania) - 5 szt.
gaziki suche 5cmx5cm - 50 szt.
ceratka pod prześcieradło do łózeczka - 1 szt.
aspirator do noska - 1 szt.
szczotka do butelek i smoczka - 1 szt.
pojemnik na smoczek - 1 szt.
osłonki silikonowe na piersi BABYONO - 1 op. (2 szt.)
przewijak miekki - 1 szt.
pieluchy tetrowe - 15 szt.
octenisept
maltan
linomag
sól fizjologiczna

reklama
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To jest link do tego sprzedającego. Jedne rzeczy ma droższe, inne tańsze, ale suma sumarum i tak sie najbardziej opłaca u niego, bo ma tego sporo (praktycznie wszystko) no i jak paczka nie jest gabarytowa (czyli nie ma wanienki, ani materaca do łózeczka) to przesyłka kosztuje 13 zł. Niezależnie od zakupionych rzeczy.
Dodatkowo dodam, że wczoraj zamawiałam cos koło 23, a dzisiaj o 12 dostałam maila, że paczka już wysłana i nr przesyłki żebym mogła śledzić gdzie jest. Jutro będzie u mnie :-)

Do góry