reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

wpadłam akurat w środek dyskusji o kremach pupowych.
czyli po kąpieli i zmianie pieluszki co robię z ta dupką malucha? czym smaruję (jak nie ma odparzen)? tłustym kremem np. bambino? czy pudrem zasypuję? bo juz kręćka dostaję.....

ja planuje wycierać doooopke i ogonek chusteczka i na to pielucha nowa :-) jak się coś dzieje to sudokrem albo tormentiol i po sprawie :-) poprzednio tak czynilam i było ok, tzn nie było ogonka ale toaleta tak właśnie wyglądała. :-D

reklama
wpadłam akurat w środek dyskusji o kremach pupowych.
czyli po kąpieli i zmianie pieluszki co robię z ta dupką malucha? czym smaruję (jak nie ma odparzen)? tłustym kremem np. bambino? czy pudrem zasypuję? bo juz kręćka dostaję.....
wszystko zależy od ciebie i od tego czego chcesz używać.
Ja dupcie czyszczę watą + woda, osuszam i pudruje mąką ziemniaczaną.
Na chusteczki bym sie nie zdecydowała bo to bardzo zimne i nie przyjemne, zawiera chemie i chyba bym zbankrutowała na nich przy kupie co 2 godz:rofl2:

No właśnie chusteczek nie powinno się używać non stop. Najlepiej woda... Ja używałam chusteczek + sudocrem i nic się nie działo, ale teraz zamierzam to ograniczać (przynajmniej sudocrem, bo z chusteczkami to jednak strasznie wygodnie- zobaczymy na ile mi zapału wystarczy ;) ).

Ja używałam linomagu zielonego do codziennej toalety, a jak coś się działo z pupą to mieliśmy maść robioną ze szpitala, która działa cuda. Oczywiście miałam dziś jak byłam w szpitalu zapytać o skład tej maści i czy mogę taką zamówić normalnie na receptę w aptece ale skleroza i zapomniałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Jeśli chodzi o pudrowanie, to nam zdecydowanie przy problemach z odparzeniami odradzali, zalecali tylko jak najwięcej wietrzyć pupę i używać tłustej maści.

Ja to ogólnie zielona jestem w tym temacie:szok:aż strach pomyśleć co to będzie:-Dale myślę, że w praktyce każda z nas znajdzie dobre rozwiązanie do pupci swojego maleństwa:tak:
Zamówiłam dziś łóżeczko na allegro z całym wyposażeniem, już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie:rofl2:

Wstawiam listę moich zakupów dzisiejszych (swoją drogą przez neta robionych i to w całkiem fajnych cenach:tak:). Może się komuś przyda. Jak któraś zauważy brak ważnej rzeczy to meldujcie!

wkłady poporodowe HARTMANN - 15 szt.
majtki wielorazowe siatkowe - 4 szt.
wkładki laktacyjne CANPOL - 30szt.
wkładki laktacyjne BABYONO - 30 szt.
podkład 90x170 (taki na łóżko) - 1 szt.
podkład 60x60 (na łóżko, do przewijania) - 5 szt.
gaziki suche 5cmx5cm - 50 szt.
ceratka pod prześcieradło do łózeczka - 1 szt.
aspirator do noska - 1 szt.
szczotka do butelek i smoczka - 1 szt.
pojemnik na smoczek - 1 szt.
osłonki silikonowe na piersi BABYONO - 1 op. (2 szt.)
przewijak miekki - 1 szt.
pieluchy tetrowe - 15 szt.
octenisept
maltan
linomag
sól fizjologiczna

reklama
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To jest link do tego sprzedającego. Jedne rzeczy ma droższe, inne tańsze, ale suma sumarum i tak sie najbardziej opłaca u niego, bo ma tego sporo (praktycznie wszystko) no i jak paczka nie jest gabarytowa (czyli nie ma wanienki, ani materaca do łózeczka) to przesyłka kosztuje 13 zł. Niezależnie od zakupionych rzeczy.
Dodatkowo dodam, że wczoraj zamawiałam cos koło 23, a dzisiaj o 12 dostałam maila, że paczka już wysłana i nr przesyłki żebym mogła śledzić gdzie jest. Jutro będzie u mnie :-)

Do góry