reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Podczytuje podczytuje, a czasu nie mam napisać.. Nic nie jest tak jak powinno.. Chwalę się moją listą zakupową którą zrealizowałam wczoraj [ jest u mnie w mieście hurtownia dla dzieci Smykuś i tam wszystko kupiłam ], a więc:

1. Pampersy rozm. 1 2 x 43 sztuki (firma Pampers).
2. Chusteczki nawilżone 4 paczki z Pampersa + dwupak z Bobini.
3. Sudocrem (średnie opakowanie)
4. Linomag (do całego ciała).
5. Krem do buzi ( Hipp ).
6. Płyn do kąpania dla niemowląt 2w1 delikatny żel + szampon do włosów (Hipp).
7. Patyczki kosmetyczne dla noworodków.
8. Waciki jałowe suche.
9. 3 x smoczki + łańcuszek do smoczka.
10. 2 x butelka + zestaw do czyszczenia butelek.
11. Nożyczki do paznokci dla noworodków.
12. Gruszka do noska.
13. Wkłady poporodowe Bella 20 szt.
14. Majtki poporodowe wielorazowe - 2 szt.
15. Ceratka podszyta frotką (nie pamiętam rozmiaru ale duża).
16. Podkłady higieniczne 10 szt (40x60).
17. 2 x myjka do kąpieli.
18. Termos do butelek.
19. Dwa duże podkłady do łóżeczka/pod prześcieradło/na łózko takie ceratkowe duże z firmy Happy.
20. Przewijak usztywniany na łóżeczko.
21. Oliwka dla dzieci od pierwszego dnia życia (Hipp) - mam trochę obawy czy nie będzie uczulać ale w razie czego wykorzystam dla siebie bo jest świetna. Jako dziecko ja nie tolerowałam żadnych oliwek tylko ciekłą parafinę więc nastawiam się, że mała może być uczulona (odpukać) na wszystkie oliwki.

Zostawiłam w hurtowni 380 zł i jestem zadowolona bo większość rzeczy już mam.
Z listy pozostało mi jeszcze:

1. Termometr do mierzenia temperatury dla dzidziusia (bezdotykowy)
2. Koszule do karmienia
3. Proszek do prania ubranek noworodkowych bo ten co kupiłam już się kończy :)

To moje pierwsze dziecko, piewsza wyprawka i może część rzeczy niepotrzebna? Nie wiem :) ważne, że większość mam.. tak mi się przynajmniej wydaje.

Ostatnia edycja:
reklama
marta-l odnośnie Smykusia słyszałam same superlatywy więc pojechałam zadowolona z listą. Fakt faktem - ceny nie są najniższe i najkorzystniejsze ale to zależy też od tego co kto chce tak mi się wydaje :) odnośnie takich przedmiotów jak z firmy: AVENT czy TT to zestaw do karmienia na allegro TT 70 zł około AVENT 50 a w tej hurtowni AVENT 130.. to różnica ogromna. Ale np. przewijak kupiłam złotówkę taniej niż zapłaciłabym razem z przesyłką na allegro. Więc jedno się opłaca kupić tutaj, drugie na allegro, trzecie gdzieś indziej.. tak jest ze wszystkim :) Hurtownia rozczarowała mnie pod tym względem, że myślałam że będzie większy wybór tego wszystkiego, tak dobrze się reklamują w internecie, tyle słyszałam o nich dobrego.. no ale ile ludzi tyle opinii :) fakt faktem - ceny nie zachwycające ale zjadliwe :)

Podczytuje podczytuje, a czasu nie mam napisać.. Nic nie jest tak jak powinno.. Chwalę się moją listą zakupową którą zrealizowałam wczoraj [ jest u mnie w mieście hurtownia dla dzieci Smykuś i tam wszystko kupiłam ], a więc:

1. Pampersy rozm. 1 2 x 43 sztuki (firma Pampers).
2. Chusteczki nawilżone 4 paczki z Pampersa + dwupak z Bobini.
3. Sudocrem (średnie opakowanie)
4. Linomag (do całego ciała).
5. Krem do buzi ( Hipp ).
6. Płyn do kąpania dla niemowląt 2w1 delikatny żel + szampon do włosów (Hipp).
7. Patyczki kosmetyczne dla noworodków.
8. Waciki jałowe suche.
9. 3 x smoczki + łańcuszek do smoczka.
10. 2 x butelka + zestaw do czyszczenia butelek.
11. Nożyczki do paznokci dla noworodków.
12. Gruszka do noska.
13. Wkłady poporodowe Bella 20 szt.
14. Majtki poporodowe wielorazowe - 2 szt.
15. Ceratka podszyta frotką (nie pamiętam rozmiaru ale duża).
16. Podkłady higieniczne 10 szt (40x60).
17. 2 x myjka do kąpieli.
18. Termos do butelek.
19. Dwa duże podkłady do łóżeczka/pod prześcieradło/na łózko takie ceratkowe duże z firmy Happy.
20. Przewijak usztywniany na łóżeczko.
21. Oliwka dla dzieci od pierwszego dnia życia (Hipp) - mam trochę obawy czy nie będzie uczulać ale w razie czego wykorzystam dla siebie bo jest świetna. Jako dziecko ja nie tolerowałam żadnych oliwek tylko ciekłą parafinę więc nastawiam się, że mała może być uczulona (odpukać) na wszystkie oliwki.

Zostawiłam w hurtowni 380 zł i jestem zadowolona bo większość rzeczy już mam.
Z listy pozostało mi jeszcze:

1. Termometr do mierzenia temperatury dla dzidziusia (bezdotykowy)
2. Koszule do karmienia
3. Proszek do prania ubranek noworodkowych bo ten co kupiłam już się kończy :)

To moje pierwsze dziecko, piewsza wyprawka i może część rzeczy niepotrzebna? Nie wiem :) ważne, że większość mam.. tak mi się przynajmniej wydaje.
no zaszalałaś, ja mogę tylko podpowiedzieć że za mało majtej kupiłaś, 4-5 par to minimum bo musisz wziąść pod uwagę przecieki a w szpitalu to warunków do pranie nie będziesz miała:) i gruszka do nosa wg mnie się nie przyda

błękitna poszalałaś:-D

ja zrobiłam zakupy na allegro i za podobne zakupy zapłaciłam 290 zł u jednego sprzedawcy zamówiłam wanienkę, przewijak, wszystkie rodzaje pieluszek tetrowych i flanelowych, prześcieradła i jeszcze pare drobiazgów, teraz czekam na kuriera powinien dotrzeć do końca tyg.:tak:

już prawie wszystko mam jeszcze tylko drobiazgi zostały, a to tylko dzięki extra kasie na święta z pracy:-)

Błekitna mam tylko kilka wątpliwości do rozwiania :-p
Sudocremu masz zamiar używać do pielęgnacji pupy na co dzień? Z tego co wiem to środki z cynkiem bardzo wysuszają i używa się jej tylko przy odparzeniach.
Nie wiem czy Linomag nie jest za tłusty do całego ciała?
Nam babka na SR mówiła,że tak naprawdę nie każda skóra noworodkowa wymaga dodatkowego nawilżania. Zwłaszcza taka którą myjesz w płynie nawilżającym, z oliwka lub emolientem.
Co do oliwki to pamiętajcie,że jej zasada działania jest inna niż balsamu nawilżającego. Oliwka nie nawilża sama w sobie tylko zatrzymuje wodę w skórze. Dlatego używa się jej raczej na mokrą skórę i warto potem wytrzeć nadmiar.
To chyba tyle mi się przypomniało z ostatnich zajęć :-D

Wczoraj na zakupach nie mogłam się oprzeć... wiem, że miałąm już nic nie kupować, ale no... nie mogłam...

Załączniki

• 12122012440.jpg
    12122012440.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 56
  • 12122012441.jpg
    12122012441.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 55
  • 12122012442.jpg
    12122012442.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Do góry