reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
Agisan uwielbiam ciuszki z H&JM ! sliczne :-)

Poli plaszcze fajne tylko kupa kasy ! ja kupilam sobie kurtke za 60 zl (w auchan) na czas ciazy, szalu nie ma no zwykla czarna i w 9 mies. brzuch powinien sie zmiescic :-)

Cortina. Ja też najbardziej je lubię! Rozbrajają mnie totalnie. Ja mam na zimę kożuch od teściowej. Normalnie to na mnie wisi i już planowałam go jej oddać, jednak teraz powinien być idealny. Mam przynajmniej taka nadzieję ;))

dziewczyny a wy jak szukacie rzeczy dla siebie to zawsze patrzycie na typowo ciążowe?? bo ja nigdy :D tylko spodnie tak kupiłam, a cała reszta jak ma w nazwie ciążowa to jest od razu o wiele droższa. a zwykłe są równie fajne tylko odpowiedni krój i rozmiar dobrać i jest git :-D
kurtki bym drogiej nie kupiła bo to tylko na czas ciąży, potem moda się zmienia itd. hehe

Ja mam puchowy płaszczyk za 99 zł ponoszę go i potem nie dałabym 200-300 zł na coś na 3-4 m-ce.

Puki co mam luz jeszcze w kurtce i to jest plus dość małego brzuszka... mi tak cieplo,że pewnie i tak będe smigac w odpiętej tyle co do najbliższego sklepu... zima raczej wypraw długich nie będzie...

Z ciążowych ciuszków to jedynie spodnie kupiłam. Aaa, no i w majty rozmiar większe musiałam zainwestować i staniki ;)) Ale te specjalne dla karmiących to miałam tylko przy pierwszej córze. To odpinanie zapinanie - za dużo zamieszania, łatwiej z normalnym stanikiem - wystarczy rąbka uchylić i gotowe ;)

Ostatnia edycja:
Hej!

Mogę Wam polecić jedną rzecz, o której tu jeszcze chyba nikt nie wspominał - wkładka miś z gąbki do wanienki lub potem wanny. U nas sprawdziła się rewelacyjnie. Dzieciaczkowi na tym miękko i przyjemnie i malucha nie trzeba podtrzymywać, więc ręce wolne.

Oto część dzisiejszej dostawy:Zobacz załącznik 509445

Co do wkładki miś z gąbki, koleżanka mi mówiła, że jej pielęgniarka odradzała takiej gąbki, bo całe zarazki, które się zmywa z maluszka osadzają się na wkładce, a przecież nie wrzucisz jej potem do pralki, bo nic z niej nie zostanie.
Agisan śliczne ubranka. ta różowa czy bordowa bluzeczka, druga od lewej strony... Mam taką samą dla maluszka:-)

dziewczyny a wy jak szukacie rzeczy dla siebie to zawsze patrzycie na typowo ciążowe?? bo ja nigdy :D tylko spodnie tak kupiłam, a cała reszta jak ma w nazwie ciążowa to jest od razu o wiele droższa. a zwykłe są równie fajne tylko odpowiedni krój i rozmiar dobrać i jest git :-D
kurtki bym drogiej nie kupiła bo to tylko na czas ciąży, potem moda się zmienia itd. hehe

Ja kurtki ciążowej na pewno nie będę kupować, nie opłaca się na jedną zimę. Koleżanka też była w ciąży w zimę i od niej kurtkę dostanę. A widzisz Gosiu, co to za polityka, zamiast zrobić dla ciężarnych jakąś ulgę czy rabat, to jeszcze więcej trzeba zapłacić za rzecz, która jest typowo ciążowa:eek::confused:

Zanetka. Hmm, pewnie racja. My jednak myliśmy maluchy pod bieżącą wodą w wannie korzystając z prysznica , więc ten kontakt z wszelką zarazą pewnie nie był zbyt wielki, bo woda spływała dalej. Gąbkę przelewaliśmy wrzątkiem i w miarę często zmienialiśmy. Z wanienki korzystaliśmy pierwszy tydzień kiedy trzeba było kąpać w nadmanganianie. Tak po prostu było nam wygodniej logistycznie - w przeciwnym razie zostało nam korzystanie z wanienki na stole w ... kuchni. Tak czy inaczej myślę, że teraz też będziemy się posiłkować gąbką - chyba, że małej nie będzie się takie kąpanie podobało...

reklama
Ja z ciążowych ciuchów mam jedynie spodnie z panelem. Dokupić musiałam też stanik, no ale to logiczne :-) pewnie niedługo przyjdzie mi zakupić kolejny. Kurtki zimowej też nie zamierzam kupować. Mam polarowy płaszczyk, w który się mieszczę jak na razie, a że to polar to można go troszkę naddać. Mam jeszcze swój stary płaszcz, ale muszę zobaczyć czy się w niego wtłocze :-D

Do góry