reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Co do pampersów ja bym podzieliła cene przez ilość sztuk w opakowaniu i porównała jak wychodzą cenowo bo średnio 8 dziennie x 30 dni to 320 peluch i dajmy na to róznica na sztuce 10 groszy to daje juz 32 zł w plecy albo do przodu a to już n cosik jest

Martusionek zakupiła 108 sztuk za 53 zl co daje 0,49 gr za sztukę i jak dla mnie to mega taniocha.

Marta kupowała 80 sztuk za 40 zł więc cena podobna 0,50 gr sztuka.

W Smyku 2 Pampers 108 sztuk są za 54,99 0,51 gr sztuka prędzej były za 59,99 0,55 gr sztuka więc teraz dość tanio jak ktoś ma blisko do Smyka.

Ostatnia edycja:
reklama
oj dziewczyny zazdroszczę zakupów! ja muszę poczekać z tymi szaleństwami (jak dobrze pójdzie) do grudnia.... na razie jeden komplecik z h&m nam się udało kupić :) no i skarpetki ktore już pare miesięcy temu kupiłam ;) mąż jak zobaczył na koszulce napis 'daddy's little hero' od razu powiedział że bierzemy :) i taką mamy pamiatkę z naszego wyjazdu :p

Hej!

No szaleństwo widzę na całego. Zakupy macie super. Co do listy - ja póki co nie mam i na razie robić nie będę. Z "większych" rzeczy na pewno potrzebny będzie przewijak, bujaczek i rogal do karmienia. Przy dziewczynkach nie miałam tego wynalazku, ale z moim kręgosłupem się pogorszyło w międzyczasie i myślę, że takie wsparcie przy karmieniu mi się przyda.
Mogę Wam polecić jedną rzecz, o której tu jeszcze chyba nikt nie wspominał - wkładka miś z gąbki do wanienki lub potem wanny. U nas sprawdziła się rewelacyjnie. Dzieciaczkowi na tym miękko i przyjemnie i malucha nie trzeba podtrzymywać, więc ręce wolne.

Oto część dzisiejszej dostawy: IMAG0172.jpg
Cieszę się na ten kombinezon malutki, będzie w czym dzidziolinę przewieźć ze szpitala i ma taki fajny patent, że można osłonić albo zasłonić całkowicie rączki i nóżki.

Co do pieluch, jak młodsza już podrosła odkryłam fajne pieluchy firmowe Carrefour. Były znacznie tańsze niż Pampersy, a też gatunkowe nie najgorsze. Nie wiem jak się sprawdzaja przy noworodkach, ale może warto spróbować. Muszę sprawdzić cenę przy okazji.

Ostatnia edycja:
dziewczyny napatrzeć się nie mogę na te wasze zakupy:-Dwszystko piękne aż mi się mordka śmieje:-) ja w niedzielę wybieram się na zakupy z mamą, może coś znajdę przypadkiem to też się pochwalę:-)

Nosalek. Babeczka w sklepie zapewniała mnie, że z tych które ma na stanie to ten się najlepiej sprzedaje. Pytałam o katarek czy fridę, to mówiła że ten jest zupełnie taki sam i że one wszystkie spełniają swoją funkcję i na pewno będę zadowolona. Zobaczymy jak będzie w użyciu się miał, ale wygląda pożądnie

na pewno nie taki jak katerek, bo katerek nie ciągnie się ustami tylko odkurzaczem:)
nie widziałam tego wcześniej, ale pewnie będzie funkcjonował tak jak frida a więc przy porządnym katarze będzie bardzo ciężko oczyścić nosek, ale zobaczycie w praktyce;-)

reklama
co do pampersów to wiem dla dziewczyn w Wawy i oolic, że na tej Marywilskiej są mega tanie (w sobote się dowiedziałam), jak sprawdzę cenę to podam, ale znajomej brat jedzie przez całą Wawę bo mu się i tak opłaca kupić!!

Do góry