reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Co do pampersów ja bym podzieliła cene przez ilość sztuk w opakowaniu i porównała jak wychodzą cenowo bo średnio 8 dziennie x 30 dni to 320 peluch i dajmy na to róznica na sztuce 10 groszy to daje juz 32 zł w plecy albo do przodu a to już n cosik jest

Martusionek zakupiła 108 sztuk za 53 zl co daje 0,49 gr za sztukę i jak dla mnie to mega taniocha.

Marta kupowała 80 sztuk za 40 zł więc cena podobna 0,50 gr sztuka.

W Smyku 2 Pampers 108 sztuk są za 54,99 0,51 gr sztuka prędzej były za 59,99 0,55 gr sztuka więc teraz dość tanio jak ktoś ma blisko do Smyka.

Ostatnia edycja:
reklama
oj dziewczyny zazdroszczę zakupów! ja muszę poczekać z tymi szaleństwami (jak dobrze pójdzie) do grudnia.... na razie jeden komplecik z h&m nam się udało kupić :) no i skarpetki ktore już pare miesięcy temu kupiłam ;) mąż jak zobaczył na koszulce napis 'daddy's little hero' od razu powiedział że bierzemy :) i taką mamy pamiatkę z naszego wyjazdu :p

Hej!

No szaleństwo widzę na całego. Zakupy macie super. Co do listy - ja póki co nie mam i na razie robić nie będę. Z "większych" rzeczy na pewno potrzebny będzie przewijak, bujaczek i rogal do karmienia. Przy dziewczynkach nie miałam tego wynalazku, ale z moim kręgosłupem się pogorszyło w międzyczasie i myślę, że takie wsparcie przy karmieniu mi się przyda.
Mogę Wam polecić jedną rzecz, o której tu jeszcze chyba nikt nie wspominał - wkładka miś z gąbki do wanienki lub potem wanny. U nas sprawdziła się rewelacyjnie. Dzieciaczkowi na tym miękko i przyjemnie i malucha nie trzeba podtrzymywać, więc ręce wolne.

Oto część dzisiejszej dostawy: IMAG0172.jpg
Cieszę się na ten kombinezon malutki, będzie w czym dzidziolinę przewieźć ze szpitala i ma taki fajny patent, że można osłonić albo zasłonić całkowicie rączki i nóżki.

Co do pieluch, jak młodsza już podrosła odkryłam fajne pieluchy firmowe Carrefour. Były znacznie tańsze niż Pampersy, a też gatunkowe nie najgorsze. Nie wiem jak się sprawdzaja przy noworodkach, ale może warto spróbować. Muszę sprawdzić cenę przy okazji.

Ostatnia edycja:
dziewczyny napatrzeć się nie mogę na te wasze zakupy:-Dwszystko piękne aż mi się mordka śmieje:-) ja w niedzielę wybieram się na zakupy z mamą, może coś znajdę przypadkiem to też się pochwalę:-)

Nosalek. Babeczka w sklepie zapewniała mnie, że z tych które ma na stanie to ten się najlepiej sprzedaje. Pytałam o katarek czy fridę, to mówiła że ten jest zupełnie taki sam i że one wszystkie spełniają swoją funkcję i na pewno będę zadowolona. Zobaczymy jak będzie w użyciu się miał, ale wygląda pożądnie

na pewno nie taki jak katerek, bo katerek nie ciągnie się ustami tylko odkurzaczem:)
nie widziałam tego wcześniej, ale pewnie będzie funkcjonował tak jak frida a więc przy porządnym katarze będzie bardzo ciężko oczyścić nosek, ale zobaczycie w praktyce;-)

reklama
co do pampersów to wiem dla dziewczyn w Wawy i oolic, że na tej Marywilskiej są mega tanie (w sobote się dowiedziałam), jak sprawdzę cenę to podam, ale znajomej brat jedzie przez całą Wawę bo mu się i tak opłaca kupić!!

Do góry