reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Oj jestem temat prania nie pootrafie tego przemilczeć :/ denerwuje mnie to jak mamy piorą ubrania dorosłych z ubrankami dziecka moja wiktoria ma AZS i lekarz nam powiedział ,że dziecko ma niedojrzałą skóre do proszków takich dla dorosłych i nie powinno się mieszać ubrań dziecięcych z ubraniami dorosłych bo to nie higieniczne od tego właśnie dzieci się uczulają najbardziej :(
poczytajcie troche o alergiach albo o pielegnacji noworodka głupi kaftanik dla takiego dziecka musi być z bawełny ,a nasze ubrania są z różnych materiałów i barwników które uczulają :/ nie chce być przemądrzała ale nie chce ,żeby ktoś dziecku krzywde zrobił a później po lekarzach jeździł :)
a nam pediatra -alergolog mówiła żeby absolutnie nie przesadzać i nie chronić dziecka przed bakteriami bo to właśnie to w przeważającej liczbie przypadków jest główną przyczyną alergii.

reklama
Poli pochwal się:))

To moje wczorajsze zdobycze DSC04454.jpgDSC04457.jpg
do tego są jeszcze zwykłe czerwone skarpetki w główki reniferków, typowo świąteczne, kupione bo Bella też miała takie jako pierwsze:))

reklama
Bella ciuszki fajne, szczególnie ta misiowa jasna bluza:) super

jej ja to prasuje wszysto co sie tylko uprasować da. Nie wyobrażam sobie inaczej, a co dopiero małe ubranka? jak załozyć takie wygniecione? To nieestetycznie wygląda:(

Wiadomo, ze nie ma co przesadzać ze sterylnością w chowaniu dziecka- więc jak dla mnie pranie to osobno tak do około roku, ale już np żadnych sterylizatorów czy nawilżaczy nie będę używała

Do góry