reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

my mamy pokoik koła sypialni dla dzidzi. pomalowany i panele położone i na tym koniec:-D chce tam dziecko przeprowadzic koło roku. a tak łozeczko stanie obok naszego. też sobie nie wyobrazam latac po pokojach jak tylko dziecko zakwili. wydaje mi się że tak łatwiej bedzie a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy

BELLA bardzo ładne body. takiego jeszcze nie widziałam
ZANETKA no to zaszalałas. te różowe cuda sa śliczne. zawsze bardziej mi się podobały ubranka dla dziewczynek i jest też większy wybór

reklama
my młodą przenieśliśmy do wlasnego pokoju jak miała ok 6 miesięcy, a zrobiliśmy to dlatego że mieliśmy wrażenie ze jak się budzi w nocy i nas widzi to zaczyna się masakra, chce do nas i nie chce już spać, od kąd się przenieśliśmy śpi dużo ładniej:tak:

Dziewczyny, bardzo ubolewam nad tym, że nasza dzidzia nie będzie mieć swojego pokoju. Metraż naszego m na to nie pozwala. Postawimy łóżeczko koło naszego łózka w sypialni, a rustykalna komoda na ciuszki będzie stać w salonie. Łóżeczko kupujemy koniecznie z szufladą na dole i organizerem z boku.:tak:
Barzdo liczę, że do 3 roku życia dzidzi zmienimy mieszkanie na większe lub zaczniemy budowę.

nasz metraż też nie pozwala na zbyt wiele, dlatego zostawiliśmy młodej naszą sypialnie a sami przenieśliśmy się do salonu i śpimy na małej niewygodnej wersalce-ale co zrobić:(

Ostatnia edycja:
Antoś poszedł do swojego pokoju spać jak zaczęliśmy się starać o drugie dziecko czyli miał wtedy dwa latka. Bo nie chciałam żeby pojawienie sie drugiego dziecka kojarzyło mu się z wygnaniem. Bardzo długo go karmiłam bo miał 14 miesięcy gdy przestałam więc wolałam mieć go w tym samym pokoju bo budził się na jedzonko :) a później jeszcze 6 miesięcy zwlekaliśmy bo chcieliśmy żeby dostał nowy pokój już z nowym łóżeczkiem dla starszaków a niestety do dwóch lat potrafił w śnie usiąść i się przewrócić więc wydawało mi się że spadnie z łóżka bez szczebelków co się zdarza i teraz gdy ma 4 lata. A takie Antoś ma łóżko BABY BEDS Łóżka Łóżko KEVIN 2 180 x 80 PROM (2590812544) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. model z takim autkiem na pomarańczowym tle, bo sam wybierał.

poli kochana nie ubolewaj tak bardzo nad brakiem pokoiku, bo tak naprawdę nasze maluszki nie są w stanie docenić własnego pokoju przez wiele wiele miesięcy;-) wydaje mi się, że to bardziej mamy chcą zaspokoić swoją potrzebę urządzania:-D piękny pokój, mebelki, dodatki itp. Może rzeczywiście do momentu jak dzidzia podrośnie, Wasza sytuacja się troszkę zmieni, będziesz już wiedziała co maluszkowi się podoba, co lubi i pod tym kątem urządzicie pokój dziecięcy:-) My też długo spaliśmy z dziewczynkami w 1 pokoju, a swój własny mają od niedawna. Za to jak cudnie było usłyszeć od Haneczki, że dziękuję nam za piękny pokój:tak: choć wcale jakiś super nie jest, bo robiony raczej tanim kosztem i bez drogich mebli dziecięcych bo nie było na to pieniędzy:baffled:
teraz łóżeczko dzidziusia stanie w naszej sypialni:tak:

Deizzi śliczne te łóżeczka dziecięce:tak:

wydaje mi się, że to bardziej mamy chcą zaspokoić swoją potrzebę urządzania:-D
wyjęłaś mi to z ust hehe dokładnie to chcialam napisać. dlatego my pokój małemu robimy dopiero teraz - jeszcze może nie umie podziękować, ale już jest kumaty i wie, że lubi auta itp. potrafi trochę już pokazać co mu się podoba i z tego jest frajda, a takie urządzanie dla noworodka to co to dziecko z tego ma? nic. ani tego nie pamięta, ani nie ma rodziców blisko... dlatego ja bym się zupełnie nie przejmowała, że dziecko nie ma pokoiku bo po urodzeniu to będzie dla tego malca najmniej ważne

my teraz skusiliśmy się na takie łóżko dla tosi ŁÓŻKO TAPCZANIK MAX SZUFLADY 160 X 80 BIAŁE RÓŻ (2604794641) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . myślałam nad tymi malowanymi ale ja chcę żeby miała łóżko na dłużej (planuję do 10 r.ż.) a obserwując siostrzeńca to co roku ma inne fascynacje i do roku mu się coś innego podoba, a takie łóżko jak dla mnie jest ładne i będzie dziewczyncze pasowało i chyba się podobało :) (wybraliśmy kolor biało -różowy)

Widzę, że kolejne zdobycze ciuszkowe pojawiły się w szafach lutówek ;-)

My nie mamy póki co zbyt dużego wyboru, w którym pokoju umieścimy Maluszka, bo dysponujemy aż jednym ;-) Ostatnio tak myśleliśmy, zeby nie wstawiać drugiego łóżeczka, tylko - Miki na roztawianym na noc materacyku będzie spał, a a młodsze dziecko w łóżeczku, które teraz zajmuje Mikołaj. Pewnie co niektóra z Was pomyśli, że wyrodni rodzice jesteśmy, że chcemy starszaka na 'podłodze' kłaść a łóżeczko będzie dla 'nowego' dziecka. My obecnie mamy na stanie dwa łóżeczka, gorzej jest z miejscem, żeby to drugie wstawić :baffled: A Miki i tak prawie co noc schodzi (nie spada, tylko schodzi) z łóżeczka i kładzie się na gołej podłodze. Dlatego wpadliśmy na pomysł z tym materacykiem (takim samym jak ma w łóżeczku, nie myślcie, że chodzi nam o materac dmuuchany ;-)).
Wiosną to zapewne jeszcze nie ale może latem uda się nam przenieść na większy metraż...

Deizzi, kasiadz - fajne te Wasze łóżeczka dla starszaków :tak:
My jak będziemy urządzać pokój Mikołaja musimy przyjrzeć się łóżku mojej bratanicy - miała takie drewniane, sosnowe, lakierowane. Myślę, że możanby je zeszlifować, pomalować jakąś cimniejszą bejcą i chyba dla chłoapka będzie OK :tak:

Ostatnia edycja:
My też nie mamy wyboru, mamy 2 pokoje i póki co dziecko będzie z nami w sypialni a w przyszłości przeniesiemy się do salonu a dziecku urządzimy pokoik.

byłam poogladać wczoraj mebelki.
Są przesliczne, ale drogie :(
chciałabym juz urządzić p0okoik dla Syneczka, bardzo ciesze się że mamy teraz takie mieszkanko, gdzie maluch będzie miał swój pokoik. Chociaz wiem, że czasami nie ma wyboru i dziecko z koniecznosci musi spać z rodzicami. Też się zastanawiałam, czy na początek nie wstawić tylko łózeczka do naszej sypialni. Musze jeszcze nad tym pomysleć.....

W tym pokoiku przeznaczonym dla dziecka stoi teraz witrynka-biblioteczka z książkami. bardzo ją lubię, podoba mi się jako mebel i zupełnie nie wiem co z nią zrobić. Bo jak maluch wjedzie- to trzeba się tego pozbyć :(
A druga sprawa to kanapa-sofa. Wyniesiona do dziecinnego z salonu (bo do salonu mamy nową). I tez problem. Bo sofka jest w dobrym stanie, ładna, ale jednak juz uzywana- więc szkoda ją sprzedać za grosze, oddać rodzinie nie bardzo mamy komu....i tak stoi.

A ja juz bym chciała tam dziecinny pokoik robić! :tak:

My się zaraz zabieramy za remont pokoiku. Chcemy podłogę zmienić i wymalować póki jeszcze ciepło. Też mamy małą kanapę i ona jak najbardziej zostaje- z pewnością się tam przyda a zawadzać na pewno nie będzie.

reklama
nasza corka ma pokoj na poddaszu, same skosy i nie wiem jak my tam kiedy swoje dzieci zagospodarujemy ;)
poki co jest typowo dziewczynkowy :)
Foto-KJGU636K.jpg

Do góry