reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

my będziemy robili teraz pokoik dziecinny z naszej sypialni dla antosi, my od kilku miesięcy mieszkamy już w salonie a ona rządzi w sypialni, teraz kupimy jej jakąś komodę, łóżko wczoraj zamówiliśmy, jeszcze chcę na ścianę miarkę wzrostu i jakieś obrazki tego typu: jedyna taka MIARKA WZROSTU POKOJ MARZEN (2581219400) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
TABLICZKA DEKORACJA POKOJU 3D LITERKI IMIĘ (2579108991) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
DREWNIANA KOLOROWA MIARKA WZROSTU DLA DZIECI IMIE (2574918407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i planujemy zostawić tam miejsce na łóżeczko maleństwa.
pokoju nie malujemy (jest w kolorze różowo-niebieskim-pastelowe kolory) nie chcemy za bardzo inwestować bo budujemy dom, jeszcze kilka lat będziemy budowali ale mimo wszystko już w mieszkanie nie chce nam się inwestować, a mebelki zawsze można zabrać.
Maleństwo przez pierwsze miesiące (planuję 3) będzie spało z nami w salonie, tzn w swoim łóżeczku, nie dopuszczam do spania dziecka w naszym łóżku, a potem dostanie przeniesione do pokoju Antosi.
To tyle z naszych planów:)

reklama
to i ja się pochwalę, kupiłam miesiąc temu ponad jak tylko sie dowiedziałam, że dziewczynka:)) jest słodki bo lekko posypany brokatem hehe
mam tylko to z ubranek jak narazie hehe
DSC04419.jpg

Bella cudeńko:)

Co do pokoiku dla malca to u nas przez pierwszy rok będzie dzieć musiał być z nami w sypialni- urządzimy tam dla niego taki dziecięcy kącik a w przyszłym roku będziemy zabierali się za urządzanie swojego mieszkania na poddaszu i tam będzie miało swój pokoik. Mebli typowo dziecięcych narazie nie bede kupowała- jak już pisałam kiedyś w sypialni mam szafe i komode i to bedzie na rzeczy malca a reszta rzeczy naszych znajdzie miejsce w garderobie.

Bela bodziak slodki :)

ja planuje kacik Malego u nas w pokoju, napewno nie bede latac ;)
Corka ma pokoj na poddaszu i tam malego pozniej przeprowadze ale to daleka przyszlos :)

byłam poogladać wczoraj mebelki.
Są przesliczne, ale drogie :(
chciałabym juz urządzić p0okoik dla Syneczka, bardzo ciesze się że mamy teraz takie mieszkanko, gdzie maluch będzie miał swój pokoik. Chociaz wiem, że czasami nie ma wyboru i dziecko z koniecznosci musi spać z rodzicami. Też się zastanawiałam, czy na początek nie wstawić tylko łózeczka do naszej sypialni. Musze jeszcze nad tym pomysleć.....

W tym pokoiku przeznaczonym dla dziecka stoi teraz witrynka-biblioteczka z książkami. bardzo ją lubię, podoba mi się jako mebel i zupełnie nie wiem co z nią zrobić. Bo jak maluch wjedzie- to trzeba się tego pozbyć :(
A druga sprawa to kanapa-sofa. Wyniesiona do dziecinnego z salonu (bo do salonu mamy nową). I tez problem. Bo sofka jest w dobrym stanie, ładna, ale jednak juz uzywana- więc szkoda ją sprzedać za grosze, oddać rodzinie nie bardzo mamy komu....i tak stoi.

A ja juz bym chciała tam dziecinny pokoik robić! :tak:

martuszka u nas dziecko będzie spało z nami w sypialni z wyboru, a nie konieczności bo dla mnie to podstawa na początku :) ale o tym już pisałam hehe my mamy na górze 3 sypialnie więc na starcie mogłoby mieć maleństwo swój pokój bo my mamy jeden pokój, Miki drugi i 3 czeka. no ale nie chcemy. z czasem zrobimy coś fajnego, ale na dzień dobry to będzie u nas - tak jak Miki

zanetka wow jak różowo :)

Właśnie rozmawiałam z moją teściową na Skypie (pracuje w Niemczech) i pokazywał mi co nakupowała dla naszego maluszka :-) Mówi, że strasznie jej się podoba kupowanie takich drobiazgów i ma zamiar jeszcze coś dokupić a dokładnie kombinezonik na zimę :-)

Żanetka nakupowałaś śliczności. Ta twoja córcia będzie jak lalunia :-)

byłam poogladać wczoraj mebelki.
Są przesliczne, ale drogie :(
chciałabym juz urządzić p0okoik dla Syneczka, bardzo ciesze się że mamy teraz takie mieszkanko, gdzie maluch będzie miał swój pokoik. Chociaz wiem, że czasami nie ma wyboru i dziecko z koniecznosci musi spać z rodzicami. Też się zastanawiałam, czy na początek nie wstawić tylko łózeczka do naszej sypialni. Musze jeszcze nad tym pomysleć.....

W tym pokoiku przeznaczonym dla dziecka stoi teraz witrynka-biblioteczka z książkami. bardzo ją lubię, podoba mi się jako mebel i zupełnie nie wiem co z nią zrobić. Bo jak maluch wjedzie- to trzeba się tego pozbyć :(
A druga sprawa to kanapa-sofa. Wyniesiona do dziecinnego z salonu (bo do salonu mamy nową). I tez problem. Bo sofka jest w dobrym stanie, ładna, ale jednak juz uzywana- więc szkoda ją sprzedać za grosze, oddać rodzinie nie bardzo mamy komu....i tak stoi.

A ja juz bym chciała tam dziecinny pokoik robić! :tak:

kochana! myślę,że ta kanapa spokojnie w dziecięcym nie zawadzi a może się przydać nawet w zabawie albo jak będą goście :)

reklama
Dziewczyny, bardzo ubolewam nad tym, że nasza dzidzia nie będzie mieć swojego pokoju. Metraż naszego m na to nie pozwala. Postawimy łóżeczko koło naszego łózka w sypialni, a rustykalna komoda na ciuszki będzie stać w salonie. Łóżeczko kupujemy koniecznie z szufladą na dole i organizerem z boku.:tak:
Barzdo liczę, że do 3 roku życia dzidzi zmienimy mieszkanie na większe lub zaczniemy budowę.

Do góry