reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
Gosia to tak jak większość maleństw stąd zakładane skarpetki, ktore trudniej zdjąć.

Ja wolę takie wywijane rekawki, na rączki i po problemie... kilka takich pajacy na 56-62 kupię a potem to już pazurki nie są tak ostre a i ruchy bardziej skoordynowane więc już minie era podrapanych buziolków

U nas też niedrapki test oblaly, głównie dlatego że ja nie potrafilam ich założyć hehe Bella. Byla bez i się nie drapala, na dwór zakadalam uwaga Ania skarpeteczki hehehe miała specjalną parę:) u nas się sprawdziły:)

Ania no i muszę cię zawieźć - era podrapanych buziolków nie minęła do dzisiaj :-D mlody pomimo obcinanych pazurków i całkiem skoordynowanych ruchów co rusz budzi się z podrapanym dzióbem :-D

CORTINA ale zrobiłaś super wielkie zakupy:-D piekne te ubranka. ja czekam, aż bateria się naładuje i też wstawie moje zdobycze. a co do Antka to jest slodki!!! ale masz ślicznego syneczka!

CORTINA sorki za pomyłkę:zawstydzona/y: śliczny zakup zrobiłas. przyda się jak nic

DEIZZI tak wiec zwracam honor i Tobie gratuluję uroczego Antka!:* sorki za pomylkę:-D

Dziękuje bardzo :) teraz ma już 4 latka jak to szybko przeleciało....

ANia ja niedrapek nawet nie kupuje. u nas się nie sprawdziły w ogóle bo nie minęła minuta, a młody już ich na rękach nie miał :-D

U nas też się nie sprawdziły i nie kupuje...

Bardzo ładny śpiworek. Po prostu śliczny.

Swoją drogą przeglądałam zdjęcia i krajobraz taki lekko zimowo/wiosenny patrzę na datę połowa marca a mój synek mający 4 miesiące właśnie w tej czapeczce o których ostatnio dyskusje prowadziłyście że nie korzystałyście z nich a tu listopadowy dzidziuś korzystał :) na dworze i w bluzie i jeansach. Tak więc ja nastawiam się na ciepły marzec i kupię śpiworek w rozmiarze 56. Posłuży na pewno na tą końcówkę lutego i marzec. A kwiecień juz cieplutki więc wystarczy kurteczka i kocyk na nóżki. :)

Ale wam się zaszalało ;)
co do kombinezonu to polecam kupić na 0-3miesiące nie wiem ile to centymetrów ale coś koło 60 ja Wiki rodziłam w listopadzie więc kupywałam większy akurat tu była straszna zima więc zdał egzamin :)
a później kupiłam dopiero kurteczke z odpinanym ocieplaczem ,żeby na wiosne też była :)
co do czapeczek w domu to nie jestem przekonana po co przepacać dziecko wystarczy ,że ma czapke na dworzu albo w samochodzie ewentualnie jak wietrzymy mieszkanie to można założyć cieniutką czapeczke :)

super rzeczy kupujecie;) aż sama bym się wybrała na zakupy:-D macie dryg do wyszukiwania okazji:tak: ja jeszcze czekam bo mąz ostatnio widział to co nam szykuje bratowa z siostrą i podobno jest tego dużo... ale nie obywam sie bez wizyt w sklepach dziecięcych przy każdej okazji:-)

Ania no i muszę cię zawieźć - era podrapanych buziolków nie minęła do dzisiaj :-D mlody pomimo obcinanych pazurków i całkiem skoordynowanych ruchów co rusz budzi się z podrapanym dzióbem :-D

To masz drapaczka he he

Co do kombinezonu ja tam zakupię 56-62 grubszy i 62 polarkowy i do tego ciepły śpiworek bo nie wiadomo jak w marcu będzie... jakoś się dopasujemy do pogodzinki...

Co do czapuni w domu ja mowię NIE

Owszem cieńka bawełniana tak na 30 min po kąpieli aż się główka ugrzeje, ale potem już po co?

Nie ma co dzieci przegrzewać...

eve19 te rozmiarówki na wyspach to 0-3 miesiące to jest 62, newborn to jest 56, a ten early to 52 :-) tego ostatniego nie tykam w ogóle, ale na newborn trochę rzeczy mam. choć kombinezon do małego mieliśmy właśnie 0-3 (62) i był idealny. wiadomo - jeszcze jakiś pajacyk pod to itp. ale rodziłam w grudniu w Pl, a teraz koniec lutego na wyspach to już się raczej nie przyda :-D

Ania czapeczkom w domu też mówię nie.... ja to w ogóle dla niektórych matka hardkorowa bo moje dziecko od urodzenia aż do dzisiaj jako piżamkę ma body z krótkim rękawem - czy to wiosna, czy zima. jak tylko bym mu cokolwiek innego ubrała do spania to bunt i brak snu :-D o wiele częściej chorują dzieci przegrzane niż te wychowane w lekkim chłodku (nie mylić z wychłodzeniem :-))

Ostatnia edycja:
reklama
ORCHIDEA rękawiczki są cudaśne!

co do kombinezonów to sama się zastanawialam i mam taki zakupiony na 56 i więcej nie będę. w marcu wyjdziemy parę razy i po zimie będzie. kupilam za to polarową kurteczkę i myślę o jakiś właśnie polarowych pajacach czy coś w tym stylu. mam nadzieję że sie nie pomylę i nie bede musiala gonic męża po sklepach:-D
za Waszą radą kupuje i ciuszki 56 i 62 i uwaga uwaga! znalazlam rozmiar 58:tak: w wolnej chwili zdjęcia zrobie bo coś ostatnio mi schodzi:-D

Do góry