reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
Dziewczyny widzicie tego slicznego mopsa na reklamie h&m na górze hehe nie mój ale slodziak;)

Ubranka superowe Cortina,Smoniczka ja też uwielbiam z tesco ciuszki;))
Co do kombinezomu pierwszy Belli kupiłam na 62 ale jak się urodziła ( połowa lutego) to mama szybko pobiegła kupić 56 bo Iza tylko 50 cm miała. Ja te droższe ubranka będę kupować bliżej porodu raz że środek zimy wiec już przeceny a dwa że można oszacować dokladniejsza wagę a co za tym idzie wzrost. Takie moje zdanie:)

Bella madrze prawi !
trzeba czekac min do grudnia bo wtedy przeceniaja zimowe kombinezony no i tez bedziemy wiedzialy blizej konca kto urodzi wielkokuda a kto calineczke/calineczka ;)

68 to z pewnością będzie za duże chyba że urodzisz dziecko wielkoluda a to się aż tak często nie zdarza, częściej rodzą się ciężkie dzieci niż długie

Pamietam jak Iza miała na sobie kombinezon 56 na to ten 62 i spiworek i wcale spocona nie byla, nie miala chyba grama tluszczyku hehe a pod koniec grudnia jej szacowana waga wychodzila ponad 3,5 kg a wzrost coś ok 58 cm ... Nawet jak ten jeden zakup zrobi mezus to co niech się chłopak cieszy hehe
Ja to myślałam nawet żeby męża albo mamę wysłać jak już dzidzia się urodzi, zawsze te dwie doby się leży a i w dobie dzisiejszych komórek fotki przed zakupem można przesłać:)

ja dziecka nie ubierałam zbyt grubo, może z tydzień największych mrozów młoda była ubierana w kombinezon+śpieorek, a tak to sam kombinezon a w marcu kurteczka polarowa a na nóżki kocyk:)
dużo zależy od tego jak długa i zimna będzie zima:tak:

Z tym kombinezonem to Bella ma rację. W styczniu już powinny być przeceny :) wczoraj gadałam z teściową i powiedziała że u niej wszystkie dzieci były do 3kg i ok 55-58cm (ma ich czwórkę). Mi się wydawało że mówiła kiedyś że były wielkie. Za to teść mój urodził się ponad 6kg i wyglądał jak półroczne niemowlę :szok: Ja byłam 2750 i 53cm a mój brat malutki i chudziutki bo wcześniak.Mój tata coś ponad 4,5kg a mama chyba była mała. Więc nie zapowiada się u mnie wielkie dziecko ;-)

reklama
A ja wczoraj jak przyniosłam te cztery bodziaki to sobie uświadomiłam, że ja nie mam gdzie tego chować i będę musiała jakieś przemeblowanie w szafkach zrobić. Cały czas się zastanawiam jak my się pomieścimy.

Do góry