reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
jeśli chodzi o smoczek, to niestety moja córa go nie chciała, teraz czasami używa go podczas zabawy i niestety nauczyła się ssać kciuka, rozmawiałam z logopedom i ponoć problemu ze zgryzem nie będzie po kciuka ssa tylko przy zasypianiu i gdy się rozplacze, ale myśle że będzie problem z oduczeniem, już próbowałam i poniosłam klęskę

jeśli chodzi o pieluszki wielorazowe to też myślałam o tych majteczkach ale dopiero gdy będziemy mieli problemy z nauką nocnikowania, teraz lecimy na pamperach, tym bardziej że czasami się zdarza że i jednorazówka nie podoła na 3 godzinnym spacerze tak jak dzisiaj np, a co dopiero wielorazówka która z pewnością jest jednak mniej chłonna niż jednorazówka

aga przykra sprawa...
mi też było ciężko po porodzie, nie dawałam rady psychicznie i do tego nie było czasu nawet na kąpiel i wiecznie brudna, zarzygana, śmierdząca.... ale na szczęście do depresji nie doszło choć myśli były różne. Teraz gdy jestem w ciąży i mam ciężki dzień, gdy mam wrażenie że w dodatku mnie nikt nie rozumie też mam niestety rożne myśli:(

Ja tez zalicyzlam depresje pomimo to ze mialam dziecko idealne, starszne to jest i bardzo bym nie chciala powtorki ... :*

Aga przykro mi z powodu mamy Twojej :(

Aga bardzo mi przykro;**
Anioleczek, nie jest to droga prZez mękę, ale uslana różami też nie jest.
Mnie dobija czasem niezrozumienie partnerów i otoczenia dla młodych mam i ciężarnych tzn. To że nie widzi się ich obciążenia psychicznego.
Bo nie da się urodzić i wychować dziecka bez rezygnacji z siebie w jakimś stopniu, a to takie proste nie jest mimo wszystko, szczególnie kiedy widzisz jak twój mąż wraca ubawiony z pracy a ty ledwo śniadanie zjadlas.

marta-l ciuszki bombowe :-) śliniaczki- superrr!
poki- Twój zestaw przeuroczy :-D

Co do poduchy fasoli- moja psiapsióła ją ma i chwali ją sobie:-) Wygodnie się trzyma bobasa na niej- bo masz troszkę bardziej swobodniejsze :-) ciężar ciała dziecka kumuluje się na niej bardziej niż na Twoich rękach :)

reklama
My jutro wybieramy się do dużej hurtowni z artykułami dziecięcymi w celu rozeznania w cenach. Już mniej więcej wiem jakie są na allegro i w zwykłych sklepach więc teraz chce zobaczyć tam. Postanowiłam zrobić listę rzeczy które zamierzam kupić i wg tej listy oglądać i notować ceny. Powiem Wam, że dużo pozycji wyszło...

Do góry