reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
aniołeczku te szare ogrodniczki w rzeczywistości są naprawdę przeurocze, bynajmniej ja się w nich zakochałam. I mają taki kolor, że dla chłopca i dla dziewczynki będą dobre- zależnie od dodatków.
Ja nie mieszkam za granicą a i tak będę z dzieckiem sama. Mąż stale pracuje, moi rodzice mieszkają w innym mieście i pracują zawodowo. Teściowa niby nie pracuje ale i tak nie liczę by chciała przyjechać mi pomóc. Ma syna w podstawówce a teściu jest taki, że jak wróci z roboty to sam sobie kawy nie zrobi nawet. Więc ona się opiekuje dwójką dzieci jakby.
sylwia mój mąż też powtarzał, że mamy czas dopóki nie poszedł ze mną na usg. Jak zobaczył bąbla to potem sam wołał żeby pochodzić po sklepach z artykułami dla dzieci :) oni chyba muszą dojrzeć.

Ja dokonałam kolejnych zakupów na allegro, tym razem zestaw body z długim rękawem, bo tego mi brakowało w wyprawce.

A wracając do tematu pieluch. Wspominacie tu dziewczyny, że nie macie zamiaru stosować pieluch tetrowych - ja nie mówię o wielorazówkach jako pieluchach tetrowych, to przeżytek i tego nikt nie stosuje, najwyżej do wycierania buźki itp. Ja miałam na myśli takie pieluchy:
Zobacz załącznik 495508 pieluszki-wielorazowe.jpgpieluszki1.jpg 78_1.jpg

One nie mają nic wspólnego z tetrą i są dużo bardziej chłonne a nie jak tetra na raz...nie mylić pojęć tetra to co innego niż te pieluszki wielorazowe :)

Co do smoczka też uważam, że jest dużo lepszym rozwiązaniem niż jakby go nie dać, bo dziecko posiadające naturalny odruch ssania, które smoczka nie dostanie pcha do buzi wszystko inne co się nawinie, najczęściej własne paluchy, a tego to już trudno oduczyć...

Widziałam w jakimś programie porannym ( chyba pytanie na śniadanie) te pieluchy wielorazowe, jakaś ekomama się o nich wypowiadała i bardzo była zadowolona ale ja jednak bym się nie zdecydowała.
Najlepiej chyba jak wejdziesz w wątek gdzie wypowiadają się ekomamy.

reklama
Słonik jest boski i uniwersalny:) bo od tego fioletowego pajacyka nie odrywam metek jeszcze, w razie W będzie upcham kumpelce.

Kwasia- ale piękne te pieluszki.. Myślę, że sprawdzą się dla starszego dziecka właśnie w celu oduczenia sikania do pieluchy

Do góry