reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
Co do koszulek mam jeszcze zamiar pochodzić w swoich i nowych nie kupować ;) spodnie ciążowe u mnie odpadają jak kupiłam w ciąży z córką to były za duże więc kupie dresy najwygodniej bo z jeansów już rezygnuje powoli bo tyłek mi urusł no i brzuch też ;)
Co do materaca polecam kokos gryka idealne są ,pijankowe się deformują i po miesiącu do wyrzucenia zresztą nawet jak dziecko się spoci to okropnie śmierdzą ,a tamte ani nie uczulają ani nic tylko trzeba podkład kupić ,żeby dziecka nie drapało moja ;)

U nas wyprawka prawie pełna zostały pieluszki tetrowe ,pampersy ,na wszelki wielki mleko modyfikowane ,butelki i smoczki reszte mamy już zakupioną ;)

Eve19 ja dzis zakupiłam 2 pary jeansów i powiem ci mega wygodne, jedne sie reguluje pod brzuchem kumką i guzikiem gruie tak samo tylko,że na tym panelu na brzuchu, jenas elastyczny więc może mnie jeszcze w pupie przybyc czy w biodrach, nogawki wąskie, ale nie opinaja jak legginsy wyglądaja fajnie a czuje się w rewelacyjne

Bluzek z nadrukiem nie kupuję, to raczej dla młodszych.

Wolę jakies zwykle elastyczne bluzki, golfy, tuniki które i potem ponosze a szkoda wywalic mi 80 zł na bluzkę na kilkanaście tyg. jak za jedne jeansy dałam 85 zł a przynajmniej nic mnie nie cisnie nie uwiera :)

Ania u mnie troche inaczej jest bo ja jeansy szybko odstawie z powodu puchnących nóg poprosu nie moge w ciąży żadnych dres to dres kozaków też nie nosiłam a rodziłam w listopadzie adidasy najlepsze były na gąbce i nogi mnie nie bolały ;)
co do koszulek ja to uważam ,że mam wszystko z bawełny i wszystko się rozciągnie do brzucha mała nie jestem gruba też nie nosze rozmiar 12bluz bo inne są za krutkie więc brzuch zmieszcze koszulki rozmiar 10więc też pewnie będę je nosić a reszta sama z czasem dojdzie chyba ,że będę nosić spodnie i ubrania mojego M jak nie znajde nic fajnego ;)

a to ja jakaś inna jestem chyba bo szkoda mi kasy na takie bluzki :-D

O tym samym pomyślałam... Ale moze kupie Młodemu z napisem: "Będę starszym bratem"

Co do koszulek mam jeszcze zamiar pochodzić w swoich i nowych nie kupować ;) spodnie ciążowe u mnie odpadają jak kupiłam w ciąży z córką to były za duże więc kupie dresy najwygodniej bo z jeansów już rezygnuje powoli bo tyłek mi urusł no i brzuch też ;)
Co do materaca polecam kokos gryka idealne są ,pijankowe się deformują i po miesiącu do wyrzucenia zresztą nawet jak dziecko się spoci to okropnie śmierdzą ,a tamte ani nie uczulają ani nic tylko trzeba podkład kupić ,żeby dziecka nie drapało moja ;)

U nas wyprawka prawie pełna zostały pieluszki tetrowe ,pampersy ,na wszelki wielki mleko modyfikowane ,butelki i smoczki reszte mamy już zakupioną ;)

Masz już zupełnie wszystko dla dziecka? Szybka jesteś... A płeć znasz że już wszystko kupione?

Deizzy niestety płuci nie znam ale wszystko mam uniwersalne kupywałam tak co dzieć coś i coś i tak się zebrało troche po Wiki troche od koleżanki i M jak coś zobaczył kupił .Uzbierała się szafa i schowek rzeczy dla boba ;)

Ja właśnie kupiłam taki rozmiar jak teraz noszę i nie wiem czy później będę wstanie je założyć bo w nogach i pupie są na styk:-( więc może większe kup.

reklama
poli - sugeruj się dokładnymi wymiarami podanymi na aukcji. Jak nie ich podanych - zadaj pytanie sprzedającemu. Rozmiar rozmiarowi niestety równy nie jest ;-) Ja kupiłam na allego 5 par jeansów. Idealnie leżą 2 pary.Trzecia jest póki co ciut luźniejsza, ale też jest OK. Dwie pozostałe dużo za duże, więc wystawiam dalej na sprzedaż. Ale i tak myślę, że warto. Te co kupiłam kosztowały między 15 a 40 zł a nowe w sklepie są duuuużo droższe i uważam, że na te parę miesięcy nie opłaca się ich kupować.
Tak jak pisałam wcześniej. Ja w poprzedniej ciąży przybrałam tylko w brzuszku, więc myślę, że te spodnie ze spokjem do końca ciąży ponoszę. Puchły mi stopy pod koniec (lecz wtedy to było lato, zobaczymy jak będzie teraz).

A bluzeczkę to myślę, żeby taką z tych tańszych kupić (te 80-90 zł to też dla mnie za dużo). Deizzi - gdzie widziałaś te koszulki dla starszego brata? :-)

Do góry