reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
Dziewczyny ja z kolei zrobiłam dziś w aptece zakupy do apteczki, kupiłam wszystko o czym mówiła położna na SR, wolę mieć to w pogotowiu a nie na ostatnia chwilę po aptekach biegać albo co gorsza w nocy szukać dyżurującej apteki. Oto rzeczy, które zakupiłam:
Vita D
Vita K
espumisan w kropelkach
eferalgan 80mg
roztwór wody morskiej do noska
octenisept

może którejś z Was się przyda taka lista;-)

Póki pamiętam- wiem, ze to nie będzie potrzebne przez najbliższe miesiące ale zakupcie sobie taki oto gryzaczek NUBY # GRYZAK do Podawania POKARMU Owoców 5360 (2851876961) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

W SR Pani powiedziała, że jest to rzecz genialna- zastępuje te zwykłe gumowe gryzaki, gdy dziecku idą zęby i można tam wsadzić np ugotowaną marchewkę lub jabłko. Ale też super sprawdza się przy wprowadzaniu nowych produktów, gdy boimy się, że dziecko może się udławić ( np kiełbasa)

1 nie uważam, żeby poduszka była potrzebna, chyba że dziecko ulewa lub ma katar- ale już o tym pisałyście.
4 im mniej kosmetyków na początku tym lepiej :) chociaż sama nie stosowałam się do tej zasady i miałam i płyn i oilatum i szampon
6 ja miałam do karmienia, ale miałam problemy z karmieniem, żadnych nawałów, niepotrzebne wkładki laktacyjne i nie było różnicy w rozmiarze piersi w okresie ciąża- po ciąży (tj. po porodzie)

Ten octenisept to zamiast spirytu do pępka?

Ja dzisiaj po zakupach dzieciowych. Mam już łóżeczko, materac, ochraniacz na materac, przewijak, wanienkę ze stelażem, pieluchy tetrowe, flanelowe i pampersy, ręczniki i szczotkę do włosów. Sobie podkłady kupiłam. Brakuje mi jeszcze czegoś do pępka, do kąpania, smarowania Bąka i nie wiem czego jeszcze. Resztę chyba już mam :) Jestem spokojniejsza :)

1 nie uważam, żeby poduszka była potrzebna, chyba że dziecko ulewa lub ma katar- ale już o tym pisałyście.
4 im mniej kosmetyków na początku tym lepiej :) chociaż sama nie stosowałam się do tej zasady i miałam i płyn i oilatum i szampon
6 ja miałam do karmienia, ale miałam problemy z karmieniem, żadnych nawałów, niepotrzebne wkładki laktacyjne i nie było różnicy w rozmiarze piersi w okresie ciąża- po ciąży (tj. po porodzie)

Ten octenisept to zamiast spirytu do pępka?

Ja dzisiaj po zakupach dzieciowych. Mam już łóżeczko, materac, ochraniacz na materac, przewijak, wanienkę ze stelażem, pieluchy tetrowe, flanelowe i pampersy, ręczniki i szczotkę do włosów. Sobie podkłady kupiłam. Brakuje mi jeszcze czegoś do pępka, do kąpania, smarowania Bąka i nie wiem czego jeszcze. Resztę chyba już mam :) Jestem spokojniejsza :)

a wozek wkoncu wybralas ??? :-p

reklama
No właśnie przez to że nie wysusza dziecku od mojej koleżanki nie chciał odpaść kikut, bo się zmumifikował :D dopiero jak zaczęła używać sprawdzonego spirytusu odpadł za 2 dni :) Tak więc z tym też bywa różnie. Octanisept nie może wysuszać bo jest też stosowany na błony śluzowe a nawet do irygacji pochwy.

Do góry