reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
Dziewczyny ja z kolei zrobiłam dziś w aptece zakupy do apteczki, kupiłam wszystko o czym mówiła położna na SR, wolę mieć to w pogotowiu a nie na ostatnia chwilę po aptekach biegać albo co gorsza w nocy szukać dyżurującej apteki. Oto rzeczy, które zakupiłam:
Vita D
Vita K
espumisan w kropelkach
eferalgan 80mg
roztwór wody morskiej do noska
octenisept

może którejś z Was się przyda taka lista;-)

Póki pamiętam- wiem, ze to nie będzie potrzebne przez najbliższe miesiące ale zakupcie sobie taki oto gryzaczek NUBY # GRYZAK do Podawania POKARMU Owoców 5360 (2851876961) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

W SR Pani powiedziała, że jest to rzecz genialna- zastępuje te zwykłe gumowe gryzaki, gdy dziecku idą zęby i można tam wsadzić np ugotowaną marchewkę lub jabłko. Ale też super sprawdza się przy wprowadzaniu nowych produktów, gdy boimy się, że dziecko może się udławić ( np kiełbasa)

1 nie uważam, żeby poduszka była potrzebna, chyba że dziecko ulewa lub ma katar- ale już o tym pisałyście.
4 im mniej kosmetyków na początku tym lepiej :) chociaż sama nie stosowałam się do tej zasady i miałam i płyn i oilatum i szampon
6 ja miałam do karmienia, ale miałam problemy z karmieniem, żadnych nawałów, niepotrzebne wkładki laktacyjne i nie było różnicy w rozmiarze piersi w okresie ciąża- po ciąży (tj. po porodzie)

Ten octenisept to zamiast spirytu do pępka?

Ja dzisiaj po zakupach dzieciowych. Mam już łóżeczko, materac, ochraniacz na materac, przewijak, wanienkę ze stelażem, pieluchy tetrowe, flanelowe i pampersy, ręczniki i szczotkę do włosów. Sobie podkłady kupiłam. Brakuje mi jeszcze czegoś do pępka, do kąpania, smarowania Bąka i nie wiem czego jeszcze. Resztę chyba już mam :) Jestem spokojniejsza :)

1 nie uważam, żeby poduszka była potrzebna, chyba że dziecko ulewa lub ma katar- ale już o tym pisałyście.
4 im mniej kosmetyków na początku tym lepiej :) chociaż sama nie stosowałam się do tej zasady i miałam i płyn i oilatum i szampon
6 ja miałam do karmienia, ale miałam problemy z karmieniem, żadnych nawałów, niepotrzebne wkładki laktacyjne i nie było różnicy w rozmiarze piersi w okresie ciąża- po ciąży (tj. po porodzie)

Ten octenisept to zamiast spirytu do pępka?

Ja dzisiaj po zakupach dzieciowych. Mam już łóżeczko, materac, ochraniacz na materac, przewijak, wanienkę ze stelażem, pieluchy tetrowe, flanelowe i pampersy, ręczniki i szczotkę do włosów. Sobie podkłady kupiłam. Brakuje mi jeszcze czegoś do pępka, do kąpania, smarowania Bąka i nie wiem czego jeszcze. Resztę chyba już mam :) Jestem spokojniejsza :)

a wozek wkoncu wybralas ??? :-p

reklama
No właśnie przez to że nie wysusza dziecku od mojej koleżanki nie chciał odpaść kikut, bo się zmumifikował :D dopiero jak zaczęła używać sprawdzonego spirytusu odpadł za 2 dni :) Tak więc z tym też bywa różnie. Octanisept nie może wysuszać bo jest też stosowany na błony śluzowe a nawet do irygacji pochwy.

Do góry